A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Привітання

16 лютого - День військового журналіста України

З моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну, військові журналісти новинами з передової розпочинають, постійно наповнюють, а потім і завершують інформаційну добу України. Вони, ризикуючи життям і здоров’ям, роблять усе можливе, аби підготувати оперативну й достовірну інформацію для суспільства про те, що відбувається на фронті. Українські військові журналісти неодноразово довели, що, як і українські солдати, вони здатні на подвиги й самопожертву в ім’я світлого майбутнього України. Завдяки професійній роботі медійників ЗС України є лідерами довіри в суспільстві. Весь світ дізнався про героїзм наших відважних воїнів та злочини російської федерації на території України. Це і є результатом праці військових журналістів. Вони – серед тих, кому ми завдячуємо ефективною інформаційною протидією ворогу, що її вдалося організувати через співпрацю з українськими та закордонними ЗМІ. Журналісти часто ризикують життям аби здобути оперативну й правдиву інформацію. Вітаю кожного й кожну, хто продовжує працювати в умовах війни та доносити правду про російську агресію. Дякую за те, що тримаєте інформаційний фронт! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:04:12 16.02.2024

14 лютого 2022 року Президентом України, на тлі загрози повномасштабної російської агресії, було підписано Указ, яким 16 лютого 2022 року оголошено Днем єднання.

Дата 16 лютого обрана не випадково, адже саме у цей день, за розвідувальними даними західних країн, мало розпочатися повномасштабне вторгнення. У той час кремлівським режимом вже було запущено жорстокий маховик війни, відкритим залишалося тільки питання конкретної дати і часу. Ним стало 24 лютого 2022 року. Російські загарбники вже планували святкувати парадним маршем свій «бліцкриг» у столиці України, але вони прорахувалися, недооцінивши силу та єдність українців, які ціною важких втрат, мужності , стійкості сил оборони України та українського народу, зуміли зупинити московську орду. Попереду для нас усіх важкий шлях боротьби, який потребує, насамперед, єднання всього українського народу. Ми об’єдналися у лютому 2022 року і вже другий рік, у неймовірно складних умовах, українці демонструють світові свою волелюбність . Більшість демократичних країн світу об’єдналися й підтримують Україну в нелегкій боротьбі з ворогом. Ми проходимо через біль гірких втрат у боях за рідну землю, не зазіхаємо на чуже, але й свого не віддамо. Дякую жителям Плисківської громади, які мужньо захищають Україну. Пишаюся й тим, що вся наша громада, дорослі і навіть наші діти, з перших днів повномасштабної війни об’єдналися для надання підтримки нашим захисникам. Із нагоди Дня єднання депутати, працівники виконавчих органів Плисківської сільської ради на чолі з сільським головою Мариною ВІРКО спільно виконали Гімн України. Вірю, що разом, в єдності, ми пройдемо найважчі випробування й здобудемо Перемогу! Вічна слава полеглим Героям! Слава Україні! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.  

08:00:13 16.02.2024

14 лютого у багатьох країнах світу відзначають День святого Валентина, або День усіх закоханих

 Це одне з наймолодших свят у нашій країні, яке відзначають з початку 90-х років. Символом дня Валентина вважають червоні троянди та валентинки, які символізують любов та пристрасть усіх закоханих. У це чудове романтичне свято, коли крізь хуртовинну зиму вже чутний боязкий подих весни, коли для любові, напередодні відлиги, пробуджуються серця, хочу привітати вас самими теплими і щирими словами з Днем Святого Валентина! Нехай у вашій душі розквітнуть перші весняні квіти, даючи дорогу новим чи старим, але головне - великим, світлим, чистим почуттям. Життя є любов, тому без любові життя неможливе! Прикрасьте цей день щирою посмішкою і світлом душі, які подарують тепло й любов рідним та близьким! Бажаю вам не тільки в свято, але і щодня отримувати знаки уваги і любові, кохати і бути коханими! Нехай серед святкових валентинок обов'язково буде та сама, від єдиної, коханої і головної в житті людини, і нехай все складеться! Зігріємо один одного теплом, подаруємо усмішки і ніжність, радість спілкування. Давайте зберігати і оберігати наші почуття - назва яким Любов та Кохання! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:06:59 14.02.2024

13 лютого у світі відзначається Всесвітній день радіо

 Свято відзначається щорічно, його вперше було проголошено на 36-й Генеральній конференції ЮНЕСКО 2011 року. Дата святкування – це дата виходу в ефір «Радіо ООН». У цифрову еру радіо залишається надійним засобом масової інформації, спроможним охопити найбільш широку аудиторію. Великі досягнення у винаході радіо зробив Нікола Тесла. Перший радіоприймач був ним запатентований в 1893 році. В Україні першу цивільну радіолінію проклали в 1902 році. Взагалі радіо - це засіб комунікації з найширшою аудиторією в світі. Сьогодні, у Всесвітній День радіо, я приєднуюсь до привітань на адресу всіх, хто будує цей важливий і необхідний фундамент людських взаємин, на адресу всіх, у кого в душі знайшовся відгук і розуміння до цього унікального явища, на адресу всіх, хто любить і слухає радіо! Гарного вам настрою та удачі! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

09:04:43 13.02.2024

Сьогодні, 13 лютого 2024 року, свій день народження святкує начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності Плисківської сільської ради Тетяна КОРОМИСЛОВА

Шановна, Тетяно Вікторівно! Від щирого серця бажаю Вам міцного здоров'я, фінансової стабільності, гармонії у всьому, любові у всіх її проявах, мирного неба над головою! Нехай всі зміни, які відбуваються в житті, будуть тільки на краще! Нехай по життю супроводжує удача і успіх, оточують близькі по духу люди, а кожен Ваш день сяє новими яскравими фарбами, добробуту Вам та Божого благословення! З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:04:37 13.02.2024

Сьогодні, 12 лютого, свій 94 День народження відзначає жителька села Сиволож Ганна Михайлівна ПОДДУБСЬКА

Такі як Ганна Михайлівна довгожителі – це історія нашої громади з життєвою мудрістю та багатим досвідом, незламністю, проявленою ще в роки юності під час воєнного лихоліття та в період післявоєнної відбудови країни. Шановна, Ганно Михайлівно! Сердечно вітаю Вас з Днем народження! Бажаю Вам міцного здоров’я та щедрих років під мирним небом у вільній Україні! Душевного спокою, благополуччя, сили духу, наснаги та Божої опіки. Нехай добро, яке Ви даруєте людям, повернеться до Вас сторицею! Від імені сільського голови Марини ВІРКО, з нагоди дня народження, іменинницю привітав староста Сиволозького старостинського округу Василь МЕНШИКОВ. З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:09:04 12.02.2024

Сьогодні, 12 лютого 2024 року, свій день народження святкує електрик Плисківської сільської ради Олександр ЯРОШЕВСЬКИЙ

Шановний, Олександре Віталійовичу! Від щирого серця бажаю Вам, щоб всі намічені плани успішно здійснилися! Нехай рідні і близькі оточують увагою та необхідною турботою, надійні друзі своєчасно допомагають у важку хвилину! Бажаю нескінченного щастя, щирої любові, віри у свої можливості, аби на Вашому шляху зустрічалися тільки щирі та потрібні люди. Бажаю Вам добробуту, Божого благословення та мирного неба над головою! З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:08:50 12.02.2024

Чудовий ювілей завітав до Валентини Іванівни БАРАНОВСЬКОЇ, жительки села Плиски. Сьогодні, 11 лютого, їй виповнюється 97 років. Люди поважного віку особливо потребують уваги, щирих слів та поваги

Шановна, Валентино Іванівно! У цей знатний ювілей, Ваші почесні 97 років, щиро бажаю Вам великого запасу сил, здоров’я і енергії, мирних і радісних днів.  Від усього серця зичу яскравого сонечка, світлого мирного неба, уваги, поваги, тепла рідних та близьких!  Многая літ Вам! Низький уклін Вам за ту складну життєву дорогу, по якій Ви пройшли гідно, будучи учасником історичних подій і працюючи на благо майбутнього покоління.  Від імені сільського голови Марини ВІРКО ювілярку привітала депутат сільської ради Тетяна ГАЗНЮК.

16:59:47 11.02.2024

Сьогодні, 10 лютого, свій поважний ювілей – 93 роки відзначає жителька села Плиски Катерина Павлівна ПИРОГ

Сьогоднішнє покоління лише здогадується скільки випробувань, горя довелося пережити цій жінці. За своє життя і набідувалася, і зазнала материнського та подружнього щастя. Всього було і радощів, і горя, а - найбільше праці, бо ніколи не сиділа без роботи. На її долю випало пережити голод, тяжкі роки війни, післявоєнну відбудову. Шановна, Катерино Павлівно! Низенько вклоняюсь Вам, як мудрій і добросердечній жінці за Вашу працьовитість, ніжність, терпіння, старанність, за приклад достойного життя на благо інших. Велика честь і шана таким людям, як Ви. Хай радість приносить кожна година, від горя рятує молитва свята, хай Бог посилає спокою і миру на многії та благії літа! Від імені сільського голови Марини ВІРКО, з нагоди дня народження, іменинницю привітала депутат сільської ради Людмила КУЦЕНКО. З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:20:34 10.02.2024

Щорічно, 9 лютого, відзначається Міжнародний день стоматолога

 Це свято не офіційне, але в Україні його відзначають вже майже 30 років – з 1993 року. Вважається, що професійне свято стоматолога пов’язане зі святою Аполонією. Донька олександрійського чиновника за свою віру піддавалась тортурам і, щоб звільнитись від тяжких мук, саме 9 лютого 249 року Аполонія кинулась у вогонь. Після з’явилась легенда, що згадка імені Аполонії і молитва їй може допомогти при сильному зубному болі. У 300 році її визнали святою мученицею. Професія стоматолога багатьом здається непростою і навіть страшною, але відвідувати їх потрібно всім, і не у кожного візит до стоматолога викликає позитивні емоції. Тим не менш, привітати 9 лютого знайомого стоматолога з професійним святом обов’язково варто. Шановні наші стоматологи! Ваша тонка робота робить наші усмішки красивими і сліпучими. Ми вітаємо вас з професійним святом і бажаємо щастя, радості, успіхів. Нехай пацієнти вас не бояться, а йдуть до вас , як на свято. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:08:00 09.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора