A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Привітання

Сьогодні, 20 грудня 2023 року, святкує свій день народження Микола БЕЦЬ – депутат Плисківської сільської ради

Шановний, Миколо Павловичу! Бажаю Вам міцного здоров’я, людського щастя, молодості душі і серця, яскравого сонця, душевного тепла, успіхів у здійсненні всіх задумів на багато-багато літ. Зичу, щоб життя було світлим і радісним, а дружні привітання додали життєвої наснаги у скарбничку Вашої душі. Хай доля збагачує Вас життєвою мудрістю, енергією, натхненням та радістю сьогодення. Щастя Вам, добра, благополуччя та миру! З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:02:21 20.12.2023

Щороку, 19 грудня, відзначають День адвокатури

Сьогодні адвокатура – це організоване співтовариство адвокатів, визначальною метою якого є захист прав, свобод та інтересів людини, надання якісної , ефективної правничої допомоги у всіх сферах життєдіяльності. І попри умови воєнного часу , адвокатура продовжує працювати на благо українського суспільства, надійно тримаючи юридичний фронт. У цей день вітаю адвокатську спільноту з професійним святом! Бажаю вам сил та натхнення, невичерпної енергії та мудрості у прийнятті рішень. Нехай античний афоризм «Право — це мистецтво добра та справедливості» стане кредом вашої професійної діяльності! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:01:41 19.12.2023

18 грудня в Україні відзначають День військової контррозвідки СБУ

Шановні співробітники української контррозвідки! Щиро вітаю вас з професійним святом! Висловлюю щиру повагу до вашої важкої і важливої роботи - захист нашої держави в нелегких умовах зовнішньої агресії. Ваша відданість державі, високий професіоналізм та віра в успіх мають надзвичайно важливе значення для розбудови безпечної, захищеної незалежної України. Знешкоджуючи терористів, диверсантів та агентурні мережі, причетні до злочинів на тимчасово окупованій території України, ви стоїте на заваді спробам дестабілізувати ситуацію, зламати готовність українців до боротьби. Пам'ятаємо героїв-контррозвідників, які віддали життя, захищаючи інтереси України та її громадян! Щиро дякую всім, хто присвятив себе безпеці нашої Батьківщини! Добробуту, благополуччя і міцного здоров'я вам і вашим родинам! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:07:02 18.12.2023

Володимир ДЕМЧЕНКО - дворазовий володар кубка України. Вітаємо з золотою перемогою!

Шановні жителі Плисківськоі територіальної громади! 16 грудня 2023 року у м. Києві, спортивному комплексі їм. О.О. Богомольця відбувся відкритий Кубок України Федерації гирьового спорту України, присвячений ЗСУ. За фінансової підтримки Плисківськоі ТГ участь у змаганнях брав майстер гирьового спорту міжнародного класу Володимир ДЕМЧЕНКО. На Кубку України Володимир гідно представив Плисківську територіальну громаду. Змагання були важкими. Наш гирьовик став дворазовим володарем кубка України. Брав участь у двоборстві, напівмарафоні та командній естафеті. У двоборстві Володииир ДЕМЧЕНКО здобув 1 місце( 216 балів). ПДЦ-1, напівмарафон- 1 місце ( 250 підйомів). У командній естафеті брав участь разом із борзнянцями. Командне місце - третє. Крім того, у двоборстві окремо заявився в поштовху двох гирь (обидві вагою по 24кг) від грудей 85 разів і ривок однієї - 131 раз. Здобув 1 місце. Прекрасний результат. Золота перемога! Молодець! Пишаємося тобою! Завдяки твоїм спортивним перемогам, досягненням наша Плисківська громада стала відома у гирьовому спорті України. Щиро вдячні. Бажаємо міцного здоровʼя, незламності духу, віри в себе, миру, нових перемог на благо громади , нашої незалежної України. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

12:01:32 17.12.2023

17 грудня в Україні відзначається день працівника державної виконавчої служби

Шановні працівники державної виконавчої служби! Ваша роль важлива і водночас дуже складна. Щодня вам доводиться вирішувати гострі конфлікти з боржниками та забезпечувати своєчасність, повноту і неупередженість виконання судових рішень. А значить і дбати про дотримання прав та свобод українців. Роль державного виконавця відповідальна, тому на перший план виходить професіоналізм та відданість справі. Щодня, щохвилини громадяни розраховують на вашу сумлінність та неупередженість. Впевнена, що всі працівники державної виконавчої служби усвідомлюють відповідальність, яка на них покладена, тому й надалі вірно служитимуть інтересам країни та її громадян. Нехай ваші професійні зусилля будуть винагороджені довірою і повагою жителів нашої громади! Бажаю вам миру, міцного здоров’я, професійних звершень та успіхів, творчої наснаги, добробуту вам та вашим родинам. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:11:18 17.12.2023

15 грудня - День працівників суду

Шановні працівники судової системи! Ця складна і водночас почесна місія – служіння правосуддю – вимагає від кожного, хто обрав цей шлях, високого рівня знань, досвіду та виняткових особистих якостей. Саме від вашої самовідданої праці залежить дотримання конституційних прав і свобод людини та її захист. Здійснення судочинства сьогодні відбувається у надскладних умовах динамічних суспільних та законодавчих перетворень і високої соціальної напруги. Та ваш професіоналізм, відповідальність ,сумлінне виконання обов’язків є запорукою значних досягнень системи судової гілки влади нашої країни. З нагоди професійного свята щиро бажаю вам вірного служіння ідеалам добра і справедливості, енергії і наснаги, міцного здоров’я і родинного затишку. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:17:04 15.12.2023

Всесвітній день скрипки відзначають щороку 13 грудня

 Свято започатковано у 2012 році скрипалем Каоімхін Мак Аойд аби вшанувати італійського майстра скрипки Антоніо Страдіварі, який помер у грудні 1737 року. Спочатку скрипка була лише народним інструментом, а сучасна, так звана аристократична конструкція скрипки розроблена у16 столітті в Італії. У період бароко відбувся розквіт професійної скрипки (початок 16 – кінець 18 століття). В Україні цей музичний інструмент набув поширення з 17 століття, ставши народним. Цікаві факти про скрипку: Гра на скрипці спалює 170 калорій на годину. Перший твір для скрипки у 1620 році написав композитор Маріні. На думку виробників скрипок і смичків, кінський волос світлих відтінків дає більш м’яке звучання струнам скрипки, ніж темний. На скрипковий смичок натягнуто до 200 волосків. У кожної скрипки свій неповторний голос. Тембр її звучання залежить від якості інструмента, набору струн і рівня підготовки виконавця. Ідеальний збіг усіх умов народжує шедеври музичного мистецтва. Вершиною техніки гри на скрипці вважається «Політ джмеля» – з опери «Казка про царя Салтана» Римського-Корсакова. Скрипалі всього світу змагаються на швидкість його виконання. Д.Гарретт встановив рекорд, виконавши фрагмент за хвилину й 6,56 секунди. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:06:21 13.12.2023

10 грудня - День благодійності

Цей день відзначається щорічно в кожну другу неділю грудня. Метою Дня є підтримка громадських ініціатив, відверте прагнення українського суспільства до принципів милосердя і гуманізму, активне сприяння розвитку благодійної діяльності, підтримка організацій та структур, що займаються подібною діяльністю в умовах нашого сучасного суспільства. У часи війни благодійництво стало життєво необхідним, мирним тилом не тільки для людей, що опинилися у складних життєвих обставинах, а тим, хто постраждав від рук окупантів, добровольчим загонам самооборони, Збройним Силам України, пораненим захисникам та родинам загиблих героїв. Шановні благодійники! Щира вам вдячність та низький уклін за щедрість серця і душі, небайдужість, ініціативність, чітку громадянську позицію, патріотичність, ентузіазм та невтомність у творенні добра. Нехай ваша діяльність повертається людською вдячністю, задоволенням від праці, наснагою, натхненням на нові благодійні проєкти та шляхетні справи. А, головне, наближає нашу спільну перемогу над ворогом! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:26:20 10.12.2023

10 грудня у світі відзначають День футболу

Свято започаткували за рішенням ООН. Всесвітній день футболу - це велика подія як для самих спортсменів, так і для їх вболівальників. Шановні футболісти та вся футбольна родино Плисківської громади! Футбол є провідним видом спорту, улюблена гра і дітей і дорослих. День футболу - це велика подія для справжніх фанатів цього приголомшливого виду спорту! Вітаю від щирого серця всю футбольну сім’ю, футболістів, вболівальників та ветеранів футболу з Всесвітнім днем футболу! Бажаю якщо грати, то красиво, якщо вболівати, то голосно, якщо прагнути, то до перемоги, якщо любити, то рідних, друзів, своє життя і, звичайно ж, футбол. Нехай крики «оле-оле» підбадьорюють ваші серця. Нехай постійно доля дає вам паси удачі! Великого успіху і везіння, спортивної сили і витримки, вдалих футбольних і життєвих матчів! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:08:42 10.12.2023

10 грудня міжнародна спільнота відзначає День прав людини (Human Rights Day)

Саме у цей день в 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини - перший універсальний міжнародний акт з прав людини. Загальна декларація прав людини є видатним документом в історії людства. Цим документом закріплено, що права людини – невід’ємний елемент людської особистості і людського буття. У Загальній декларації прав людини задекларовано наступні принципи: рівність людей- усі люди народжуються вільними та рівними в правах, незалежно від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії тощо; право кожного на життя, свободу та особисту недоторканість; заборона рабства і торгівлі людьми; заборона катувань або жорстокого поводження; право кожного на правосуб’єктність; рівність усіх перед законом; право на звернення до суду; заборона самовільних арештів; презумпція невинності та заборона зворотної сили карного закону; право на свободу пересувань та вибір місця мешкання; право на громадянство; право на шлюб; право володіти майном; право на свободу переконань; право на мирні збори; право на участь в управлінні громадськими та державними справами; право на працю тощо. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:02:56 10.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора