Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Привітання

1 жовтня – Міжнародний день музики

Щиро вітаю з Міжнародним Днем музики всіх музикантів та шанувальників музичного мистецтва: працівників та учасників художньої самодіяльності клубних закладів громади, композиторів, музикантів, співаків, усіх, хто просто любить музику. Музика завжди була невід’ємною частиною нашого життя. Вона іде з нами пліч-о-пліч протягом тисячолітньої історії, в першу чергу, завдячуючи людям, які щиро діляться з нами своїм талантом. Музика – це чудотворний засіб залучення людей до добра, духовності. Вона володіє великою силою впливу на людські душі. Музика не старіє, вона буде жити стільки, скільки буде існувати Людина. Бажаю всім творчих успіхів та досягнень, міцного здоров’я, родинного щастя, миру й добра, натхнення для підкорення нових творчих вершин задля подальшого збагачення духовної скарбниці українського народу! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:48:16 01.10.2023

1 жовтня - День захисника і захисниць України

Шановна Плисківська громадо! Щиро вітаю вас з Днем захисника і захисниць України та Днем Українського козацтва, якe символічно призначене на церковне свято Покрови Пресвятої Богородиці. Заступниця та покровителька завжди боронила наш народ, надавала воїнам сил у боротьбі з ворогом. Це свято поєднує державні, родинні і духовні цінності, які символізують зв'язок поколінь та особливо шануються українцями. Справа захисту незалежності згуртувала і військових, і добровольців, і волонтерів. Цього дня ми вшановуємо тих, хто, виконуючи свій обов’язок на бойовому посту чи у мирній справі, робить внесок у справу захисту держави, всіх, хто ціною свого життя вписав в історію свої героїчні імена. Велика вдячність українським військовим, які щоденно, ризикуючи власним здоров’ям і життям, стоять на сторожі Незалежності України, зміцнюють її національну безпеку, захищають свою державу, свій дім і своїх близьких. У цей святковий день бажаю незламної волі, надійного родинного тилу, міцного здоров’я. Відповідно програми " Про надання одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям ЗСУ, які беруть участь в російсько-українській війні та учасникам антитерористичної операції(ООС)» , захисники отримають матеріальну допомогу. Нехай День захисника України завжди святкується під покровом мирного неба! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:00:00 01.10.2023

Щорічно 30 вересня відзначається Міжнародний день перекладача

Своє свято у представників найдавнішої професії з'явилося лише в 1991 році. Переклад усної мови або письмового тексту з однієї мови на іншу − це справжнє мистецтво, адже від точності і смислової цілісності перекладу залежить дуже багато. Професія перекладача надзвичайно важлива, оскільки без перекладачів багато творів літератури та кіномистецтва, досягнення науки та техніки були б недоступні. Саме перекладачі дозволяють людям з різних країн та континентів знайти спільну мову. Саме за їхньою допомогою укладають угоди президенти різних країн. Міжнародний День перекладача − професійне свято людей цієї неймовірної професії. Професійні перекладачі, що забезпечують взаєморозуміння між людьми різних народностей, підтримують гармонію спілкування і цілісність світосприйняття нашої цивілізації. Тож , і ми доєднуємося до привітань на адресу всіх, хто руйнує мовні бар'єри та дарує можливість спілкування й порозуміння! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:53:44 30.09.2023

30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек

Шановні працівники бібліотек Плисківської громади! Прийміть щирі вітання з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. Бібліотека – місце, де сходяться минуле з теперішнім та майбутнім. Бібліотеки не лише творять «пам’ять» людства, нації, держави, спільнот, людей – бібліотеки творять майбутнє успішних незалежних людей, спільнот, держави, нації, людства. Діяльність бібліотечних установ нашої громади – багатогранна, а праця бібліотекарів – клопітка і дуже потрібна .В бібліотеках працюють відповідальні, уважні і доброзичливі люди, справжні фахівці своєї справи. Висловлюю вам вдячність за дбайливе зберігання та ставлення до джерела знань, царства мудрості. Бажаю вам мирного неба, здоров’я, творчого натхнення, багато нових книжок та повні зали вдячних читачів. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:00:22 30.09.2023

Привітання Марини ВІРКО Плисківського сільського голови з нагоди Дня працівників освіти України

Шановні освітяни Плисківської громади! Вітаю вас з професійним святом! Бажаю натхнення, вдячних учнів та батьків, можливостей для зростання та задоволення від роботи. Ваша професія схожа до роботи ювеліра. Але , якщо в руках майстра бездушний камінь, хай і красивий, то вам щодня доводиться працювати з набагато тоншим та багатогранним матеріалом — дитячими душами. Тому , професія вчителя така цінна і відповідальна водночас. Вам постійно необхідно не лише навчати, але й навчатися, щоб рухатися у ногу з часом, бути цікавими для дітей і давати їм актуальні знання. Тому , професія вчителя ще й нелегка і динамічна водночас. Але, я знаю, що вчителі Плисківської громади здатні впоратися з будь-якими викликами й виховати розумних дітей, допомогти їм розкрити природні здібності та досягти успіху у житті. Про це говорять здобутки наших учнів, їхні перемоги в олімпіадах і конкурсах та слова вдячності, які щороку лунають з вуст дітей та батьків у цей день. Відповідно до розпорядження сільського голови всі працівники освітніх закладів громади отримають премії за сумлінне та добросовісне виконання своїх посадових обов’язків, в розмірі: керівники ЗЗСО – 100% посадового окладу, вчителі ЗЗСО – 50-70% посадового окладу, працівники ЗДО – 70% посадового окладу, обслуговуючий персонал ЗЗСО та ЗДО – 25 % посадового окладу. Дякую вам за вашу працю! Ви — мудрість Плисківської громади! Зі святом! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

09:54:14 29.09.2023

З ініціативи Всесвітньої федерації серця і підтримки ВООЗ, а також ЮНЕСКО святкується щорічно 29 вересня Всесвітній день серця

 Вперше цей день відзначили у 2000 році. До 2011 року дата святкування Всесвітнього дня серця припадала на останню неділю вересня, проте потім дата свята була остаточно закріплена за 29 вересня. Мета введення такого свята в міжнародний календар як Всесвітній день серця — це підвищення інформованості населення планети про небезпеку, яку несуть серцево-судинні захворювання. У наш час багато мільйонів людей щорічно вмирають від хвороб серця і судин, і, на жаль, число таких смертей постійно зростає. Проведенням Всесвітнього дня серця Всесвітня федерація серця і її партнери в різних країнах прагнуть довести людям, як важливо займатися профілактикою захворювань серцево-судинної системи, як важливо вести здоровий спосіб життя. Зазвичай святкування Всесвітнього дня серця включає різні спортивні змагання, тематичні зустрічі та семінари, концерти, благодійні акції. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:58:47 29.09.2023

Щорічно, 29 вересня, отоларингологи відзначають своє професійне свято

Отоларингологія являє собою одну з гілок медицини, яка спеціалізується на діагностиці та лікуванні вуха, горла, носа. Назва цього напрямку походить від слів «отос» – вухо, «ринос» – ніс і «ларингес» – гортань. Окремою медичною спеціальністю отоларингологія стала не так давно. До середини XIX століття лікування вушних хвороб відносилося до хірургії, а захворювання верхніх дихальних шляхів до терапії. Перші згадки про лікування хвороб вуха, горла і носа датуються тисячоліттями до нашої ери. Про важливість ЛОР-органів в житті людини свідчить той факт, що в Давньому Єгипті був окремий лікар, який лікував тільки ніс фараона. Єгиптяни вважали, що всі хвороби і злі думки входять в тіло саме через ніс. Засновником української оториноларингології вважають професора Київського університету М. М. Волковича. Сьогодні на благо здоров’я пацієнтів трудиться багато ЛОР-лікарів. Фахівці-отоларингологи надають високотехнологічну медичну допомогу за всіма основними напрямки спеціальності. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:03:15 29.09.2023

26 вересня 2007 року по ініціативі ряду організацій, що займаються питаннями репродуктивного здоров’я і проблемами планування сім’ї, вперше було відзначено Всесвітній День контрацепції

Всесвітній День контрацепції – довгострокова кампанія, спрямована на всіх жінок і чоловіків репродуктивного віку. Її мета – зниження високого рівня незапланованих вагітностей, а головний девіз: «Контрацепція: це ваше життя, це ваша відповідальність». Тому організації-ініціатори проведення Всесвітнього дня контрацепції сповідують принцип – що кожна вагітність повинна бути бажаною, і спрямовують свої зусилля на те, щоб максимально підвищити обізнаність населення про способи і методи контрацепції, дати молодим людям можливість самостійно приймати поінформовані рішення щодо питань сексуального та репродуктивного здоров’я , уникнути позапланових вагітностей. У цей день по всьому світу проходять різні заходи, що мають безпосереднє відношення до Всесвітнього Дня контрацепції – це освітні акції в навчальних закладах, благодійні концерти, відкриття тематичних порталів, конференції і т.д. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:54:43 26.09.2023

26 вересня світ відзначає Міжнародний день боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї

26 вересня світ відзначає Міжнародний день боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї, що був заснований у грудні 2013 року відповідною резолюцією Генеральної Асамблеї ООН. Головна мета Міжнародного дня боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї – привернути увагу громадськості до проблеми, адже у світі, де існує ядерна зброя, ніхто не може почуватися у безпеці. Повна ліквідація ядерної зброї у всіх країнах світу є однією з основних і найстаріших цілей діяльності ООН. Вона стала предметом першої резолюції Генасамблеї в 1946 році, де вперше була озвучена і юридично закріплена. У наступні роки ця тема неодноразово включалася у порядкок і плани засідань (1959, 1975 років), а також визначена у якості одного із пріоритетних завдань першої спеціальної сесії Генеральної Асамблеї по роззброєнню в 1978 році, яка приділила особливу увагу проблемі ядерного роззброєння. До того ж ця мета була схвалена і підтримана кожним з генеральних секретарів ООН. В результаті, у різні роки було підписано декілька Договорів про нерозповсюдження ядерної зброї. Однак, незважаючи на всі зусилля ООН, і, незважаючи на прийняття двосторонніх і багатосторонніх договорів, станом на 2016 рік у світі не була фізично знищена ні одна одиниця ядерної зброї (в арсеналах різних країн світу в цілому налічується близько 16 тисяч одиниць цієї зброї). І сьогодні більше половини населення нашої планети живе у країнах, що мають ядерну зброю або входять до складу ядерних альянсів. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:53:55 26.09.2023

Європейський день мов вважається традиційним святом у Європі з 2001 року. Він відзначається 26 вересня для підтримки розвитку мов і їх розмаїття

Стандартом для сучасної людини вважається володіння, як мінімум, двома іноземними мовами. Тому , це свято закликає до викладання та вивчення іноземних мов, оскільки це шлях до взаєморозуміння між народами та державами. Вчені досі не можуть відповісти на питання, чому вивчення іноземних мов одним людям дається дуже легко, а інші безрезультатно намагаються вивчити хоча б рідну мову. Багато хто вважає, що до цього повинна бути генетична схильність і навіть талант. Мода на володіння іноземними мовами не проходить ніколи. Іще у 18 столітті вважалося дуже модним використовувати в мові іноземні слова. Серед європейських мов найбільш поширеними сьогодні є португальська, іспанська, французька та англійська. Українську мову визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями як: фонетика, лексика, фразеологія після французької та перської на мовному конкурсі в Парижі у 1934 році . Європейський день мов повноправно можуть святкувати носії будь-якої мови європейської держави. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:51:32 26.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора