Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Привітання

24 жовтня Всесвітній день інформації про розвиток

У 1972 році Генеральна Асамблея заснувала Всесвітній день інформації про розвиток, мета якого полягала в залученні уваги світової громадської думки до проблем розвитку та до необхідності зміцнення міжнародного співробітництва для їх вирішення. Асамблея ухвалила, що дата цього дня повинна збігатися з Днем Організації Об’єднаних Націй. 24 жовтня, також,є датою прийняття в 1970 році Міжнародної стратегії розвитку на друге Десятиліття Організації Об’єднаних Націй Асамблея висловила переконаність в тому, що поліпшення розповсюдження інформації та мобілізація громадської думки, особливо серед молоді, були б важливим фактором для кращого усвідомлення проблем розвитку і сприяли б нарощуванню зусиль у сфері міжнародного співробітництва з метою розвитку. З повагою та шаною,  сільський голова Марина ВІРКО.

08:34:45 24.10.2023

23 жовтня відзначається Міжнародний день шкільних бібліотек

Саме бібліотека відкриває школярам безмежний світ книжок, дає можливість ознайомитися з видатними творами художньої літератури, прищеплює любов до читання та пізнання, виховує критичне мислення та аналітичні здібності. Справжніми помічниками та порадниками на шляху до вершин знань і мудрості є бібліотекарі – вірні збирачі духовних скарбів, провідники у світ нового і незвіданого. Саме бібліотекарі допомагають читачам бути обізнаними у сучасних проблемах, пізнавати реальну картину світу. У професійне свято бажаємо всім працівникам шкільних бібліотек творчої наснаги та міцного здоров’я, радості і щастя, удачі в усіх справах, гарного настрою і вдячних читачів. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.  

08:58:57 23.10.2023

Всесвітній день людей з вадами мовлення почали проводити щорічно 22 жовтня за ініціативою фахівців з дослідження патологій мови з Канади

Відзначення Всесвітнього дня людей з вадами мовлення має на меті акцентувати увагу на проблемі людей із вадами мовлення для підтримки їх у суспільстві. Варто пам’ятати, що мовлення — це основа людського розуму, від якого залежить засвоєння інформації, налагодження соціальних контактів. Найбільш часто мовні розлади проявляються в дитячому віці. До важких форм патологій мовленнєвої організації відносяться деякі види заїкання, дизартрія, алалія. У світі близько трьох мільйонів людей мають подібні проблеми. Заїкання – є значним порушенням мови і характеризується частим повторенням або пролонгацією звуків, складів, слів, частими зупинками або нерішучістю в промові, що розриває її ритмічність. Причини виникнення заїкання досі точно не встановлені. Особливості психіки людей, що заїкаються це – боязкість і збентеження у присутності людей; надмірна вразливість; яскравість фантазій, що підсилює заїкання; боязнь говорити в присутності певних людей або в суспільстві. Існує ряд способів вилікувати заїкання,однак жоден з них , на жаль, не дає 100% гарантії повного лікування. Але не варто впадати у відчай! Терпіння і праця в даному напрямку безсумнівно принесуть тільки позитивні плоди. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.  

08:21:53 22.10.2023

21 жовтня День працівників целюлозно-паперової промисловості

Від чіткої, організованої та ефективної роботи підприємств целюлозно-паперової промисловості, від професіоналізму їх працівників залежить функціонування кожної галузі, кожного підприємства, офісу в нашій країні. Без паперу малюки не можуть малювати, школярі - вчитися, дорослі - працювати. Завдяки наполегливій та відданій праці керівників, професійних технологів та висококваліфікованих робітників , целюлозно-паперова галузь розвивається послідовно і стабільно, здатна забезпечити споживачів високоякісною продукцією У цей святковий день бажаю вам і вашим родинам здоров'я, життєвої наснаги, достатку, впевненості у кращому майбутньому, родинного тепла, стабільності та процвітання! Нехай добро і щедра доля не оминають вас! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:26:31 21.10.2023

20 жовтня свій 100-річний ювілей відзначає жителька села Плиски – Тетяна Григорівна ФЕНЬКО

Сто років для всесвіту – маленька крихта у просторі часу, а сто років для людини – майже вічність. Ці люди - очевидці багатьох історичних подій минулих століть, носії традицій, глибокої життєвої мудрості. Дивлячись на цю життєрадісну, привітну жінку, важко повірити, що за її плечима вже сотня прожитих літ. Від імені Плисківськоі громади ювілярку привітала сільський голова Марина ВІРКО. Звертаючись до ювілярки, висловила слова вдячності й шани за багато років сумлінної праці, незламність у воєнні роки та під час післявоєнної відбудови, за мудрість та досвід, яскравий приклад людяності, порядності. Вітаючи довгожительку зі сторіччям, побажала Тетяні Григорівні Божої ласки, міцного здоров’я та світлої пам’яті. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

16:59:58 20.10.2023

20 жовтня відзначають Всесвітній день статистики

 Це професійне свято всіх працівників органів статистики, які ведуть облік економічної діяльності держави. Статистика відображає реальний стан соціально-економічного розвитку нашої держави. З кожним днем зростає значення статистичної інформації, яка дає можливість розробляти перспективні плани, програми розвитку усіх галузей економіки нашого краю. Високий професіоналізм працівників статистики та їх відданість справі є надійною гарантією своєчасного надходження достовірної інформації споживачам. Щиро дякуємо вам за сумлінну працю та добросовісне виконання професійного обов'язку. Бажаємо вам міцного здоров'я, сімейного благополуччя та плідної праці. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:40:14 20.10.2023

Сьогодні, 20 жовтня, своє професійне свято відзначають кухарі та кулінари всього світу

Немає на землі професії більш почесної та давньої, ніж кухар! Люди, які присвятили цій професії своє життя, дарують усім радість та насолоду. Хороші кухарі високо затребувані в усі часи. Особливо відповідальною є професія кухаря у закладах освіти громади, адже там навчається молоде покоління, якому потрібно смачне та корисне харчування. Ваша праця – це безліч ситих і задоволених дитячих посмішок. Це - нові меню і постійне урізноманітнення страв. Це - користь, а головне, величезна душа вкладена в улюблену справу! Дорогі представники смачної професії! Щиро вітаю вас з професійним святом – Всесвітнім Днем кухаря і кулінара! Нехай ваше життя буде сповнене достатку! Сімейного затишку вам і благополуччя! Будьте завжди ситими, здоровими, веселими і ніколи не втрачайте смаку до життя! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:39:51 20.10.2023

Щорічно, 20 жовтня, в Україні та світі відзначається професійне свято авіадиспетчерів і працівників, зайнятих управлінням повітряним рухом – Міжнародний день авіадиспетчера

Дата 20 жовтня для проведення Міжнародного дня авіадиспетчера була обрана зовсім не випадково. Саме цього дня 1961 року в столиці Нідерландів Амстердамі була створена Міжнародна федерація асоціацій авіаційних диспетчерів. Ця подія - значима віха в історії розвитку повітряного транспорту, що стала підставою для виникнення нового професійного свята, приуроченого до цієї дати, — Міжнародного дня авіадиспетчера. Вітаю з Міжнародним днем авіадиспетчера і хочу побажати бути майстром вищого розряду в своїй справі, завжди забезпечуючи повну безпеку повітряного руху, раціональність використання коштів і сил. Бажаю відмінної роботи в своїй діяльності і ясної погоди в житті. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:38:28 20.10.2023

Сьогодні, 20 жовтня 2023 року, святкує свій день народження Сергій КАХИРА – депутат Плисківської сільської ради

Шановний, Сергію Олексійовичу! Прийміть найщиріші вітання з Днем народження! Бажаємо Вам міцного здоров’я, людського щастя, молодості душі і серця, яскравого сонця, душевного тепла, успіхів у здійсненні всіх задумів на багато-багато літ. Зичимо, щоб життя було світлим і радісним, а дружні привітання додали життєвої наснаги у скарбничку Вашої душі. Хай доля збагачує Вас життєвою мудрістю, енергією, натхненням та радістю сьогодення. Щастя Вам, добра, благополуччя та миру! З повагою,найкращими вітаннями та побажаннями сільський голова Марина ВІРКО.

08:34:59 20.10.2023

Сьогодні, 20 жовтня 2023 року, святкує свій день народження Микола ШКУРКО – тракторист Плисківської сільської ради

Шановний, Миколо Івановичу! Прийміть найщиріші вітання з Днем народження! Бажаємо радості в роботі, достатку, успіхів,в будинку — завжди затишку. Сім'я нехай тільки радує, здоров'я буде як у богатиря, а настрій — завжди чудовим! А в житті нехай Вас супроводжують тільки щастя, любов, доброта і везіння! З повагою,найкращими вітаннями та побажаннями сільський голова Марина ВІРКО.

08:32:30 20.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора