A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Привітання

16 жовтня – Всесвітній день продовольства

Всесвітній день продовольства стали відзначати в XX столітті. Вперше країни світу офіційно проголосили одним з найважливіших завдань - викорінення голоду на планеті і створення умов для сталого розвитку сільського господарства, яке було б в змозі прогодувати населення планети. Встановлено, що голод і недоїдання підривають генофонд цілих континентів. Діти в країнах «третього світу» народжуються і виростають кволими, відстають в розумовому розвитку. Вони не в змозі концентрувати увагу на уроках у школі. Всесвітній день продовольства дає привід задуматися над тим, що зроблено, і що ще належить зробити для вирішення глобального завдання - позбавити людство від голоду. Свято має також велике просвітницьке значення і допомагає громадянам дізнатися про тяжке становище з продовольством в деяких країнах. У цей день різні миротворчі організації доставляють допомогу в райони, що постраждали в результаті стихійних лих та природних катаклізмів. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:42:00 16.10.2023

16 жовтня – День Шефа (День керівника або боса)

Згідно з історичними даними, торжество запропонувала заснувати американська секретарка в 1958 році. Мабуть, дівчина дуже добре ставилася до свого керівника і вирішила, що він, як і інші начальники, заслуговує на окреме свято. Ініціативу прийняли, а в 1962 році влада штату Іллінойс затвердила це свято на офіційному рівні. Незабаром цю традицію перейняли й інші країни. Сьогодні день шефа 16 жовтня відзначається у всьому світі. Прийміть наші щирі вітання зі святом - Днем боса! Бажаємо Вам процвітання і виконання найграндіозніших планів, успіхів у праці і будь-яких починаннях, нових перемог і досягнень. Нехай все, що ви намітили, все, до чого прагнете - виходить швидко і легко. Міцного вам здоров'я, сімейного благополуччя і щастя . З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:41:43 16.10.2023

Сьогодні ми святкуємо Міжнародний День сільських жінок

Відомо, що жіноча сила — це сила самої природи. Сьогодні ми святкуємо Міжнародний День сільських жінок, які працюють на землі, доглядають за рослинами і тваринами. Завдяки цим трудівницям , на столі є теплий запашний хліб і свіже молоко та вирощені дбайливими руками овочі, фрукти. Але, насамперед, їм належить неоцінення роль берегинь родинного затишку. І з цим завданням наша українська жінка справляється на відмінно. Я низько вклоняюся сільським трудівницям. Нехай ваші працьовиті руки завжди залишаються ніжними, а з лиця ніколи не сходить посмішка. Зичу вам міцного здоров’я та невичерпної енергії, здійснення всіх задумів та мрій, тепла і затишку домашнього вогнища, а бадьорість і позитивний настрій нехай не покидає ніколи. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:52:32 15.10.2023

Сьогодні, 15 жовтня 2023 року, День працівників харчової промисловості

Шановні працівники харчової промисловості! Прийміть найщиріші вітання з нагоди вашого професійного свята. Харчова промисловість - одна з основних галузей економіки. На неї покладено відповідальне завдання – задоволення потреб кожної родини в якісній, смачній та доступній продукції. Ваша професія важлива та відповідальна. Нехай кожен день приносить вам нові здобутки і досягнення, а ваше життя буде щасливим і радісним, родинне тепло і затишок допомагають у виконанні почесного і відповідального професійного обов'язку. Зичу вам міцного здоров'я, наснаги та нових виробничих успіхів на благо країни. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:46:00 15.10.2023

Всесвітній день зору (World Sight Day) відзначається щорічно у другій чверті жовтня

 Ініціатором установи цього міжнародного дня стала Всесвітня організація охорони здоров’я. Він входить до числа всесвітніх кампаній ВООЗ і міжнародних днів ООН. Всесвітній день зору був заснований в рамках реалізації Глобальної програми «Зір 2020: Право на зір», спрямованої на боротьбу зі сліпотою. Основне його завдання — залучення уваги урядів країн і широкої громадськості до проблем порушення зору і сліпоти, а також консолідаціі зусиль урядів, установ охорони та інших організацій для реабілітації людей з порушеннями зору. За даними ВООЗ, близько 285 млн осіб у всьому світі страждають від порушень зору, 45 млн з них уражені сліпотою. Число дітей, які страждають від порушень зору, становить 19 млн, при цьому 1,4 млн дітей є сліпими на все життя. Основні причини порушення зору у глобальних масштабах - аномалії рефракції, катаракта і глаукома. Близько 80 % всіх випадків порушення зору виліковні, тому , в рамках Всесвітнього дня зору проводяться заходи, що роз’яснюють важливість профілактики очних хвороб і регулярної перевірки зору фахівцем. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:01:14 11.10.2023

10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров’я

За визначенням ВООЗ, психічне здоров’я – це стан душевного благополуччя, яке дає кожній людині можливість здійснювати власний потенціал, долати звичайні життєві стреси, плідно працювати. В Україні Всесвітній день психічного здоров’я відзначають з 1992 року. Психологічно здорова людина – це ,насамперед , людина спонтанна і творча, життєрадісна і весела, відкрита і пізнає себе та навколишній світ не тільки розумом, а й почуттями, інтуїцією. У збереженні та зміцненні психічного здоров’я важливе значення має дотримання принципів здорового способу життя. Психічне здоров’я кожного ,в першу чергу , залежить від нього самого і його близьких. Задача кожної сучасної людини зберігати свою душевну рівновагу, бути готовою до стресових ситуацій, і за необхідності звертатися за допомогою, а не пускати на самоплив симптоми перевантаження, депресії, емоційної нестійкості. Якщо ви відчуваєте, що не в змозі скористатися цими порадами і самостійно впоратися зі стресами і проблемами у вашому житті, обов’язково зверніться за професійною допомогою. Це допоможе уникнути можливих негативних наслідків стресу. Не займайтеся самолікуванням без консультації фахівця! Будьте уважними один до одного та оберігайте власне психічне здоров’я. З повагою та шаною сільський голова Марина ВІРКО.

08:20:31 10.10.2023

День працівників стандартизації та метрології – професійне свято, яке відзначається в Україні щорічно 10 жовтня

Шановні працівники стандартизації та метрології! Вітаю Вас з професійним святом! Стандартизація і метрологія - невід'ємна ланка економіки, потужний двигун розвитку виробництва. Сфера Вашої діяльності відіграє значну роль у впровадженні сучасних технологій, розробці нових видів продукції. Від Вашого професіоналізму, напрацювань залежить підвищення конкурентоспроможності наших товарів. Ви стоїте на сторожі інтересів споживачів. Прийміть щиру подяку за Вашу копітку працю. Нехай результати Вашої роботи та її оцінка завжди відповідають найвищим стандартам! Здоров'я і процвітання, щастя і гармонії Вам і Вашим близьким! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:19:22 10.10.2023

9 жовтня – Всесвітній день пошти

Шановні працівники поштового зв’язку! Щиро вітаю вас із Всесвітнім Днем пошти! Пошта – це унікальний вид зв’язку, який дозволяє переправляти в будь-яку точку світу не просто інформацію, а й матеріальні об’єкти. Забезпечуючи надійний зв’язок між селами, містами, країнами, континентами, ви об’єднуєте людей, розділених тисячами кілометрів. Приємно усвідомлювати, що в час мобільного зв’язку та Інтернету, поштовий зв’язок не втрачає свого значення, скорочуючи відстані і зберігаючи тепло людського спілкування. Прийміть щиру вдячність за щоденну працю, терпіння і наполегливість у роботі. Хай у листах будуть тільки добрі, радісні звістки! Щиро бажаю вам вагомих професійних успіхів, щастя і благополуччя під мирним небом. Переможемо! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:18:02 09.10.2023

День юриста — це професійне свято, яке щорічно святкують в Україні 8 жовтня

Шановні працівники юридичної сфери! Від щирого серця вітаю вас із професійним святом – Днем юриста! Бути служителем закону – почесно, відповідально і надзвичайно важливо. Дякую за те, що кожного дня ви словом і ділом утверджуєте недоторканість конституційних прав та свобод наших громадян. Адже сьогодні жодна сфера діяльності не обходиться без вашої консультації. Щиро зичу вам миру та міцного здоров’я, щастя, успіхів та досягнень, витримки у складних ситуаціях і зважених рішень. Хай здійснюється все задумане! Завжди будьте гідними свого високого покликання! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:36:30 08.10.2023

В Україні щорічно у другу неділю жовтня відзначається День художника

День художника – це свято не тільки професіоналів, але і любителів живопису. Творчість зберігає в людині можливість радіти світу і любити його. Тому сьогоднішнє свято – для всіх любителів прекрасного. Це свято – ще один привід згадати художників-творців історії. Їх очима ми бачимо світ Стародавньої Греції, представляємо життя Середньовічної Європи, усвідомлюємо, наскільки прекрасний наш світ. Знайомство з образотворчим мистецтвом дозволяє не тільки розширити свої знання і кругозір, але й долучитися до цього чудового світу. Всі ми колись пробували свої сили, взявши вперше в руки олівець і кисті … Художник – дивовижна людина. Мало того, що він бачить світ особливими очима, так ще і готовий залишити йому багату спадщину! Щиро вітаю всіх причетних. Дорогі художники, творці і майстри! Яскрава, самобутня і багатопланова палітра ваших творів залучає мільйони людей до світу прекрасного. Бажаємо Вам натхнення, любові, щастя і гармонії у житті та творчості! З повагою та шаною,  сільський голова Марина ВІРКО.

08:34:20 08.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора