A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Корисна інформація для громадян

Служба зайнятості пропонує підтримку підприємствам машинобудівної галузі

Наприкінці січня 2023 року набрали чинності зміни до Закону України «Про зайнятість населення», які, зокрема, гарантують роботодавцям компенсаційні виплати за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних. Про це йшлося на зустрічі директора Чернігівського обласного центру зайнятості Лідії Падалки з керівниками ринкоутворюючих підприємств міста, які працюють у галузі машинобудування: ТОВ «Чернігівський ковальський завод», ТОВ «Український кардан», ТОВ «Чернігівський автозавод».

12:19:07 19.04.2023

Консультує Державна служба зайнятості. Що таке ваучер та хто може його отримати?

          Ваучер – це документ, який дає право за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття пройти навчання за однією із 70 професій та спеціальностей із затвердженого переліку.

13:10:35 18.04.2023

Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської

За ініціативою першої леді Олени Зеленської розпочалася всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?» , яка покликана створити систему сервісів і послуг, які зможуть різними способами та дієвими механізмами підтримати українців у складні часи повномасштабної війни.

09:01:10 17.04.2023

До уваги жителів Плисківської ТГ!

Шановні жителі Плисківської ТГ! Нагадуємо про необхідність дотримання комендантської години. Вона триває на території Чернігівської області з 00.00 год. до 04.00 години. З повагою та шаною,сільський голова Марина ВІРКО та виконавчий комітет плисківської сільської ради.

08:10:34 14.04.2023

ПАМ’ ЯТКА ДЛЯ ЗАСТЕРЕЖЕНЬ ГРОМАДЯН ПРИ ВІДЗНАЧЕННІ ВЕЛИКОДНЯ

- Громадяни, пам’ятайте ! Перебуваючи у місцях із масовим перебуванням людей необхідно дотримуватись правил безпеки життєдіяльності. *** - Знаходячись у місцях з масовим перебуванням людей не захаращуйте   евакуаційні шляхи і виходи. *** - Перебуваючи у культових закладах будьте особливо обережні при використанні відкритого вогню. *** - Шановні батьки не залишайте дітей без погляду у місцях з масовим перебуванням людей. *** - Громадяни! Пам’ятайте маленька іскорка може стати причиною великого  лиха! *** - Тримаючи свічки в руках, необхідно слідкувати за тим, щоб вони не потрапили на власні або чужі речі, які можуть миттєво спалахнути. *** - Не допускайте самі і застерігайте інших від порушень правил пожежної безпеки. *** - При перших ознаках пожежі чи надзвичайної події в культовому закладі, необхідно забезпечити негайну передачу інформації в пожежно-рятувальну службу. З цим вжити заходів по евакуації людей, збереженюю матеріальних цінностей та не створювати паніку. *** - Не залишайте поза увагою залишені підозрілі предмети (пакунки, коробки, валізи, сумки, парасольки, іграшки тощо), підозрілі автомобілі, що залишені без нагляду на тривалий час поблизу місць скупчення людей. Ні в якому разі не чіпайте та не намагайтеся їх відкрити або оглянути. Це мають робити тільки фахівці. Про підозрілі предмети, або автомобілі одразу повідомте по телефону 102, або101. До їх приїзду зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до небезпечної знахідки та відведіть людей на безпечну відстань. Пам’ятайте: Ваші своєчасні та грамотні дії допоможуть запобігти лиха.

11:27:03 13.04.2023

Чи зараховується до стажу період догляду за особою з інвалідністю?

Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” передбачено зарахування до страхового стажу періодів догляду за особою з інвалідністю I групи або за особою, яка досягла пенсійного віку та за висновком закладу охорони здоров’я потребує постійного стороннього догляду, а також періодів догляду за дитиною з інвалідністю чи за тяжкохворою дитиною, якій не встановлено інвалідність. Але за певних умов.  Період догляду зараховується до страхового стажу, якщо людина, яка здійснювала догляд:  є працездатною (не досягла пенсійного віку та не є особою з інвалідністю);  не працювала в такий період; отримувала в органах соціального захисту населення допомогу, надбавку або компенсацію відповідно до законодавства.

11:53:22 12.04.2023

Завдяки проєкту «єРобота» в Коропі робитимуть олію

До повномасштабної війни Україна була найбільшим у світі виробником та експортером соняшникової олії. Торік зменшився не лише експорт, а й посівні площі під соняшником та кількість виробників. У той час коли деякі підприємства зупинили свою діяльність, жителька Коропа Галина Мисник вирішила зайняти цю нішу. Реалізувати задумане їй допомогла програма «Власна справа» урядового проєкту «єРобота».

11:52:16 12.04.2023

Міжнародний день боротьби з корупцією відзначається щорічно 9 грудня з ініціативи Організації Об’єднаних Націй

 9 грудня 2003 року у мексиканському м. Меріда відбулася політична конференція, на якій була підписана Конвенція ООН проти корупції. Цей міжнародний договір передбачає заходи із запобігання корупції, покарання винних, а також , механізми міжнародної співпраці в боротьбі з нею. Він зобов’язує держав - членів ООН проводити політику протидії корупції, схвалити відповідні закони і заснувати спеціальні органи боротьби з цим явищем. Конвенція набула чинності в грудні 2005 року після її ратифікації 30 країнами. Україна ратифікувала конвенцію 18 жовтня 2006 року. Відповідно до Конвенції ООН проти корупції (2003) та Конвенції Ради Європи про кримінальну відповідальність за корупцію (1999), термін «корупція» означає зловживання державною владою для одержання вигоди в особистих цілях, в інтересах третіх осіб і груп, а також , різні форми незаконного привласнення публічних коштів для приватного використання. Подолати корупцію можливо тільки завдяки консолідації всього суспільства та налагодження системи протидії. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

23:53:20 09.04.2023

Компенсації для роботодавців: за працевлаштування яких безробітних заплатить служба зайнятості

Сьогодні, в умовах воєнного стану, служба зайнятості пропонує бізнесу та роботодавцям фінансову підтримку у вигляді активних програм. Серед новацій - три нові компенсаційні виплати, спрямовані на працевлаштування безробітних, яким важко конкурувати на ринку праці.

11:58:32 29.03.2023

Як правильно задекларувати нерухомість - свою та членів сім’ї? Як отримати інформацію про свої активи для заповнення декларації, якщо документи втрачені чи перебувають на тимчасово окупованій території України?

НАЗК робить усе, щоби процес заповнення декларації став простим та відповідав усім сьогоднішнім викликам. В межах роз’яснень «Декларуйся» ми разом з вами заповнюємо розділ 3 декларації “Об'єкти нерухомості”. Чи треба декларувати орендовану квартиру? Що робити, якщо в об’єкта нерухомості немає реєстраційного номеру? Чи у всіх випадках треба декларувати в розділі 3 “Об’єкти нерухомості” об’єкт нерухомості, який є місцем реєстрації? Чи треба декларувати нерухомість членів своєї родини? Відповідями на ці та інші питання ми з радістю ділимось з вами у відео нижче. Якщо ж ви через війну втратили документи чи не маєте доступу до них і не знаєте всієї необхідної інформації про об’єкт, вам стане в нагоді впроваджена НАЗК у Реєстрі декларацій спеціальна функція «Дані для декларації» (https://bit.ly/3LZK1Ay). Скориставшись цією функцією, декларант зможе автоматично зібрати наявну в реєстрах і базах даних інформацію про активи, у тому числі про об’єкти нерухомості, серед яких і земельні ділянки, з візуалізацією даних за формою розділу 3 “Об’єкти нерухомості” декларації.    Важливо. Інформація про земельні ділянки з Державного земельного кадастру буде надана станом на кінець звітного періоду, а про об’єкти нерухомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно - на дату формування відповіді на запит. Перед перенесенням даних у відповідні поля декларації уважно перегляньте їх на актуальність.  Якщо виникли додаткові питання щодо заповнення декларації, знайти відповіді можна в “Базі знань НАЗК”: https://bit.ly/3lwGkYm. Роз’яснювальні матеріали щодо заповнення розділів 1, 2.1 та 2.2 декларації можна знайти за хештегом #Декларуйся.

11:33:46 29.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора