A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Привітання

12 листопада кожного року світ відзначає День фахівця з безпеки

Свято з’явилося у 2005 році, щоб закріпити у свідомості людей важливість збереження безпеки в будь-якому цивілізованому суспільстві. Цей день можна вважати професійним днем всіх сек’юріті(security). Його святкують люди, для яких забезпечення безпеки є професією. Свято об'єднує фахівців, які працюють в службах безпеки, приватних сек'юріті, а також людей, що займаються розробкою і установкою систем безпеки. Загальним для них всіх є те, що ці люди, які в силу своєї професії, прагнуть забезпечити максимальну безпеку різних організацій і підприємств, банків, громадських місць, а також приватних осіб і навіть інформації, яка передається з систем зв'язку. Щиро вітаючи вас, хочу побажати успішної роботи, визнання та поваги в суспільстві. Нехай вам щастить у всіх добрих справах! Бажаю вам стабільного процвітання, вдалих проектів та високої репутації! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:15:13 12.11.2023

Всесвітній день боротьби з пневмонією – відзначається щороку 12 листопада

Пневмонія, або запалення легень, — це форма гострої респіраторної інфекції, запалення легенів інфекційної природи. Причина інфікування, зазвичай, це - бактерії, рідше мікроорганізми та віруси. Дане захворювання входить в список 10 найбільш поширених причин смерті в усьому світі. В Україні на пневмонію хворіють щороку від 40 до 50 тис. осіб. Симптоми захворювання: тривалий кашель (спершу сухий, а потім мокрий), висока температура (інколи до 39-40 гр. С), біль в грудях, біль та напад кашлю при вдиху/видиху, озноб, слабкість, потовиділення, втрата апетиту та ін. При таких симптомах потрібно звернутися до лікаря, необхідна діагностика запалення легенів. При появі негативних змін у стані здоров’я або поведінки необхідно терміново звертатися за медичною допомогою. Самолікування, особливо із використанням антибіотиків, може значно ускладнити діагностику, перебіг хвороби та подальше лікування! Довірте лікування професіоналам. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:07:20 12.11.2023

10 листопада у всьому світі відзначають неофіційне, але улюблене міжнародне свято молодих людей – Всесвітній день молоді

Молодість – це здоровий оптимізм і любов. Це - віра в майбутнє, сила, відвага і відчайдушність! Це ,також , і величезний потенціал, який може багато чого змінити. Потрібно допомогти молодим реалізувати його і направити на користь всьому суспільству, особливо зараз ,у такий важкий час випробувань війною. Щиро вітаю молодих українців та українок із Всесвітнім днем молоді! Бажаю, щоб крок за кроком ви наближалися до свої мети і втілювали мрії у реальність! Нехай життя радує і дивує, а будь-яка перешкода робить вас лише сильнішими! Разом до нашої перемоги! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:38:00 10.11.2023

Щорічно, 10 листопада, в усьому світі відзначають Всесвітній день науки

Всесвітній день науки для миру і розвитку (World Science Day for Peace and Development) заснований у 2001 році під егідою ЮНЕСКО. І тут, справді, головні слова – мир і розвиток, бо за відсутності їх, наука не має сенсу. Навіть ,зараз , у складні часи активної фази війни, чисельних загроз для територіальної цілісності, економічної, екологічної безпеки держави, які несе російсько агресія, глобальних проблем, пов’язаних із зміною клімату, продовженням поширення вірусу COVID-19 та його різноманітних штамів, вітчизняна наука на достойному рівні відповідає на вказані виклики. Цей день наголошує на важливості та актуальності науки в нашому щоденному житті. Пов’язуючи науку з суспільством, Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку спрямований на те, щоб громадяни були поінформовані про досягнення в галузі науки; вказує на роль вчених у розширенні розуміння дивовижності й крихкості нашої планети, яку ми називаємо домом. Ніхто не знає, яка саме наука першою з’явилася на світ, однак достеменно відомо, що донині людству так і не вдалося вичерпати всю багатогранність напрямів і потенціалу людського пізнання, для якого ми сміливо визначаємо ту чи іншу гілку наукового напряму. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:37:42 10.11.2023

Сьогодні, 10 листопада 2023 року, святкує свій день народження Василь ТОМИНЕЦЬ – протоієрей Свято-Покровської церкви с. Велика Загорівка

Шановний, Василю Васильовичу! Щиросердечно вітаю Вас з нагоди Вашого дня народження. Щиро бажаю Вам, міцного здоров’я, Божої милості, злагоди, добра та миру. Нехай Божа благодать осяює всі Ваші задуми та плани, хай здійснюються мрії та успішною буде щодення праця на Славу Божу. Хай поруч з Вами Ангел Ваш летить, І береже Вас від біди повсюди. Нехай несе Вам радість кожна мить, І благодать Господня з Вами буде! З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:27:00 10.11.2023

Щороку, 10 листопада, фахівці однієї з точних професій відзначають своє професійне свято – Міжнародний день бухгалтера або День бухгалтерії

Бухгалтерія - одна з точних і найважливіших професій. Без бухгалтерів зараз неможливо уявити собі життя, адже бухгалтерія так чи інакше стосується кожної цивілізованої людини. Від блискучих знань і досвіду наших бухгалтерів залежить функціонування будь-якої економіки. Шановні бухгалтери нашої громади !Вітаю Вас з Міжнародним днем бухгалтера! Бажаю впевненості, сміливості, амбіцій, удачі, професіоналізму і тільки успіхів в улюбленій діяльності. Бажаю завжди залишатися в плюсі, ніколи не витрачати ні сил, ні коштів марно. Нехай життя буде багатим, а душа – щасливою! Божих вам благословінь на добрі справи для нашої України! З повагою та шаною,  сільський голова Марина ВІРКО.

08:06:50 10.11.2023

9 листопада - Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва

Шановні працівники культури та майстри народного мистецтва Плисківської громади! Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята — Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва. Ваш внесок у розвиток культури нашого краю безцінний. Без вашої підтримки і розуміння, без вашого доброго серця, ініціативності і творчої думки неможливі добрі переміни у нашому суспільному житті. Щиро вдячна працівникам будинків культури та бібліотек, учасникам аматорських колективів, майстрам народного мистецтва за сумлінну працю, безперервний творчий пошук, за вагомі духовні здобутки. Ваша творчість, організаторська діяльність слугують розквіту нашої громади, радують глядача неперевершеними зразками народної творчості, виховують у підростаючого покоління усвідомлення значущості ролі культури! Бажаю міцного здоров’я, щастя, Божого благословення, великих творчих успіхів і невичерпної наснаги. Нехай здійсняться всі ваші життєві плани, надії і мрії, а кожен день вашого життя буде світлим і сонячним, творчого натхнення і життєвих перемог. Зі святом! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:05:11 09.11.2023

"Книга рекордів Гіннесса" (World Records of Guinness) – щорічний довідник унікальних досягнень людей та тварин, нечуваних природних явищ та видатних подій шоу-бізнесу, мас-медіа та культури – має свій день народження

"Книга рекордів Гіннесса" (World Records of Guinness) – щорічний довідник унікальних досягнень людей та тварин, нечуваних природних явищ та видатних подій шоу-бізнесу, мас-медіа та культури – має свій день народження. З 2005 року він відзначається 9 листопада. Саме тоді був проданий 100 мільйонний екземпляр видання і воно отримало статус "книги, захищеної авторським правом, яка найбільше продається в світі". За легендою цю книгу створив британський інженер і власник пивоварні Х’ю Бівер. Бівер відправився з друзями на полювання і між чоловіками зав’язалася суперечка, який з диких птахів найшвидший. Чоловіки тоді переглянули кілька різних довідників, але відповіді не знайшли. Так Бівер і вирішив створити книгу, що розповідатиме про рекорди. Назвав він її на честь своєї пивоварні. Перша книга вийшла у 1955 році. Традиційно вона має десять розділів (багатство, слава, відвага, мистецтво та ЗМІ, досягнення, людина, небезпека та катастрофи, спорт, знання, сучасні технології). З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:03:34 09.11.2023

Сьогодні, 09 листопада 2023 року, святкує свій день народження Валентина ВЕРНИГОР – начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Плисківської сільської ради

Шановна, Валентино Олексіївно! Прийміть найщиріші вітання з нагоди Вашого Дня народження. Бажаю Вам міцного здоров’я, мирного неба, родинного затишку, особистого щастя, успіхів у роботі, підтримки та розуміння рідних, друзів і колег, щоб життя було прихильним до Вас, а дружні привітання додали життєвої наснаги у скарбничку Вашої душі. Нехай Ваші будні будуть цікавими, плідними, яскравими, сповненими радості, світла, любові та розуміння. Хай повсякчас таланить на доброзичливих, порядних і щирих людей, які множитимуть успіхи та додаватимуть наснаги в ім’я процвітання культури нашої громади. Миру, любові, добробуту, стабільності, злагоди, взаємоповаги, молодості душі, здійснення всіх планів і сподівань! З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:01:07 09.11.2023

Сьогодні Всесвітній день якості, це свято відзначається щорічно в другий четвер листопада

 Ініціаторами відзначення цієї дати і, зокрема, привернення уваги до цієї проблеми, виступили шановані в усьому світі громадські організації, серед яких Європейська організація з якості, Американське товариство з контролю якості, Японський союз учених і інженерів та Латиноамериканська організація з якості. За підтримки ООН проведення Всесвітнього дня якості набуло щорічного характеру. Вперше світова громадськість відзначила цей день у 1989 році. Мета Всесвітнього дня якості: підвищити значення високої якості продукції і послуг, а також в активізації тієї діяльності, яка направлена на залучення уваги до проблеми якості. Адже йдеться не лише про безпеку товарів для людини і довкілля, але й про міру задоволеності запитів і очікувань споживачів. Проблема якості — одна з пріоритетних проблем в економіці провідних країн світу. У сучасних умовах якість є ключем до успіху в діяльності будь-якого підприємства, будь-якої галузі. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:00:45 09.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора