A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Привітання

20 жовтня свій 100-річний ювілей відзначає жителька села Плиски – Тетяна Григорівна ФЕНЬКО

Сто років для всесвіту – маленька крихта у просторі часу, а сто років для людини – майже вічність. Ці люди - очевидці багатьох історичних подій минулих століть, носії традицій, глибокої життєвої мудрості. Дивлячись на цю життєрадісну, привітну жінку, важко повірити, що за її плечима вже сотня прожитих літ. Від імені Плисківськоі громади ювілярку привітала сільський голова Марина ВІРКО. Звертаючись до ювілярки, висловила слова вдячності й шани за багато років сумлінної праці, незламність у воєнні роки та під час післявоєнної відбудови, за мудрість та досвід, яскравий приклад людяності, порядності. Вітаючи довгожительку зі сторіччям, побажала Тетяні Григорівні Божої ласки, міцного здоров’я та світлої пам’яті. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

16:59:58 20.10.2023

20 жовтня відзначають Всесвітній день статистики

 Це професійне свято всіх працівників органів статистики, які ведуть облік економічної діяльності держави. Статистика відображає реальний стан соціально-економічного розвитку нашої держави. З кожним днем зростає значення статистичної інформації, яка дає можливість розробляти перспективні плани, програми розвитку усіх галузей економіки нашого краю. Високий професіоналізм працівників статистики та їх відданість справі є надійною гарантією своєчасного надходження достовірної інформації споживачам. Щиро дякуємо вам за сумлінну працю та добросовісне виконання професійного обов'язку. Бажаємо вам міцного здоров'я, сімейного благополуччя та плідної праці. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:40:14 20.10.2023

Сьогодні, 20 жовтня, своє професійне свято відзначають кухарі та кулінари всього світу

Немає на землі професії більш почесної та давньої, ніж кухар! Люди, які присвятили цій професії своє життя, дарують усім радість та насолоду. Хороші кухарі високо затребувані в усі часи. Особливо відповідальною є професія кухаря у закладах освіти громади, адже там навчається молоде покоління, якому потрібно смачне та корисне харчування. Ваша праця – це безліч ситих і задоволених дитячих посмішок. Це - нові меню і постійне урізноманітнення страв. Це - користь, а головне, величезна душа вкладена в улюблену справу! Дорогі представники смачної професії! Щиро вітаю вас з професійним святом – Всесвітнім Днем кухаря і кулінара! Нехай ваше життя буде сповнене достатку! Сімейного затишку вам і благополуччя! Будьте завжди ситими, здоровими, веселими і ніколи не втрачайте смаку до життя! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:39:51 20.10.2023

Щорічно, 20 жовтня, в Україні та світі відзначається професійне свято авіадиспетчерів і працівників, зайнятих управлінням повітряним рухом – Міжнародний день авіадиспетчера

Дата 20 жовтня для проведення Міжнародного дня авіадиспетчера була обрана зовсім не випадково. Саме цього дня 1961 року в столиці Нідерландів Амстердамі була створена Міжнародна федерація асоціацій авіаційних диспетчерів. Ця подія - значима віха в історії розвитку повітряного транспорту, що стала підставою для виникнення нового професійного свята, приуроченого до цієї дати, — Міжнародного дня авіадиспетчера. Вітаю з Міжнародним днем авіадиспетчера і хочу побажати бути майстром вищого розряду в своїй справі, завжди забезпечуючи повну безпеку повітряного руху, раціональність використання коштів і сил. Бажаю відмінної роботи в своїй діяльності і ясної погоди в житті. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:38:28 20.10.2023

Сьогодні, 20 жовтня 2023 року, святкує свій день народження Сергій КАХИРА – депутат Плисківської сільської ради

Шановний, Сергію Олексійовичу! Прийміть найщиріші вітання з Днем народження! Бажаємо Вам міцного здоров’я, людського щастя, молодості душі і серця, яскравого сонця, душевного тепла, успіхів у здійсненні всіх задумів на багато-багато літ. Зичимо, щоб життя було світлим і радісним, а дружні привітання додали життєвої наснаги у скарбничку Вашої душі. Хай доля збагачує Вас життєвою мудрістю, енергією, натхненням та радістю сьогодення. Щастя Вам, добра, благополуччя та миру! З повагою,найкращими вітаннями та побажаннями сільський голова Марина ВІРКО.

08:34:59 20.10.2023

Сьогодні, 20 жовтня 2023 року, святкує свій день народження Микола ШКУРКО – тракторист Плисківської сільської ради

Шановний, Миколо Івановичу! Прийміть найщиріші вітання з Днем народження! Бажаємо радості в роботі, достатку, успіхів,в будинку — завжди затишку. Сім'я нехай тільки радує, здоров'я буде як у богатиря, а настрій — завжди чудовим! А в житті нехай Вас супроводжують тільки щастя, любов, доброта і везіння! З повагою,найкращими вітаннями та побажаннями сільський голова Марина ВІРКО.

08:32:30 20.10.2023

Від щирого серця вітаємо Олену Миколаївну СЕКЕРНЮ з 25- річчям трудової діяльності на посаді директора Сиволозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

19 жовтня 1998 року призначена на посаду директора. Олена Миколаївна — здібний адміністратор та організатор, умілий педагог, досвідчений, ініціативний, керівник. Під її керівництвом створено креативний, продуктивний мікроклімат в колективі, сформовано команду однодумців, які творять сучасну інноваційну і водночас, рідну, близьку кожному учневі та педагогу школу. Сучасні технології, високий професійний рівень педагогів, стійку мотивацію учнів до пізнання наук у комфортному освітньому середовищі змогла поєднати у школі Олена Миколаївна. Бажаю Олені Миколаївні сил, натхнення, невичерпного оптимізму, успішного здійснення усіх планів, задумів у професії та в житті! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:27:09 19.10.2023

18 жовтня – Україна увійшла до Ради Європи

У цей день в 1995-му році наша суверенна держава Україна офіційно увійшла до Ради Європи. Рада Європи - міжнародна організація, яка сприяє співробітництву між усіма країнами Європи в області стандартів права, прав людини, демократичного розвитку, законності та культурної взаємодії. Рада Європи є найстарішою в Європі міжнародною організацією. До його складу входять 47 держав. На відміну від Євросоюзу, Рада Європи не може видавати обов’язкові закони, однак ці дві міжнародні організації мають деякі загальні символічні атрибути, наприклад, гімн і прапор. Найбільш відомими органом Ради Європи є Європейський суд з прав людини, який діє відповідно до Європейської конвенціі про захист прав людини та основних свобод. Одним з найбільш значних досягнень Ради Європи вважається розробка і прийняття Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:24:29 18.10.2023

16 жовтня - Всесвітній день анестезіолога

Для переважної більшості людей чутливість до болю є істотним чинником, коли мова заходить про необхідну, іноді термінову медичну допомогу, особливо при оперативному втручанні. Прогрес не стояв на місці і пізнання людини в цій галузі призвели до того, що анестезіологія була виділена в окрему гілку медицини. Людство суттєво просунулося в пізнаннях медицини і кожна її гілка заслужила окремої уваги та шанування, адже в цілому все це покликане сприяти найдорожчому, що у нас є - збереженню нашого життя. Так, щороку 16-го жовтня, відзначається Всесвітній день анестезіолога. Саме в цей день, в далекому 1846-му році, американський хірург і стоматолог Вільям Томас Грін Мортон вперше публічно продемонстрував успішне застосування анестезії для створення загального наркозу. У День анестезіолога прийміть побажання успішної медичної практики, відсутності летальних результатів, дружнього і злагодженого трудового колективу, а також ,здоров’я, сімейного щастя і радості! З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:45:49 16.10.2023

16 жовтня – Всесвітній день продовольства

Всесвітній день продовольства стали відзначати в XX столітті. Вперше країни світу офіційно проголосили одним з найважливіших завдань - викорінення голоду на планеті і створення умов для сталого розвитку сільського господарства, яке було б в змозі прогодувати населення планети. Встановлено, що голод і недоїдання підривають генофонд цілих континентів. Діти в країнах «третього світу» народжуються і виростають кволими, відстають в розумовому розвитку. Вони не в змозі концентрувати увагу на уроках у школі. Всесвітній день продовольства дає привід задуматися над тим, що зроблено, і що ще належить зробити для вирішення глобального завдання - позбавити людство від голоду. Свято має також велике просвітницьке значення і допомагає громадянам дізнатися про тяжке становище з продовольством в деяких країнах. У цей день різні миротворчі організації доставляють допомогу в райони, що постраждали в результаті стихійних лих та природних катаклізмів. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:42:00 16.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора