A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Привітання

Щороку, 24 листопада, за ініціативою Міжнародної академії інформатизації відзначають Всесвітній день інформації (World Information Day)

Інформація завжди займала вагоме місце в житті людини. Еволюція людства, формування нашого суспільства та виникнення державних інституцій завжди були пов'язані з накопиченням, поширенням та обробкою інформації. Інформація у різних її формах набуває сьогодні важливого значення, стає потужним ресурсом, товаром, що стоїть на «вітринах» поряд з іншими матеріальними благами. Суспільство змінюється, стає більш інформаційним. Світовою тенденцією став перехід на цифрові технології, розвиток високошвидкісного Інтернету і мобільного зв’язку. Та одним з найважливіших напрямів інформатизації став розвиток Інтернет-технологій. Ініціюючи відзначення Всесвітнього дня інформації, Міжнародна академія інформатизації мала на меті вказативажливість передачі інформації у сучасному суспільстві. Разом з розвитком інформаційного суспільств та ролі соціальних медіа виникає потреба у отриманні якісної та перевіреної інформації із надійних джерел. Серед величезного потоку інформації може бути важко зорієнтуватися і визначити достовірність інформації, а іноді й незрозуміло, як реагувати на неї, ділитися та коментувати. Тому, ще раз наголошую, що варто усвідомлено відноситися до інформації, аналізувати її перед тим, як використовувати чи поширювати. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:24:18 24.11.2023

Сьогодні, 24 листопада, свій День народження святкує Войцех СТАНІШЕВСКІ - бургомістр гміни Бжостек

Шановний Wojciech Staniszewski ! В радісний і світлий день народження хочу побажати щасливого сьогодні і радісного завтра, красивих мрій і їх здійснення! Хай кожен день повниться веселим і милим відчуттям, гарним настроєм, задушевними зустрічами і плідною працею! Щастя і радощів у домівку, здоров’я і благополуччя родині, натхнення і творчості для душі! Хай сонце заглядає у вікна, а щастя — в серце! Благополуччя і достатку! Втілення задумів, мети, багатства, розкошів і статків. Щастя і радості завжди! З повагою, найкращими побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:11:55 24.11.2023

22 листопада – Міжнародний день сина

Родинні свята – надзвичайно важливі, адже вони дають можливість зблизитися батькам з дітьми, бабусям та дідусям з онуками , тощо. Міжнародний день сина – одне із таких свят. Цей день не належить до офіційних свят та не позначений ,як вихідний у календарі. Варто сказати, що Міжнародний день сина – це нагода не тільки створити справжнє свято для синочка шкільного віку, але й привітати дорослого сина. Також, це - нагода різним поколінням зібратися за столом. В різні дні День сина відзначається в різних країнах. Проте 22 листопада – це можливість кожного приєднатися до єдиного, міжнародного дня. Міжнародний день сина – це ще одна чудова нагода відкинути свої буденні справи та провести більше часу в родинному колі. Адже сучасний світ диктує жорсткий ритм життя, коли треба все встигнути, зі всім впоратися, а часу на близьких практично не вистачає. Сучасним людям потрібно більше таких свят, коли треба зупинитися, подумати про кожного члена своєї родини та провести з ними час. Саме такі хвилини відкладаються в пам’яті кожної дитини та нагадують про тепло , затишок домашньої атмосфери. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:05:21 22.11.2023

21 листопада кожного року весь світ відзначає День телебачення

Подію заснувала Організація Об’єднаних Націй 17 грудня 1996 року. Дата святкування обрана з поваги до дня здійснення першого Всесвітнього телевізійного форуму ООН, а саме 21-22 листопада 1996 року. Всесвітній день телебачення має таку місію - інформування суспільства про роль ТБ у просуванні розвитку та миру. Організація Об’єднаних Націй закликає світ 21 листопада обмінюватися телепередачами, які присвячені проблемам миру, соціального й економічного розвитку, безпеки та популяризації культури, і, звісно ж, не розповсюджувати антигуманні й нетерпимі матеріали. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

09:20:45 21.11.2023

21 листопада відзначають Всесвітній день вітань

 Ідея його започаткування виникла в 1973 році, коли у світі відбувалися декілька масштабних конфліктів. Це свято запропонували відзначати два брати: Брайен і Майкл Маккомак. Вони заявили, що це свято буде своєрідним протестом проти напружених відносин між різними країнами. Щоб повідомити всьому світу про нове свято, брати розіслали в безліч держав свої письмові привітання, в яких не було жодних ідеологій, а лише одне прохання — надіслати таке ж привітання ще десятьом людям. Буквально відразу ж ідею братів Маккомак щодо святкування Всесвітнього дня вітань підтримали в 180 країнах. Зараз свято вітань стало багатонаціональним та незалежним від таких чинників, як професія, релігія або переконання людей, які його відзначають. Цей день об'єднує усіх, хто прагне зробити світ більш толерантним та дружнім. Традиційно у Всесвітній день вітань багато людей з усіх куточків світу розсилають одне одному листи з привітаннями. Тож, давайте і ми привітаємо один одного теплими словами та щирими посмішками! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

09:18:14 21.11.2023

Всесвітній день рибальства (World Fisheries Day) проводять щороку 21 листопада.

У святкових заходах беруть участь риболовні співтовариства, асоціації та спілки. Це - свято промислового рибальства. Для людства прибережне та внутрішнє рибальство має важливе значення, як одне з багатих джерел продовольства. Водойми, річки, озера та океани дають людині рибу у величезних об’ємах. У галузі рибальства зайняті мільйони людей по всьому світу : місцеві рибалки, переробники, торговці рибою та широким спектром водних продуктів. Риба становить важливу частину раціону харчування людей. Але безконтрольний вилов призводить до знищення популяцій , погіршення екології морських та океанських вод. Тож, Всесвітній день рибальства – це можливість донести людству інформацію про наявні проблеми, закликати берегти рибні запаси. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:01:14 21.11.2023

21 листопада - День Десантно-штурмових військ Збройних Сил України

Шановні військові, воїни-десантники! Завжди і за будь-яких обставин ви залишаєтеся вірними українському народу та присязі. Життєвий принцип «Ніхто, крім нас!» чітко характеризує вашу міць, готовність прийти туди, де найскладніше і де впораєтеся лише ви. Українські десантники неодноразово доводили свій героїзм в зоні проведення АТО: оборона Луганського та Донецького аеропорту, найдовший рейд в історії сучасного світу, війна з росією та багато інших подвигів славетної «крилатої піхоти» увійдуть у новітню історію. Я віддаю належне честі та мужності цих сміливих і відважних військових! Ви беззаперечно і професійно наближаєте перемогу України! Нехай, шановні десантники, сила духу та воля ніколи вас не полишають! Міцного вам здоров’я, бойової вдачі та миру у ваших родинах. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:00:18 21.11.2023

Сьогодні, 20 листопада 2023 року, святкує свій день народження Ольга ЗОЗУЛЯ – спеціаліст загального відділу Плисківської сільської ради

Шановна, Ольго Степанівно! У цей прекрасний святковий день прийміть мої щирі побажання щастя, родинного благополуччя, міцного здоров`я і невичерпної енергії у всіх Ваших справах! Нехай життя буде сповнене любові та радості, в оточенні будуть вірні Вам люди, у сім’ї панує мир, злагода та достаток. З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:06:16 20.11.2023

Всесвітній день дитини відзначається 20 листопада, як день світового братерства і взаєморозуміння дітей, день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі

Саме у цей день – 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини. З 1990 року у Всесвітній день дитини відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини. Всесвітній день дитини – це нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини, щоб усі діти росли щасливими, навчалися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали чудовими батьками та громадянами своєї країни. Діти – це найголовніше, що мають дорослі. Наш обов’язок зробити все можливе, аби кожна дитина відчувала захист, безпеку, підтримку, турботу та любов. Ми маємо докласти максимум зусиль, щоб наші діти жили у мирній країні, адже вони – продовження кожного з нас. Вони – майбутнє України. Нехай кожна дитина живе у люблячій сім’ї і має щасливе та безтурботне дитинство. Не забуваймо - чужих дітей не буває! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:02:29 20.11.2023

19 листопада в Україні відзначають День працівників сільського господарства

Шановні працівники сільського господарства Плисківської громади! Сердечно вітаю вас з професійним святом! Відзначення Дня працівників сільського господарства – це визнання державою звитяжної хліборобської праці на благо України, це хвала мозолястим рукам селян, які знають справжню ціну хлібу! Споконвічно напружена хліборобська праця була і залишається визначальною складовою розвитку нашої держави, запорукою її процвітання. Аграрний сектор економіки є базовим у нашому районі, в якому працюють дбайливі господарі. Неможливо переоцінити важливість праці всіх людей, зайнятих у сільському господарстві. Тільки завдяки їм полиці магазинів щодня наповнюються свіжими продуктами. Лише завдяки вашій наполегливій праці та умілому господарюванню у кожній українській оселі є і хліб, і до хліба. Українські аграрії другий рік поспіль продовжують тримати свій фронт в умовах великої війни, виходити в поля та наближати Перемогу. Під час повномасштабного збройного вторгнення рф в Україну ви не залишились осторонь. Ви стали до лав Збройних Сил України, вступили до тероборони, займаєтеся волонтерською діяльністю, допомагаєте вирішувати питання у громадах, де виникає потреба. Нехай ваша віддана праця і надалі служить на користь державі, на благо України. Слова глибокої шани та щирої вдячності висловлюю: Керівництву та колективу ТОВ "Плиски - Агро"., ТОВ Агроінвест - Натуральні продукти - директору Савицький С.М., СТОВ "Надія" - директору Сподіну Сергію Юрійовичу, Агротрейд СТОВ "Дружба", СТОВ "Злагода" - директору Яловому Олександру Анатолійовичу, СТОВ "Дружба - Нова" - директору Макусі Ігору Володимировичу, ТОВ "Івангородське" директору Реві Андрію Михайловичу, ПСП "Пісківське" - директору Колоші В.П., ФГ "Тимошенко Ніні Іванівні", ФГ "Ярина"- Нагорному Миколі Михайловичу, ФГ "Нагорне" - Нагорному Володимиру Михайловичу", ФГ "Плисківське" Ілляшенку М.Є., ФГ "Артеміда Агро К" - Кривошею В.Ф. Евгену КРИВОШЕЮ, ФГ "Україна"- Бойку О.І. Володимиру ГЛАДКОВУ. ФГ "Лан" - Бець Микола Павлович, ФГ "Фенікс КГ2" - Фокін С.О., СФГ "Славутич" - Фокін Г.О., Бойко С. За підтримку , допомогу Плисківській громаді. Щедрої та прихильної долі Вам! Бажаю доброго здоров’я, щастя, благополуччя, злагоди і радості у ваших родинах, благодатної ниви і щедрих врожаїв в ім’я процвітання країни та піднесення добробуту всього народу! Бажаю всім успіхів у праці, міцного здоров’я, людського щастя вам і вашим родинам. Нехай щедро родять ниви, хай над ними буде мирне небо, завжди світить сонце, а в кожному домі будуть добро та злагода! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:07:13 19.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора