A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Корисна інформація для громадян

До уваги жителів Плисківської ТГ!

Шановні жителі Плисківської ТГ! На кожну застраховану особу в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування створено персональну електронну облікову картку з унікальним номером, де зберігається інформація про заробіток людини, стаж тощо.  Переглянути інформацію про себе, що відображена в такій обліковій картці, можна в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/), авторизувавшись за допомогою кваліфікованого електронного підпису (#КЕП).  Якщо застрахована особа в своєму особистому кабінеті виявила некоректні, неактуальні чи неправильні відомості (наприклад, незмінене прізвище після заміжжя, помилку в даті народження тощо), необхідно звернутися до Фонду для актуалізації даних, заповнивши “Анкету для зміни даних в Реєстрі застрахованих осіб” (далі — Анкета).

08:55:55 09.02.2023

Хочеш зробити нашу країну безпечнішою? Прагнеш допомагати людям та стояти на варті правопорядку? Приєднуйся до команди!

       З 16 січня 2023 року розпочався прийом заяв кандидатів для заміщення вакантних посад інспектора та поліцейського роти патрульної служби поліції особливого призначення «Чернігів» Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

12:13:05 08.02.2023

Про виїзд за кордон потрібно повідомляти

Законом України «Про зайнятість населення» (п.4 ч.2 ст.44) передбачено обов’язок зареєстрованого безробітного протягом 3-х робочих днів інформувати кар’єрного радника про виїзд за межі України. Неповідомлення державної служби зайнятості про виїзд є підставою для припинення реєстрації безробітного (ст.45 п.16¹).

11:25:30 08.02.2023

7 лютого під гаслом “Разом для найкращого Інтернету” відзначається День безпечного інтернету

Метою дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді. Ґаджетозалежність. Ви помічаєте нову епідемію в світі? Зараз ми постійно бачимо молодь, підлітків і дітей, які замість звичайного спілкування та жвавих ігор обирають віртуальну реальність ґаджета, та й ми самі кожну вільну хвилину переключаємося на гаджети. Звісно, можна сказати, що інакше і не може бути у світі сучасних технологій. Однак, якими можуть бути наслідки? Уся корисна багатофункціональність такого винаходу людства як смартфон може спровокувати виникнення залежності (ігроманію, безцільний серфінг в інтернеті, витіснення реального життя віртуальним у соцмережах та інше). Сучасні смартфони, які мають добре розвинений функціонал, усе частіше забирають увагу людей, які втрачають пильність і контроль над тим, що відбувається навколо. Це, у свою чергу, може становити загрозу життю власників ґаджетів, життю та здоров'ю оточуючих. Звісно, ми вже не можемо відмовитись від користування зручними гаджетами, але маємо навчити наших дітей використовувати їх з максимальною користю, уникаючи потенційних небезпек.

12:30:03 07.02.2023

В України стартувала національна кампанія рекрутингу "Гвардія Наступу", де прикордонники, поліція та Нацгвардія розпочинають набір добровольців у штурмові батальйони восьми нових бригад

У Центрі надання адміністративних послуг Чернігова відбувся брифінг за участю голови Чернігівської ОВА В’ячеслава Чауса та керівного складу місцевих частин силових структур. Учасники заходу поінформували представників ЗМІ про початок національної кампанії «Гвардія наступу», метою якої є створення нових підрозділів, зокрема Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби, задля підсилення наступальних дій та звільнення окупованих територій.

12:16:45 06.02.2023

Підходяща робота під час воєнного стану Серед основних завдань Державної служби зайнятості - сприяння громадянам у підборі підходящої роботи

       Під час дії воєнного стану підходящою для безробітного та особи, яка шукає роботу, вважається робота, яка відповідає його (її) освіті, професії/професіям (спеціальності/спеціальностям), кваліфікації, набутому особою за період своєї трудової діяльності досвіду роботи.

09:55:36 06.02.2023

Опитування ветеранів/ветеранок для виявлення зацікавлених у створенні та розбудові сімейних фермерських господарств

Всеукраїнська Асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад» спільно з Всеукраїнською громадською організацією «Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України» проводить опитування ветеранів/ветеранок для виявлення зацікавлених у створенні та розбудові сімейних фермерських господарств. Це опитування проводиться з метою подальшого наданням ветеранам і ветеранкам війни, які зацікавлені у створенні та розбудові сімейних фермерських господарств, інформаційно-консультаційного супроводу і навчання основам фермерства і кооперації. За допомогою цього опитування ми зможемо проаналізувати проблеми ветеранського підприємництва у сільському господарстві і надати отримані висновки організаціям (державним та недержавним), які надають підтримку ветеранам та ветеранкам. Опитування проводиться в рамках проєкту «Школа сімейного фермерства для ветеранів і ветеранок війни». Більше інформації про проєкт за посиланням: http://dorada.org.ua/uk/shkola-simejnogo-fermerstva-dlya-veteraniv-ta-veteranok. Анкету заповнити бажано до 03 лютого 2023 року за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdQViRzz034focNEbTbEuJRf1Q5lb6uK-Bx3YeIZp- s5npC5A/viewform?fbclid=IwAR0GloBpUyKnuEidSUukPrWX7AWtxhPcsKY-udQ2bhbO3ruU0d- y8GBTIDQ. Інформаційна підтримка: тел. +380509739572, Нужда Тетяна. З повагою виконавча директорка Всеукраїнської Асоціації ОТГ Валентина Полтавець

11:46:59 30.01.2023

«Нетипові» пропозиції від роботодавців області

На Чернігівщині чимало хороших пропозицій від роботодавців, які готові платити гідну заробітну плату. База вакансій служби зайнятості оновлюється щодня, переглянути її можна на порталі державної служби зайнятості за посиланням https://chg.dcz.gov.ua. Найбільше вакансій для лікарів, слюсарів, водіїв, швачок, електромонтерів, підсобних робітників тощо.

13:02:45 27.01.2023

Кого шукають роботодавці області, та кому платять найбільше?

Шукаєте роботу? Серед наявних в базі вакансій служби зайнятості обов’язково знайдеться та, яка відповідає вашим професійним нахилам. Ознайомитися з актуальними вакансіями можна на нашому сайті в рубриці "Шукаю роботу" за посиланням: https://chg.dcz.gov.ua/

09:35:52 25.01.2023

До уваги жителів Плисківської ТГ! ПРОФІЛАКТИКА БОТУЛІЗМУ

        Ботулізм  - це гостре токсико - інфекційне захворювання, яке зумовлює токсин бактерії Closridium botulinum. Збудники ботулізму широко поширені в природі. Спори бактерії з їжею і водою можуть потрапляти в кишківник людини, теплокровних тварин, птахів і риб. Спори збудника ботулізму стійкі до  факторів зовнішнього середовища і накопичуються в ґрунті, мулі, особливо в трупах тварин. Джерелом інфекції є мертві тварини, птахи, риби, а ґрунт та річний мул - служать резервуаром інфекції. Захворювання зазвичай розвивається, коли людина вживає їжу, що накопичила токсин внаслідок забруднення її збудником. Таким чином реалізується харчовий шлях зараження. Найчастіше це в'ялена або слабо просолена риба, ковбаса, шинка, м'ясні, рибні, овочеві, грибні консерви. Найчастіше причиною ботулізму стають в'ялені або копчені  продукти домашнього приготування, проте реєструються випадки хвороби і після вживання продуктів вироблених у промислових умовах. Накопичення ботулотоксину в продуктах харчування, як правило, не змінює їхніх органолептичних властивостей. Для виникнення ботулізму іноді досить, щоб навіть слідові кількості ботулотоксину потрапили у ротову порожнину. Небезпечно вживати здуті консерви, навіть якщо смак та інші якості продукту не змінилися.         Значну небезпеку становлять також невидимі для очей забруднення сировини та продуктів землею, фекаліями. Навіть у разі забруднення рани землею, пилом і створення сприятливих умов можливі випадки ранового ботулізму.            Період від моменту зараження до проявів перших клінічних ознак при ботулізмі може становити  від 8 годин до 10 діб, при рановому - 5-14 днів. Початок зазвичай більш-менш поступовий. Особливістю ботулізму є відсутність гарячки протягом всієї хвороби, нечіткість та різноманіття клінічних проявів у перші дні хвороби. Симптоми ботулізму найчастіше з'являються поступово, це: підвищена стомлюваність, м’язова слабкість, запаморочення; можуть спостерігатися короткочасні ознаки ураження травної системи: нудота, блювання, послаблення випорожнень, здуття живота, закрепи, біль у животі; один з ранніх і частих (майже постійних) симптомів - сухість слизових оболонок порожнини рота; порушення зору: зниження гостроти зору, подвоєння в очах, опущення верхньої повіки,  розширення зіниць; порушення ковтання, зміна або зникнення голосу; порушення дихання: утруднене дихання, відчуття браку повітря, задуха. Для ботулізму характерне не тільки важкий перебіг захворювання, а й ускладнення такі як: набряк мозку, пневмонія, цистит, тощо. Зупинка серця та дихання можуть привести до смерті хворого.           У профілактиці ботулізму  головним є:

10:47:56 24.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора