A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Привітання

Щороку, 3 грудня, разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями

Міжнародний день людей із інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю. Україна, як і всі цивілізовані країни з високою культурою людських відносин, до таких людей ставиться, як до людей з особливими потребами, які потребують додаткової уваги суспільства. Проведення Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя. Увага держави та милосердя, толерантність кожного з нас допоможуть спростити життя людей з обмеженими можливостями, створити майбутнє, де б люди не були виключені з соціуму із-за проблем зі здоров`ям. Головне - не впадати у відчай! Бажаю всім людям з особливими потребами витримки, оптимізму, здоров`я, можливості втілити в реальність Ваші плани та задуми! Не бійтеся себе, живіть на всі 100%, і ви неодмінно досягнете будь чого! Життя з обмеженими можливостями – ІСНУЄ! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:17:41 03.12.2023

Сьогодні, 03 грудня 2023 року, святкує свій ювілейний День народження Ігор ГОРІЛИЙ – водій Плисківської сільської ради

Шановний, Ігоре Петровичу! Бажаю Вам мирного неба над головою, міцного здоров’я, життєвої наснаги, сімейного щастя, злагоди та добробуту у Вашій оселі! Хай здійсняться усі заповітні мрії, а будь-які повороти долі завжди відкривають лише нові обрії майбутніх перспектив! Хай Ваше життя завжди буде насичене радісними подіями, а його нові сторінки заповнюються яскравими зустрічами! Від щирого серця зичу, щоб у справах Вас ніколи не залишали стійкість духу, оптимізм та успіх. Хай Ваша життєва дорога завжди веде Вас до омріяних вершин. З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:13:25 03.12.2023

У перший день зими в Україні відзначають День працівників прокуратури

Шановні працівники прокуратури! Щиро вітаю вас з професійним святом! Діяльність органів прокуратури спрямована на постійний та всебічний нагляд за додержанням та застосуванням законів. Такий нагляд в свою чергу сприяє захисту громадян, їх законних прав та інтересів, забезпечує чітку роботу державного механізму, органів виконавчої влади. У своїй діяльності вам доводиться мати справу з практично всіма сферами життя. А це вимагає великого професіоналізму, компетентності, витримки та високого почуття відповідальності. Бажаю вам міцного здоров’я, професійного зростання, довіри і поваги від людей, добробуту та благополуччя. Миру, добра та злагоди вашим родинам. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:34:27 01.12.2023

Щороку, 30 листопада, у багатьох країнах відзначається Всесвітній день домашніх тварин (World Day Pets)

Ідея про заснування цього свята була озвучена на Міжнародному конгресі прибічників руху в захист природи, що проходив у Флоренції (Італія) в 1931 році. Тоді різні екологічні організації та природоохоронні товариства заявили про готовність організовувати різноманітні масові заходи, спрямовані на виховання у людей почуття відповідальності за все живе на планеті, у тому числі і за домашніх тварин. З того часу свято проводиться щороку і присвячується всім одомашненним людиною тваринам, щоб ще раз нагадати всьому людству про відповідальність за «братів наших менших». Не дивно, що девізом цього Дня стали слова Маленького принца з твору Антуана де Сент-Екзюпері: «Ти назавжди у відповіді за тих, кого приручив». Але, як би ви не відзначали цей день, головна мета проведення всіх акцій і заходів – актуалізація уваги широкої громадськості , в першу чергу підростаючого покоління до проблем домашніх тварин (в тому числі бездомних); виховання дбайливого ставлення до них (і взагалі до живої природи), відповідальності за їх зміст і розуміння того, що вони – «брати наші менші», а не об’єкт розваги. Як зазначають власники домашніх тварин, знайти підхід до будь-якого домашнього вихованця легко – треба просто любити його, і він відповість взаємністю. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

07:58:36 30.11.2023

30 листопада відзначається Міжнародний день захисту інформації

В 1988 року американська Асоціація комп'ютерного обладнання оголосила 30 листопада Міжнародним днем захисту інформації (англ. Computer Security Day). Його метою є нагадування користувачам про необхідність захисту персональних даних, що зберігаються в комп’ютерах, смартфонах та інших гаджетах. У цей рік було зафіксовано першу масову епідемію «хробака», якого назвали за іменем його творця — Морріса. Це була справжня глобальна вірусна чума, яка підштовхнула вчених до розробки більш надійних методів захисту комп’ютерів. Пам’ятайте, що ваша безпека в інтернеті залежить тільки від вас. Не забувайте оновлювати антивірусні програми, використовувати міжмережеві екрани (Firewall) і складні паролі, які в жодному разі не розголошуйте. Особливо будьте пильними при роботі на комп’ютерах загального користування. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

07:57:57 30.11.2023

30 листопада - День радіотехнічних військ Повітряних сил Збройних сил України

Шановні військовослужбовці, працівники та ветерани радіотехнічних військ! З почуттям високої поваги до вашого надважливого вкладу в забезпечення обороноздатності України, від щирого серця вітаю вас з професійним святом! Радіотехнічні війська ЗСУ – це головне джерело інформації про повітряну обстановку. Вони ведуть радіотехнічну розвідку повітряних об'єктів і сповіщають війська в разі небезпеки. Бажаю Вам здоров’я, щастя, родинного затишку, професійних успіхів і нових звершень в ім’я нашої Батьківщини! Дякую всім військовослужбовцям за бездоганні бойові чергування, уважність і вчасність виявлення загроз. Дякую за наше небо! Дякую за невтомність! Слава радіотехнічним військам Повітряних Сил Збройних Сил України! Слава Україні! Переможемо! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

07:56:36 30.11.2023

29 листопада проводиться Міжнародний день жінок-правозахисників

Ці листопадові заходи у третій декаді місяця мають традиційний щорічний характер. День, щоб відсвяткувати та подякувати жінкам, які захищають права людини, та всім людям, які захищають права жінок, дівчаток та меншин. Це ,також , день, коли держави мають відповідати за захист прав правозахисниць з метою захисту та заохочення прав людини. Часто правозахисниці стикаються з насильством, переслідуванням і навіть тюремним ув'язненням просто за те, що відстоюють рівність та права людини. За даними Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй з прав людини, кількість вбивств та нападів на жінок-правозахисників з кожним роком зростає. Жінки правозахисники піддаються гендеру; особистому та онлайн-переслідуванню; репутаційному наклепу; так званим тестам на «невинність»; погрозам членам сім'ї; насильству, зокрема сексуальному ; ув' язненню; тощо, оскільки вони виступають за справедливість, людську гідність та відповідальність. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:19:02 29.11.2023

28 листопада відзначають Всесвітній день милосердя (World Compassion Day) або Всесвітній день співчуття

Батьківщиною сьогоднішнього гуманного свята стала Індія. Ініціатором його заснування виступив індійський поет, журналіст та громадський діяч – Притиш Нанді. Головна ідея Дня – пропаганда життя. Всесвітній день милосердя – гарна нагода зупинитися, щоб прислухатися до себе та стати уважнішими до інших: спостерігати, помічати деталі, не соромитися поставити запитання, вислухати, підтримати. Тоді ви точно не пройдете повз людину, яка опинилася у важкій ситуації, і, можливо, запобігти нещастю. Звертайте увагу на дитину, яка залишилася без нагляду дорослих, і літню людину, якщо вона дезорієнтована і невпевнено поводиться. Не залишайтеся байдужим до перехожого з хиткою ходою та незв’язною мовою – це можуть бути симптоми інсульту або гіпоглікемії при цукровому діабеті. Будь-яка людина заслуговує на співчуття і допомогу. Співчуття – дієве почуття і доступний кожному з нас чудовий спосіб зробити світ красивішим та щасливішим. Ми хочемо, щоб нам усім вистачало на нього душевних сил та енергії. Пам’ятайте, що ваша усмішка, співчутливий погляд і добре слово здатні зігріти будь-яке втомлене серце. Із Днем милосердя вас! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:26:24 28.11.2023

27 листопада – День заснування Національної Академії Наук України

Відомо, що засновником Національної Академії Наук України був гетьман Скоропадський. Створення відбулося 27 листопада 1918 року під час установчих зборів. Першим президентом НАНУ став Володимир Вернадський – вчений-геолог та геохімік. У часи Другої світової війни академія проводила успішну роботу над ядерними реакціями, технологіями автоматичного зварювання корпусів артилерійських систем, авіабомб і танків, створенням ліків і методів лікування. Завдячуючи Інституту електротехніки при академії , Європа побачила першу універсальну лічильну електронну машину, а весь світ – перші експерименти з дистанційного управління технологічними процесами. Наразі, Національна Академія Наук України є вищою науковою організацією країни та найоб’ємнішим центром наукових робіт. На міжнародній арені НАНУ представляє нашу країну у 40 міжнародних організаціях. Академія активно розвиває стосунки з Європейським Союзом. В Україні ж часто проводиться публічна демонстрація наукових розробок на виставках. До речі, Національна Академія Наук України – одна з найстаріших на пострадянському просторі. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:01:00 27.11.2023

Сьогодні, 26 листопада 2023 року, святкує свій день народження Наталія ДЕМУСЕНКО – головний спеціаліст з інформаційної діяльності Плисківської сільської ради

Шановна, Наталіє Михайлівно!  У цей чудовий день від усього серця бажаю Вам здійснення всіх мрій! Нехай лагідна посмішка сонечка дарує Вам невичерпну енергію, красу і чарівність. Нехай життя Ваше буде наповнене щастям, добробутом та натхненням, а в оселі Вашій панують світло і злагода, в серці - добро і мудрість, а в житті - достаток і удача. Нехай прекрасні почуття зігрівають Ваше серце, а доля буде щедро наповнена теплом і любов'ю. З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:25:55 26.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора