A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Привітання

Сьогодні, 08 листопада 2023 року, святкує свій день народження Валентина КУТОВЕЦЬ – начальник фінансового відділу

Шановна, Валентино Віталіївно! Прийміть найщиріші вітання з нагоди Вашого Дня народження. Сьогодні бажаю Вам міцного здоров’я, невичерпної енергії, особистого щастя, добра і родинного тепла, підтримки рідних, колег, однодумців, невпинного руху вперед, успішного здійснення всіх планів та задумів! Нехай на Вашій життєвій дорозі не буде жодних перешкод для досягнення важливих цілей, а Ваша компетентність та розуміння своєї справи будуть гарантами нових професійних здобутків! Зичу, щоб і надалі Ваша праця була плідною та змістовною, розпочаті справи принесли вагомі результати у розвитку Плисківської громади! Нехай завжди Вас супроводжує щаслива зоря удачі, Боже благословіння ,а у Вашому домі панують любов, злагода та добробут на довгі літа. З повагою,найкращими вітаннями та побажаннями,  сільський голова Марина ВІРКО.

08:22:55 08.11.2023

Сьогодні, 06 листопада 2023 року, святкує свій день народження Микола ІЛЛЯШЕНКО – депутат Плисківської сільської ради

Шановний Миколо Євгенійовичу! Прийміть найщиріші вітання з нагоди Вашого Дня народження. Бажаю, щоб підґрунтям щасливого життя і плідної роботи було міцне здоров'я, а віра, надія та любов завжди були вірними супутниками на Вашому життєвому шляху. Нехай цей день принесе тільки добрі емоції та яскравий настрій, гармонії в душі і відчуття, що кожен прожитий день є самим щасливим! З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями сільський голова Марина ВІРКО.

08:07:16 06.11.2023

У першу неділю листопада – День працівника соціальної сфери України

Шановні соціальні працівники Плисківської громади! Мабуть, це той один день року, коли ви можете подумати ,перш за все , про себе, а не турбуватися про інших. Адже, ви обрали одну з найскладніших професій у світі. Ви піклуєтеся про літніх людей, турбується про одиноких непрацездатних, опікуєтеся ветеранами, людьми з інвалідністю. Для такої роботи потрібно мати не лише знання та вміння, а велике серце. У кожного із ваших підопічних – своя життєва історія, свій біль і смуток, які вони так чи інакше передають вам. Я не знаю, як вам вдається витримувати велике емоційне навантаження, але впевнена, що ви своєю щоденною працею змінюєте життя людей на краще. Бажаю, щоб множилися добрі вчинки, здійснювалися найкращі плани та задуми, а служіння обраній справі приносило добру славу. Дякую вам за вашу людяність, доброту і сміливість у виборі професії. Зі святом! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:33:30 05.11.2023

Всесвітній день чоловіків відзначається щорічно в першу суботу листопада

Цей день було започатковано у віденському відділенні ООН. Метою святкування цього дня є відзначення важливого внеску чоловіків у надбання людства. Для цього вручали так звану Всесвітню чоловічу премію. В різні роки її отримали : Карл Лагерфельд, Лучано Паваротті, Стівен Спілберг, Пол Маккартні та інші діячі культури, мистецтв тощо. Австрійські засновники свята хотіли зробити його дійсно всесвітнім, але офіційно воно відзначалося лише в Австрії і Німеччині, та й то лише декілька років. В наші дні свято подекуди відзначають, але неофіційно. Дорогі друзі, кохані, батьки! Вітаємо вас з Міжнародним днем чоловіків! Бажаємо завжди бути на висоті і з легкістю підкорювати будь-які вершини. Залишайтеся вірні своїм принципам і мріям, домагайтеся цілей, незважаючи ні на що. Ніколи не відмовляйте собі в найщиріших і світлих бажаннях. Бажаю залишатися сміливим, сильним, мужнім, швидко приймати рішення на свою користь, бути опорою та захистом для своєї родини, рідних та близьких! Більше радості, щастя, земних благ та приємних мрій! Нехай настрій буде супер, а здоров'я ніколи не підводить! Ми любимо вас! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:38:29 04.11.2023

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята – Дня залізничника!

Шановні працівники залізничного транспорту! Залізниця – важлива ланка транспортної інфраструктури країни. Це - один із найпопулярніших і найдоступніших видів транспорту, надійний і авторитетний перевізник. Від технічного стану та ефективної експлуатації залізничних шляхів залежить безперебійне сполучення між регіонами України. Українські залізничники завжди славилися своєю професійною майстерністю, самовідданістю, сумлінною працею, почуттям високого громадянського обов’язку. У свята й будні, вдень і вночі вони забезпечують чітке функціонування залізничних артерій. У день професійного свята бажаю Вам, шановні залізничники, прихильної долі, вагомих здобутків, міцного здоров’я, миру та злагоди в родинах, невичерпної енергії та професійної удачі. Нехай Ваші серця наповнюються почуттям великої гордості за свою працю на благо українського народу. Щасливої дороги, вдячних пасажирів і зеленого семафора! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:35:05 04.11.2023

3 листопада в Україні відзначають державне свято на честь ракетних військ та артилерії

3 листопада в Україні відзначають державне свято на честь ракетних військ та артилерії, які сьогодні є грізною вогневою силою Збройних сил України, допомагають здобувати перевагу над нашим ворогом та впевнено стримувати російські війська від їхніх наступів, забезпечують поразку ворожих угрупувань , рятують життя українським піхотинцям. Крім того, сьогодні відзначають День інженерних військ України. Це – вид Спеціальних військ Збройних сил України, які виконують завдання як на фронті , так і в тилу під час бойових дій, допомагають вирішувати логістичні або захисні завдання. Інженерні війська супроводжують різні підрозділи, від піхоти та моторизованих до аеромобільних та повітряних сил. Одними з перших вступають в бій: прокладають безпечні проходи в мінних полях для просування піхоти і техніки, знешкоджують вибухові пристрої, розчищають дороги від загороджень і завалів, наводять необхідні переправи через водні перешкоди, займаються виявленням і знищенням вибухонебезпечних предметів, охороною гідротехнічних споруд, мостів під час льодоходів та паводків. Це – мужні, сміливі, віддані патріоти своєї Батьківщини, про подвиги яких знатиме весь світ! І сьогодні ми приєднуємося до всіх вітань на їхню адресу. Дякуємо вам за патріотизм та мужність, готовність до захисту Батьківщини! Ви крок за кроком наближаєте нашу країну до омріяної перемоги. Нехай вже в найближчому майбутньому вашим наймасштабнішим бойовим завданням стане лише миротворчість! Слава воїнам ЗСУ! Слава Україні! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:25:48 03.11.2023

У грудні 2013 року на 68-й сесії ГА ООН прийняла резолюцію, в якій постановила проголосити 2 листопада Міжнародним днем припинення безкарності за злочини проти журналістів

Дата була вибрана в пам’ять про двох французьких журналістів, убитих у Малі 2 листопада 2013 року. Ця знакова резолюція засуджує всі акти насилля щодо журналістів і працівників засобів масової інформації. Вона ,також , закликає держави-члени ООН зробити все можливе для попередження насилля й притягнення до відповідальності винних у здійсненні злочинів проти журналістів і працівників ЗМІ, а також , ужити заходів задля того, щоб жертви мали доступ до належних засобів правового захисту. Як правило, у дев’яти з десяти випадків убивці залишаються безкарними. Безкарність призводить до ще більшого числа вбивств , загострення конфліктів. ЮНЕСКО попереджає, що безкарність правопорушників наносить збитки цілим суспільствам, покриваючи серйозні порушення прав людини, корупцію і злочинність. Уряди, громадянське суспільство, засоби масової інформації, усі сторони, зацікавлені у відстоюванні верховенства закону , мають приєднатися до глобальних зусиль щодо боротьби з безкарністю. Як відомо, в Україні за роки незалежності було вбито понад 70 журналістів. Здебільшого суспільство і по сьогодні не знає прізвищ убивць, не кажучи вже про імена замовників. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:40:19 02.11.2023

31 жовтня – Міжнародний день економії

Напевно, кожного з дитинства батьки привчали до економії. Однак мало кому відомо, що існує свято, присвячене раціональному розподілу коштів. Свято має назву Міжнародний день економії. Його відзначають 31 жовтня. Цього дня масштабно пропагують економно ставитися до невідновлюваних запасів природних ресурсів, навчають дбайливого ставлення до речей і раціонального підходу до витрат. Також , варто замислитися над економією часу, сил, нервів. Як з'явилося це свято? 27 жовтня 1988 року представники ощадних кас з 29 країн зібралися в Мілані на свій перший Інтернаціональний спеціалізований конгрес. В останній день конгресу, 31 жовтня, народилася ідея «на згадку про перші збори ощадних банківських інститутів всіх країн» щороку відзначати цей день, як «Міжнародний День Економії» (International Saving Day). У 1989 році «Міжнародний День Економії» офіційно закріплений директивою ООН. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:28:25 31.10.2023

Щирі вітання працівникам автомобільного транспорту та дорожнього господарства з професійним святом!

  Важко уявити собі сучасне життя, господарську діяльність та побут кожної людини без автомобільного транспорту. У цій важливій сфері економіки трудиться численна армія професіоналів, які забезпечують функціонування всіх галузей господарства та життєдіяльність населених пунктів. Автомобіліст – професія особлива, зі своєю романтикою, своїми традиціями, характером та укладом. Це дуже напружена і, в той же час, почесна праця, що вимагає високої фізичної та емоційної самовіддачі, професіоналізму, таланту. Вітаю всіх, хто вірний професійному обов’язку, трудиться на автобусах, вантажному та легковому транспорті. Ви керуєте різними машинами, але всі ви – на одному шляху. Від вашої майстерності та якості роботи дорожників, які забезпечують будівництво та ремонт доріг, залежить своєчасність здійснення перевезень. Ваша завзята та відповідальна праця викликає заслужену повагу. Щиро бажаю щастя, добробуту, нових трудових здобутків, невичерпної енергії, міцного здоров’я, подальшої успішної та безаварійної роботи! Нехай дороги будуть рівними та легкими, “залізний кінь” – міцним, пішоходи ввічливими, а дома завжди чекають рідні та близькі! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:02:07 29.10.2023

28 жовтня ми відзначаємо річницю звільнення України від нацистів, вшановуємо пам’ять полеглих, вклоняємося воїнам-визволителям, усім, хто зробив свій внесок у перемогу в Другій світовій війні

Дякуємо тим, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога та допомагав піднімати Україну з руїн. Згадуємо всіх, чиє життя забрала та страшна війна. Ця сторінка історії України ніколи не зітреться з пам’яті українського народу. Переможна битва за Україну, яка тривала довгих 22 місяці, стала вирішальною у розгромі військ гітлерівської Німеччини та її союзників. За перемогу над фашизмом наш народ заплатив неймовірно високу ціну – мільйони загиблих, поранених та ненароджених. За різними оцінками, від 8 до 9 мільйонів наших земляків полягли на полях боїв, загинули в окупації, концтаборах, гетто, в’язницях та на каторжних роботах на чужині. Десятки тисяч українських міст і сіл було перетворено на руїни, чверть мешканців залишилися без даху над головою. Гірко визнавати, але українцям знову довелося стати на захист України, її свободи та територіальної цілісності, від посягань сусідньої держави. Сучасні захисники України виявилися гідними слави своїх дідів і прадідів, а тому сьогодні ми пишаємося героїзмом, силою духу та мужністю наших захисників і твердо віримо у нашу перемогу. Шановні переможці! Ваша мужність і відвага, героїзм та нескореність є зразком для прийдешніх поколінь. Міцного Вам здоров’я, довгих років життя, мирного неба над головою, любові та уваги рідних і близьких. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:12:16 28.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора