A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Привітання

День соборності — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році

Українці давно зробили свій вибір, який залишатиметься незмінним завжди. І ніхто не в праві намагатися цей вибір змінити силою чи терором, вирішуючи за нас. Історична подія – проголошення Акта Злуки – показала слабкість і неспроможність ворога роз’єднати нашу націю. Ми не ділимося на східних і західних, ми - єдині та неподільні. Пам’ятаймо, що єдність – не тільки в кордонах й адміністративних межах. Єдність – в повазі один до одного, підтримці один одного. Проте й сьогодні наші вороги ніяк не бажають аби ми жили в єдиній соборній європейській Українській державі. Це підтверджує повномасштабне вторгнення рф 24 лютого 2022 року. Проте , жодна сила не зламає, не подолає нас - українців, бо саме «соборність» означає добровільне єднання людей на засадах свободи, демократії та взаємоповаги. Соборність України – це святий і неперехідний символ єднання нації. Вклоняюся усім захисникам, їхнім родинам за мужність, звитягу та завзяту боротьбу за наше майбутнє і майбутнє наших дітей! Щиро бажаю усім вам, вашим родинам здоров’я та благополуччя, Переможного миру й добробуту, мудрості і чуття єдиної родини. Українці – єдиний народ! Разом і спільними зусиллями – до Перемоги! З Днем Соборності! Слава Україні! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:05:40 22.01.2024

21 січня, в Україні та інших країнах світу, відзначають Міжнародний день обіймів

 Свято було засноване у 1986 році. Воно з’явилося в США під назвою National Hugging Day (Національний день обіймів). Але цю традицію, також, ввели у себе й інші країни. Як правило, люди не замислюються над кількістю та якістю обіймів у своєму житті. Вчені стверджують, що кожному з нас необхідно відчувати близько чотирьох обіймів на день, щоб залишатися у гарному настрої та почуватися у безпеці. Доброзичливі дотики підвищують імунітет, стимулюють центральну нервову систему, підвищують у крові рівень гемоглобіну та окситоцину, що викликає доброзичливе ставлення до інших людей. На сьогодні свято набрало великої популярності. Людям подобається обіймати один одного і дарувати тепло. Завжди пам’ятайте: Обіймаючи батьків , ми стаємо спокійними. Обіймаючи коханих , ми стаємо щасливими. Обіймаючи дітей , ми стаємо добрими. Обіймаючи друзів , ми стаємо щирими. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:37:41 21.01.2024

Сьогодні, 19 січня 2024 року, святкує свій День народження житель Плисківської територіальної громади, наш захисник Андрій БЕЦЬ-ПИЛИПЧЕНКО із села Сиволож, який захищає нас, боронить нашу країну від ворога

Шановний, Андрію Петровичу! Щирі вітання, многая літа! Доземний уклін за відважність, боротьбу зі злом та наближення Перемоги! Вірю і довіряю! Благословенного вам року і найшвидшого повернення в обійми рідних з перемогою! Бажаю стійкості, мужності, мирного неба на землі, бадьорості духу. Бажаю міцного здоров’я і нескінченної мужності, надійних товаришів і безсумнівної удачі, щирої любові і світлого щастя. Нехай ніщо не порушує Вашого спокою, а всі намічені плани реалізуються чітко і в строк. Нехай Господь завжди опікується Вами! Дякую Вам за захист! З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:04:45 19.01.2024

Щороку, 18 січня, весь світ відзначає дивовижне свято – День тлумачного словника

 Сьогодні ми віддаємо належне мудрості слів та багатству мови, а ,також , поринаємо у світ лінгвістики. Зануримося в цей день у світ слів, збагачуючи свій словниковий запас і усвідомлюючи, наскільки мова важлива для нашого життя та суспільства. Ідея відзначати День тлумачного словника виникла з метою визнання важливості тлумачних словників у формуванні та збереженні мови. Тлумачні словники зі своїми роз'ясненнями, визначеннями та прикладами використання слів є невід'ємною частиною мовної культури. Це свято наголошує на ролі лінгвістів, мовознавців та всіх тих, хто працює над створенням, збагаченням та підтримкою в актуальному стані тлумачних словників. Воно закликає нас поважати мову і прагнути до ясного, точного та багатого спілкування. 18 січня - день, коли ми відзначаємо не лише багатство мови, а й прагнемо до розвитку своїх мовних навичок і розуміння важливості кожного слова в нашому житті. Сьогодні справжнє свято знань, яке нагадує нам про нескінченні можливості мови та її вплив на нашу культуру та суспільство в цілому. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:03:46 18.01.2024

Щороку, 17 січня, в усьому світі відзначається День дітей-винахідників (Kid Inventors' Day)

 Прагнення винаходити – це природний стан усіх дітей. Діти – великі творці та вигадники. Вони здатні бачити та сприймати навколишній світ інакше, ніж дорослі. Тому, часом здатні вразити нас своїми творіннями й винаходами! З огляду на незаперечні факти дитячої винахідливості, в міжнародному середовищі виникла ідея щорічного проведення Дня дітей-винахідників. Датою цієї календарної події була обрана дата народження Бенджаміна Франкліна - 17 січня, який був не тільки одним з фундаторів незалежності США, а й з 12-ти років цікавився винахідництвом. Чи знаєте ви, що поєднує водні лижі, хутряні навушники, фруктове морозиво на паличці, віртуальну лабораторію екомоніторингу, папір з опалого листя, електронні окуляри для незрячих? Усі ці предмети були винайдені дітьми. Їхні погляди не зашорені рамками пристойності й іншими умовностями. Так, у 1824-му році 15-річний Луї Брайль, чий батько був звичайним швецем, придумав і втілив у життя шрифт для людей з вадами зору та незрячих. Жозеф-Арман Бомбардьє в свої 15 років зі старого автомобіля фірми «Форд» зробив такий вид транспорту, який зараз відомий нам, як снігохід. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:04:12 17.01.2024

Сьогодні, 17 січня 2024 року, святкує свій День народження житель Плисківської територіальної громади, наш захисник Віктор НАЗАРЕНКО із села Велика Загорівка, який боронить нашу країну від ворога

Шановний, Вікторе Михайловичу! Щирі вітання, многая літа! Доземний уклін за відважність, боротьбу зі злом та наближення Перемоги! Вірю і довіряю! Благословенного вам року і найшвидшого повернення в обійми рідних з перемогою! Від душі бажаю сили і могутності, здоров’я та витримки, міцних нервів. Нехай будь-які проблеми будуть дарма, нехай будь-які перешкоди успішно Вами усуваються, нехай будь-який день приносить Вам безсумнівний успіх, справжню перемогу і особисте благо. Нехай Господь завжди опікується Вами! Дякую вам за захист! З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:03:15 17.01.2024

Сьогодні, 16 січня 2024 року, святкує свій День народження житель Плисківської територіальної громади, наш захисник Руслан КОЛЯДИЧ із села Велика Загорівка, який боронить нашу країну від ворога

Шановний, Руслане Юрійовичу! Щирі вітання, многая літа! Доземний уклін за відважність, боротьбу зі злом та наближення Перемоги! Вірю і довіряю! Благословенного вам року і найшвидшого повернення в обійми рідних з перемогою! Бажаю ніколи не втрачати пильності і впевненості в собі, бажаю завжди залишатися справедливим і відважним, бажаю в будь-якій ситуації проявляти свій героїзм і ентузіазм, бажаю заслужених нагород в діяльності і найбільшого щастя в житті. Нехай Господь завжди опікується Вами! Дякую вам за захист! З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:00:41 16.01.2024

15 січня – день створення найбільшої електронної енциклопедії у світі — Вікіпедії

Сьогодні, кожен з нас, шукаючи ту чи іншу інформацію, перш за все , звертається до Вікіпедії. Вона є п’ятим за відвідуваністю сайтом у світі. Але чи кожен знає подробиці її створення та функціонування? Наприклад, засновником Вікіпедії є не тільки Джиммі Вейлз, а й Ларрі Сенгер, якому належить ідея застосування концепції wiki до «Вікіпедії». Ця концепція передбачає використання такої структури вебсайту, яка дозволяє інтернет-користувачам самостійно змінювати та доповнювати сайт. Загалом існує 314 Вікіпедій різними національними мовами. Українська Вікіпедія за кількістю статей посідає 17-те місце. Вікіпедія не претендує на істинність опублікованої в ній інформації. Щоб підтвердити ту чи іншу інформацію та дати читачеві перевірити її правдивість, до статей додають посилання на джерела. Таким чином, за перевірку правдивості статей Вікіпедії відповідальні читачі. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО

08:58:37 15.01.2024

Сьогодні, 14 січня 2024 року, свій день народження святкує директор Плисківської публічної бібліотеки Анастасія МАЙДАННИК

Шановна, Анастасіє Миколаївно! Від щирого серця хочу побажати Вам щасливого сьогодні і радісного завтра, красивих мрій і їх здійснення! Хай кожний день повниться веселими і милими відчуттями, гарним настроєм, задушевними зустрічами і плідною працею! Щастя і радощів у домівку, здоров'я і благополуччя родині, натхнення і творчості для душі! Хай сонце заглядає у вікна, а щастя – в серце! З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:09:58 14.01.2024

Сьогодні, 12 січня 2024 року, свій день народження святкує член виконкому Плисківської сільської ради Роман АДАМЕНКО

Шановний, Романе Володимировичу! Вітаю Вас з днем народження. Бажаю Вам миру, щастя, здоров'я, чудового настрою, довгого цікавого життя, сміливості у своїх прагненнях. Завжди залишайтеся неперевершеною людиною, успіхів у всіх справах, щирого кохання, душевного спокою, міцних сил та гармонії. Хай кожен Ваш день наповнюється найважливішими словами, які зігріватимуть душу, принесуть тепло й добро до Вашої родини. З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:07:36 12.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора