A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Привітання

11 січня відзначається Всесвітній день «дякую» – свято, що було започатковане за ініціативи миротворчих спільнот

Щодня люди вимовляють слово «дякую» мільйони разів, але чи замислюються вони про те, як це слово з’явилося в нашій мові, що означає і наскільки потужну енергетику має? Всесвітній день «дякую» покликаний нагадати людям про цінність хороших манер, заснований за ініціативи ЮНЕСКО та ООН. Вперше вислів «дякую» зафіксували у словнику-розмовнику, виданому в Парижі у 1586 р. В Україні цей день став святковим з 2008 року. Таку дату запровадили для того, щоб люди не забували про виявлення вдячності. Казати слово «дякую» – це більше, ніж соціальна поведінка, а й оцінка старань. На жаль, ми часто забуваємо подякувати іншим, не завжди помічаючи зусиль рідних та друзів. Будьте ввічливі, адже просте «дякую» покращить життя ваших близьких. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:00:30 11.01.2024

Сьогодні, 09 січня 2024 року, святкує свій День народження житель Плисківської територіальної громади, наш захисник Микола ЛИЧАК із села Махнівка, боронить нашу країну від ворога

Шановний, Миколо Васильовичу! Щирі вітання, многая літа! Доземний уклін за відважність, боротьбу зі злом та наближення Перемоги! Вірю і довіряю! Благословенного вам року і найшвидшого повернення в обійми рідних з перемогою! Нехай цей день буде наповнений радістю та благополуччям. Бажаю вам міцного здоров’я, невичерпної енергії та мужності на полі бою. Бережіть себе і знайте, що ми пишаємося вашими здобутками та відвагою! Нехай Господь завжди опікується Вами! Дякую вам за захист! З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:03:04 09.01.2024

Сьогодні, 09 січня 2024 року, святкує свій День народження житель нашої громади, наш захисник Владислав СЕРДЮК із села Велика Загорівка, який боронить нашу країну

Шановний, Владиславе Васильовичу! Щирі вітання, многая літа! Доземний уклін за відважність, боротьбу зі злом та наближення Перемоги! Вірю і довіряю! Благословенного Вам року і найшвидшого повернення в обійми рідних з перемогою! Бажаю ніколи не втрачати пильності і впевненості в собі, завжди залишатися справедливим і відважним. Нехай ні погода, ні вороги, ні сторонні думки ніколи не завадять досягти вірної мети, нехай в будь-якій боротьбі любов рідних і світла надія додає сил і дозволяє досягти бравої перемоги. Нехай лихо минає стороною, а поряд будуть надійні друзі завжди. Міцного здоров'я, духу незламного, миру та добра. Нехай Господь завжди опікується Вами! Дякую Вам за захист! З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:00:36 09.01.2024

Сьогодні, 07 січня 2024 року, святкує свій День народження житель Плисківської територіальної громади, наш захисник Анатолій МАРЧЕНКО із села Махнівка, який боронить нашу країну від ворога

Шановний, Анатолію Миколайовичу! Щирі вітання, многая літа! Доземний уклін за відважність, боротьбу зі злом та наближення Перемоги! Вірю і довіряю! Благословенного вам року і найшвидшого повернення в обійми рідних з перемогою! Нехай цей день буде сповнений найрадісніших і несподіваних сюрпризів. Бажаю море радості, прекрасних відчуттів, світлих днів і теплих ночей. Нехай всі ваші наступні дні народження будуть під мирним небом! З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:15:45 07.01.2024

Свято Водохреща для християн – це джерело світлої радості, зміцнення Віри в добро та очищення душі

Від щирого серця вітаю жителів Плисківської територіальної громади з Хрещенням Господнім! У цей день вода у водоймах стає цілющою і впродовж усього року дарує людям здоров’я та наснагу, захищає від лиха, наповнює життєдайною енергією. Це свято кожен з нас має зустріти з чистими помислами та добрими намірами. Тож, нехай свята Йорданська вода очистить наші душі від усіх тривог і негараздів, а Господь обдарує міцним здоров’ям, щастям та довголіттям. Мудрості кожному з нас, миру в кожній родині та Перемоги нашій Україні! Христос Хрещається! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:05:14 07.01.2024

7 січня відзначають Міжнародний день програмістів – професійне свято програмістів

Це свято пов’язане з надзвичайно важливою на сьогодні професією. Люди, що займаються програмуванням, суттєво полегшують наше життя, даючи команди автоматизованим машинам. У наші дні комп’ютерник не тільки поширена, але досить популярна професія. Спеціалісти, які займаються програмуванням, а також, настройкою та ремонтом комп’ютерної техніки, потрібні всюди. Саме, 7 січня, стали вперше відзначати Міжнародний день програміста. Можна зустріти й інший варіант дати – День комп’ютерника і програміста, що відзначають на 256 день року, адже саме таке число відповідає максимальній кількості чисел, які можна виразити за допомогою 1 байта. Але IT-спільнота України відмовилась від його святкування через те, що воно мало російське коріння і основним святом став саме Міжнародний день програмістів 7 січня. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:02:48 07.01.2024

05 січня 2024 року, напередодні свята Богоявлення, або Хрещення Господнього, православні відзначають Водохресний святвечір

Це - день суворого посту, коли не прийнято їсти до першої зірки, а також , це -час молитов і очікування дива Водохресної ночі. У Водохресний святвечір бажаю добра і затишку, здоров'я і сил, терпимості і надії, віри і знань, любові і розуміння рідних, щастя і благодаті, достатку і сміливості для прийняття вірних рішень! Нехай Бог береже вашу сім'ю, оберігає вас від бід. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

12:46:27 05.01.2024

Сьогодні, 05 січня 2024 року, святкує свій День народження житель Плисківської територіальної громади, наш захисника Олексій ПОХИЛЬКО із села Сиволож, який боронить нашу країну від ворога

Шановний, Олексію Іллічу! Щирі вітання, многая літа! Доземний уклін за відважність, боротьбу зі злом та наближення Перемоги! Вірю і довіряю! Благословенного вам року і найшвидшого повернення в обійми рідних з перемогою! Бажаю в день народження сил, мужності і відваги! Нехай здоров'я ніколи не підводить вас, бойовий настрій панує в душі, а в серці живе безмежне щастя! Бажаю відзначити наступний день народження в мирній і вільній Україні! З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:42:46 05.01.2024

Сьогодні, 05 січня 2024 року, святкує свій День народження житель Плисківської територіальної громади, наш захисник Максим ЛЮТКЕВИЧ із села Плиски, який захищає нас, боронить нашу країну від ворога

Шановний, Максиме Григоровичу! Щирі вітання, многая літа! Доземний уклін за відважність, боротьбу зі злом та наближення Перемоги! Вірю і довіряю! Благословенного вам року і найшвидшого повернення в обійми рідних з перемогою! Бажаю, перш за все, міцного здоров’я, невичерпної енергії, здійснення всіх мрій та бажань. Нехай життя буде наповнене приємними враженнями та подіями, а Вашу долю супроводжують удача, успіх та любов! Надійного янгола охоронця та якнайшвидшого повернення додому. Безмежно вдячні за захист! З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:38:07 05.01.2024

Сьогодні, 04 січня 2024 року, свій 96-й день народження святкує житель села Плиски Іван Лукіч ДЯЧЕНКО

Шановний, Іване Лукічу! Прийміть вітання з такою серйозною датою — 96-річчям! Це - вік мудрості і осмислення свого життєвого шляху. Нехай життя наповнюється радістю від усвідомлення того, скільки важливих справ було зроблено за всі ці роки. Бажаю, щоб здоров'я не підводило, життєлюбності та оптимізму ніколи не бракувало, а близькі люди радували своєю турботою та увагою. Нехай кожен день дарує радість і позитивні емоції, адже це і є запорука довголіття. З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:26:44 04.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора