A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Привітання

28 грудня у всьому світі відзначають Міжнародний день кіно (International Cinema Day)

Насправді, кінематограф є досить масовим мистецтвом нині, яке має колосальні можливості дії на людину. Кіно прийнято вважати найбільшою естетичною та освітньою силою в сучасному світі. Днем народження кіно вважають 28 грудня 1895 року, коли в паризькому кафе на бульварі Капуцинок винахідники кінематографу брати Люм'єр влаштували перший у світі кіносеанс «Прибуття поїзда на вокзал Ла Сіота». Того дня було продано всього 35 квитків, вартістю один франк. Натомість, потім до братів Люм'єр вишиковувалися величезні черги охочих подивитися кіно. Після такого успішного дебюту кінематограф швидко поширився Європою. До речі, це був перший фільм в історії кінематографу, який було показано публіці за гроші. Вітаю сьогодні творців кіно та любителів кінематографу зі святом! Бажаю черпати натхнення та створювати геніальні стрічки, а шанувальникам кінематографу - нових приголомшливих вражень від кінопереглядів! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:04:48 28.12.2023

Різдво Христове – це завжди народження надії на краще, на здійснення найбільш заповітніших мрій і помислів, очікування добра і змін на краще майбутнє

Шановні жителі громади! Від щирого серця вітаю Вас зі світлим святом Різдва Христового! Нехай із першою різдвяною зіркою у ваш дім зійде Боже благословення, яке стане запорукою миру, достатку, надії та впевненості, здійсняться найзаповітніші мрії. Нехай світло Різдвяної зірки зігріє теплом кожного українського захисника, кожну українську родину! Щиро дякую усім, хто своєю мужністю та хоробрістю наближає нашу Перемогу, хто підтримує Збройні сили України, хто займається волонтерською діяльністю і хто допомагає переселенцям! Шануємо подвиг кожного, хто відчайдушно протистоїть підступному ворогові на передовій, з готовністю покласти життя за вільне майбутнє прийдешніх поколінь. Низький уклін пам’яті тих, кого ми втратили… З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:01:45 25.12.2023

24 грудня в Україні відзначається День працівників архівних установ.

ШАНОВНІ ПРАЦІВНИКИ АРХІВНИХ УСТАНОВ! Вітаю вас з професійним святом. Архівні матеріали – це безцінне джерело інформації про минуле і сьогодення нашого краю та України. Це - наша пам'ять, яка допомагає краще зрозуміти і осмислити сьогодення і поглянути в майбутнє. На працівників архівів покладено відповідальне завдання із зберігання, поповнення, використання і примноження документального надбання держави, надання допомоги людям в пошуку необхідних документів. Висловлюю вам слова глибокої вдячності за працю і турботу про надійне збереження архівної спадщини. Переконана, що ви й надалі збагачуватимете кращі традиції своєї професії, віддано і сумлінно служитимете обраній справі. Зичу аби ваша важлива праця завжди була плідною та натхненною, дарувала вам радість та задоволення. Бажаю вам міцного здоров’я, родинного добробуту, душевної рівноваги та впевненості в майбутньому. Нехай злагода і достаток панують у ваших родинах. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

11:26:01 24.12.2023

Сьогодні Вифлеємська зоря несе нам радісну звістку про народження Христа

Шановна Плисківська громадо! Від щирої душі та з великою радістю вітаю Вас зі Святим Вечором. Святий вечір мільйони українців у всіх куточках світу зустрічають серед найближчих, найрідніших. Разом сідають до святкового столу з кутею. Але сьогодні ми всі пам’ятаємо про тих, хто не може з нами сісти разом до спільної вечері. Хто зустрічає Першу зорю у холодних окопах, в бойових машинах, за пультами зенітних комплексів. Хто віддав життя за незалежність України та поруч з Ангелами тримає українське небо. Тому, найперше віддаймо шану нашим Героям, українським воїнам. Вони стоять на охороні добра, любові, правди і життя. Пам’ятаймо, народження Ісуса Христа, Спасителя людства - це народження справжнього добра. Прийшовши у світ, Христос дарував нам надію на перемогу добра над злом. Тож віримо, що з Господньою допомогою, наші Герої очистять українську землю від ворога, українське добро переможе всіляке зло. У Різдвяний Святвечір бажаю усім відкрити серця для добра, насолодитися присутністю рідних і близьких людей. Нехай світло Різдвяної свічки осяє ваш дім любов'ю, теплом домашнього вогнища! А Різдвяна зірка надії і любові завжди горить над вашим будинком. Смачної куті! Христос рождається! Славімо Його! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

11:13:12 24.12.2023

23 грудня святкують День українських військовослужбовців оперативного контролю всіх рівнів

Професійне свято має ,також, назву Дня штабних спеціальностей та військ спецзвʼязку. Метою цього дня є привернення уваги до невидимих, на перший погляд, структур, які забезпечують безперебійний та надійний зв’язок, як у мирні, так і у воєнні часи. У 1992 році було створено Головне управління спеціального зв'язку. Зараз це управління підпорядковується Службі безпеки України. Тож у цей святковий день вітаю військових оперативного контролю. Бажаю завжди бути в курсі всіх подій, що відбуваються, й уміти розплутувати будь-який клубок завдань. Успіхів, кмітливості та завзятості, а також упевненості, бравих сил і непереможного бойового духу! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:05:37 23.12.2023

22 грудня в Україні відзначається День працівників дипломатичної служби

Коріння української дипломатії простягається далеко скрізь віки у міжнародні династичні зв’язки Київської Русі. А за перші роки незалежності Україну визнали понад 170 зарубіжних країн. Вміння домовлятися, зміцнювати авторитет держави у світі та захищати інтереси громадян України в інших державах – особливо важливі якості дипломатів в нинішній нелегкий для України час. Дякую Вам за натхненну та самовіддану працю в інтересах усього українського суспільства на благо зростання міжнародного іміджу України! Бажаю міцного здоров’я, благополуччя, наснаги і всіляких перемог. З гордістю несіть вашу почесну місію! Ваші зовнішньополітичні успіхи є надважливим внеском у становленні України як заможної європейської держави. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:10:27 22.12.2023

Щороку 22 грудня в день зимового сонцестояння в Україні відзначається День енергетика

Шановні працівники енергетичної галузі Плисківської громади! Прийміть найщиріші вітання з нагоди вашого професійного свята - Дня енергетика! Сьогодні, коли енергетичну галузь ворог так настирно намагається зруйнувати, ми усвідомлюємо, що без неї неможливо уявити собі життя країни, громади і кожного з нас. Слова вдячності й поваги усім, хто присвятив енергетиці власне життя. Своєю щоденною працею ви вселяєте віру в непереборність українського народу, впевненість у тому, що у наших оселях буде світло, тепло і затишно. Впевнена, що завдяки вам українська енергетика не лише витримає ворожий натиск, а й зміцніє та стане, у подальшому, запорукою могутності нашої держави. Бажаю всім впевненості у завтрашньому дні, міцного здоров’я, добра, успіхів на професійній ниві. Нехай завжди світить родинний теплий вогник – вічне джерело наснаги і любові, життя буде наповнене енергією світла. А прийдешні різдвяні та новорічні свята нехай принесуть масу позитивних та яскравих емоцій. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:08:53 22.12.2023

21 грудня – День Державної служби зайнятості

Щороку, наприкінці грудня, Державна служба зайнятості України відзначає свою річницю створення. 21 грудня 1990 року рішенням Уряду України на базі бюро з працевлаштування було створено Державну службу зайнятості. Шлях, який пройшла служба, складний і неоднозначний, адже за цей період діяльність трансформувалась від простої реєстрації та виплати соціальної допомоги до індивідуального підходу до потреб кожного клієнта служби зайнятості та максимального їх задоволення у відповідності з вимогами ринку праці. Щиро вітаю з 33 річницею з дня створення Державної служби зайнятості! Кожен із працівників покликаний вселяти надію і впевненість у тих, хто звертається до служби зайнятості у пошуках роботи. Запорукою цьому є професіоналізм та відповідальність, людяність та порядність – якості, які як ніколи вивіряються складними викликами сьогодення. Тож, нехай у роботі кожного працівника панує творче натхнення, бажання розвитку і вдосконалення. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:01:31 21.12.2023

20 грудня ми відзначаємо чудове свято ‒ Міжнародний день солідарності людей

 Це свято тих, хто в цей непростий час прагне зрозуміти і, почувши заклик про допомогу, відгукнутися на нього. Тих, хто єдиний у своїх переконаннях, поглядах. І це єднання, яке символізує солідарність, є насправді, відображенням однієї глобальної солідарності всього людства. Єдність дій і переконань, підтримка і взаємодопомога, спільна відповідальність, спільність інтересів ‒ це лише мала частина того, що можна назвати солідарністю. Під цим словом мається на увазі велике єднання людського духу, сплетіння всіх інтересів світового співтовариства, спрямоване на досягнення гармонії у відносинах між людьми всієї планети. Солідарність на сьогодні ‒ одна з головних цінностей людства. Отож, вітаємо Вас з Міжнародним днем солідарності людей! Будьте солідарними один з одним! Разом ми багато чого можемо! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:10:18 20.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора