Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Привітання

Щорічно, 4 жовтня, в усьому світі відзначається важливе екологічне свято - День захисту тварин

У цей день проводяться інформаційні заходи та акції, які привертають увагу до проблеми вимирання тварин від дій людини. Мета свята полягає у сприянні обізнаності людей про тварин, зокрема про загрози, з якими вони стикаються; визнанні ролі представників фауни у житті людини; покращенні зв’язку між людиною та дикою природою; просуванні програми дій задля добробуту тварин різних видів. Відзначення Всесвітнього дня тварин – це нагода вчергове нагадати про те, що люди – сусіди та друзі усіх живих істот. Адже, часто ми чуємо, що тварини – це брати наші менші. Тому ,ми повинні піклуватися про них, оберігати та створювати найкращі умови для їхнього існування. Особливо це стосується видів, які знаходяться на межі вимирання. В Україні їх заносять до Червоної книги. Такі тварини підлягають особливій охороні на всій території країни. Під час війни цей день особливо важливий, адже наші менші брати теж потерпають від бойових дій. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:43:42 04.10.2023

Вітаємо з Днем народження Ковтуна Григорія Костянтиновича, голову Ніжинської РВА

Шановний Григоріє Костянтиновичу! Від усього нашого колективу, від мене особисто прийміть найщиріші привітання з Днем народження та побажання міцного здоров’я, невичерпної енергії, сімейного добробуту і благополуччя! Нехай Вас завжди супроводжують по життю успіх, здоров’я і щастя, постійно зігріває тепло людської вдячності, а будні і свята наповнюються радістю, світлом та любов’ю рідних і близьких. Бажаємо Вам здійснення всіх Ваших задумів та планів! Нехай кожен новий день буде щедрим на успіхи та перемоги, багатим на добрі звістки, радісні події, особисті досягнення і благородні справи. Хай і надалі плідною буде Ваша праця. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО, працівники сільської ради,bвиконавчий комітет, депутатський корпус та старостинські округи Плисківської сільської ради.  

08:32:16 03.10.2023

Щороку, 2 жовтня, відзначається Міжнародний день соціального педагога

Свято запровадили на XVII Міжнародної конференції соціальних педагогів, де серед учасників були представлені 44 країни і яка відбулася в Копенгагені у травні 2009-го року. Соціальна педагогіка є наукою, яка досліджує виховання в контексті соціалізації, вивчає вплив навколишнього середовища на формування особистості. Висловлю безмежну вдячність за ваші відкриті серця та активну участь у долі дітей! Бажаю, щоб ваш багатий життєвий та професійний досвід, почуття відповідальності стали тим підґрунтям, завдяки якому буде розвиватися психологічна служба. Від усієї душі зичу міцного здоров’я і безмежної любові, гармонії і порозуміння у стосунках. Нехай усе хороше, зроблене з душею та натхненням, повертається до вас сторицею, щоб ваші серця були сповнені радістю та позитивними емоціями. Довгих і щасливих років життя вам, без депресії і поганого настрою, але з морем везіння, любові і благополуччя! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:24:31 02.10.2023

У світі щороку, 2 жовтня, відзначають Міжнародний день ненасильства, запроваджений Генеральною асамблеєю ООН у 2007 році

Дата Міжнародного дня ненасильства була обрана зовсім не випадково. Саме 1869 року народився Махатма Ганді. Він був не просто лідером руху за незалежність Індії, але й основоположником ненасильства в усьому світі. Все його життя, починаючи з 24 років і до його насильницької смерті у віці 78-ми років, було присвячене боротьбі з насильством в будь-яких його формах та проявах. У резолюції ООН сказано, що Міжнародний день ненасильства служить додатковим приводом для того, щоб «пропагувати ненасильство, в тому числі шляхом освітньої і суспільно-роз’яснювальної роботи». Це лише підкреслює, наскільки Міжнародний день ненасильства важливий у наш час. День ненасильства покликаний нагадати людям, що суперечки та проблеми можна вирішувати мирним шляхом. Міжнародний день ненасильства - це офіційне всесвітнє свято. Давайте відзначимо його відмовою від насильства, жорстокості, агресії та проведемо його у гармонії зі своїми рідними та близькими! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:22:09 02.10.2023

З ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я щорічно у жовтні відзначається Міжнародний день лікаря

Цього року, 2 жовтня, лікарі у всьому світі отримують привітання та слова вдячності від пацієнтів за свою нелегку повсякденну працю. Вітаю людей, які рятують найбільшу коштовність, що є у людини - життя. Низько вклоняюся тим лікарям, які на передовій, на полі бою рятують життя нашим мужнім захисникам! Нехай всі ваші пацієнти якнайшвидше одужають. Бажаю, щоб професія лікаря завжди була шанована і цінована. Щоб люди ніколи не забували значимість і важливість вашої праці. Бажаю міцного здоров‘я, миру, добробуту та Божого благословення на всі добрі справи! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.  

08:21:43 02.10.2023

Щорічно, 2 жовтня, світова громадськість, відзначає професійне свято лікарів – урологів

Вже за часів Гіппократа (VI – V століття до н. Е.) були відомі «камнерізи» – люди, які вміли видаляти камені з сечового міхура. Засновником урології як окремої медичної дисципліни прийнято вважати Франциска Діаса. Перше в світі спеціалізоване урологічне відділення було відкрито в Парижі в 1830 році, завідувачем якого став Жан Сівіаль, який відкрив цистолітотрипсію – малоінвазивний спосіб лікування сечокам’яної хвороби. Сьогодні в Україні урологія поряд з багатьма іншими напрямками є однією з найзатребуваніших професій серед медичних працівників. Тож вітаємо всіх, чия професійна діяльність пов’язана з урологією, зі святом! Бажаємо Вам нових професійних здобутків, гарних пацієнтів, приємних колег та успіхів у щоденній медичній практиці. Здоров’я, сімейного затишку та наснаги! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:19:00 02.10.2023

У перший понеділок жовтня архітектори всього світу відзначають своє професійне свято

Робота архітектора вимагає точності, інженерних розрахунків і натхненного творчого підходу. Ви знаходите нові конструкторські рішення і втілюєте їх у життя. Після Другої світової війни в усьому світі пам'ятки архітектури потрібно було відновлювати з руїн. Міжнародний союз архітекторів у 1946 році заснував Всесвітній День архітектури, щоб вшанувати важливість своєї праці. На жаль, історія продовжується... Тож, нехай усі наші творці дивовижної краси, будівель та розкішних споруд набираються сил на відновлення України після нашої перемоги! Бажаємо натхнення та творчих успіхів. Слава Україні! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:18:49 02.10.2023

1 жовтня відзначається День людей похилого віку та День ветерана

1 жовтня в нашій державі відзначається День людей похилого віку та День ветерана, що засвідчує глибоку повагу і цивілізоване ставлення українського суспільства до найстарших представників громади. День людей похилого віку – це хороша нагода ще пильніше поглянути на проблеми літніх людей, а також ,засвідчити всенародну повагу ветеранам війни і праці, нашим батькам і матерям, старшим друзям, за чиїми плечима − нелегкі життєві дороги, що щедро посріблили сивиною скроні. Висловлюю щиру повагу та глибоку вдячність Вам, шановні наші батьки, дорогі ветерани, за високу громадянську свідомість, розуміння і толерантність, важливий внесок у розбудову нашої держави та громади. Бажаю вам найголовнішого – здоров’я, безхмарного неба, сил та наснаги і далі дарувати тепло ваших посмішок, щастя та благополуччя! Міцного здоров`я Вам, довгих років життя, сердечного тепла, любові та душевного спокою! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:50:50 01.10.2023

День територіальної оборони в Україні відзначають щороку в першу неділю жовтня

З перших днів війни територіальна оборона спільно з іншими підрозділами Збройних сил України успішно виконує бойові завдання, щодня наближаючи омріяний час Перемоги. Міцна територіальна оборона - це сила, яка присутня у кожній громаді та на яку розраховує країна, тому ваші патріотизм і підготовленість є надійною і гарантованою допомогою у захисті держави від російської агресії. Вітаю усіх бійців територіальної оборони та добровольчих формувань з професійним святом! Будьте мужніми, сміливими та непереможними! Бажаю щастя, міцного здоров’я та миру вам і вашим родинам! Слава Україні! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:49:31 01.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора