A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Корисна інформація для громадян

ПОРЯДОК ВІДНОВЛЕННЯ ДОКУМЕНТІВ, ЩО ПІДТВЕРДЖУЮТЬ ПРАВО ВЛАСНОСТІ НА НЕРУХОМЕ МАЙНО

Відповідно до загальних засад цивільного законодавства право власності та інші речові права на нерухомі речі, обтяження цих прав, їх виникнення, перехід і припинення підлягають державній реєстрації. Державна реєстрація прав — це офіційне визнання і підтвердження дер- жавою фактів набуття, зміни або припинення речових прав на нерухоме майно, обтяжень таких прав шляхом внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (далі — Державний реєстр). ПІД НЕРУХОМИМ МАЙНОМ, РЕЧОВІ ПРАВА НА ЯКЕ ПІДЛЯГАЮТЬ ДЕРЖАВНІЙ РЕЄСТРАЦІЇ, РОЗУМІЄТЬСЯ: ● об’єкт житлової і нежитлової нерухомості (будинок, квартира, офісне, складське приміщення, гараж тощо); ● земельна ділянка; ● підприємство як єдиний майновий комплекс. Нерідко, особливо під час евакуації із зони активних бойових дій, виникають ситуації, коли оригінал документа, що підтверджує право власності на нерухомість, загублено чи зіпсовано. ВАРТО ПАМ’ЯТАТИ, ЩО ВТРАТА ВІДПОВІДНОГО ДОКУМЕНТА НЕ ОЗНАЧАЄ ВТРАТУ ПРАВА ВЛАСНОСТІ За загальним правилом, у разі втрати або зіпсування документа, суб’єкт, що видав такий документ, може видати його дублікат. Дублікат документа має таку ж юридичну силу, як і оригінал. У разі проведення бойових дій на території знаходження нерухомого майна, слід дізнатися фактичне місце перебування державного органу або нотаріуса, який посвідчував правочин. Зверніть увагу, що процедури відновлення документа, що підтверджує право власності на нерухомість, виданого до та після 1 січня 2013 року, відрізняються.

13:45:53 19.05.2023

Служба зайнятості підтримує переселенців

З початком повномасштабного вторгнення росіян значна кількість українців покинули рідні домівки та змушені були шукати кращої долі в інших громадах. І нині на Чернігівщині через постійні обстріли прикордоння люди продовжують виїжджати переважно вглиб області, рятуючи своє життя і життя дітей. На новому місці переселенці зіштовхуються з багатьма труднощами, серед яких – брак роботи. Щоб допомогти їм працевлаштуватись служба зайнятості пропонує низку безкоштовних сервісів і послуг та фінансово підтримує роботодавців, котрі беруть на роботу переселенців. До речі, в січні-квітні поточного року послугами державної служби зайнятості в області скористалися 426 переселенців, що більш ніж втричі перевищує показник минулого року. Про це повідомила директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка під час зустрічі з представниками місцевої влади, роботодавцями та внутрішньо переміщеними особами, які наразі проживають на території Дмитрівської громади Ніжинського району.

16:00:50 17.05.2023

До уваги жителів Плисківської ТГ!

ТОВ "Плиски-Агро" з 17.05.2023  по 23.05.2023 року буде проводити обробіток озимового ріпаку пестицидами з дотриманням санітарних умов. Загальна площа озимового ріпаку становить 749 га

16:37:05 16.05.2023

Навчальні відеоролики з мінної безпеки серед мешканців громад

З метою інформування населення Мінреінтеграції підготувало 39 флеш- відеороликів з мінної безпеки, які є доступними для вільного скачування та перегляду за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1uRVyIo49HVIQMshsDa3G4GM_QCAS9ndN.  

09:15:20 15.05.2023

Служба зайнятості допомагає переселенцям адаптуватися на ринку праці

Внутрішньо переміщеним особам пропонується низка безкоштовних сервісів та послуг, спрямованих на сприяння в працевлаштуванні на новому місці. Про це повідомила директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка під час зустрічі з представниками місцевої влади, роботодавцями,  освітянами Сновщини та переселенцями, які нині проживають на території цієї громади.

09:52:46 12.05.2023

Увага! Поліція застерігає громадян від шахрайських схем, що поширені в Чернігівській області

На Чернігівщині поліція проводить профілактичне відпрацювання для інформування громадян про шахрайські схеми. Поліцейські розповсюджують серед населення інформаційні листівки, аби убезпечити громадян від найпоширеніших видів шахрайства. Кожна така листівка містить опис найбільш «популярних» шахрайських прийомів, рекомендації поліції як діяти в тій чи іншій ситуації. 1. Вашу банківську картку заблоковано Шахрай видає себе за співробітника банку і під різними приводами намагається дізнатися реквізити картки (номер, пароль, код). Ця інформація дасть йому можливість вкрасти ваші гроші з банківської картки. Тримайте цифри в таємниці від сторонніх очей. 2. Передплата товару чи послуги Не варто робити передоплату за товар чи послугу наперед, якщо плануєте придбати товар у неперевіреного продавця. В протилежному випадку, після отримання грошей, шахрай перестане виходити на зв’язок із вами. 3. Оформлення "грошової допомоги" Не довіряйте повідомленням в соцмережах та телеграм-каналах, які закликають перейти за невідомим посиланням та ввести секретні данні банківської картки нібито для оформлення "грошової допомоги". 4. Ваш родич скоїв ДТП чи потрапив у поліцію Якщо незнайомець представляється поліцейським або лікарем та в телефонному режимі запевняє, що ваш родич потрапив у ДТП і терміново потребує грошей – зупиніться. Насамперед вам необхідно перевірити правдивість інформації. Подзвоніть безпосередньо до вказаного родича або на лінію 102! Шановні громадяни, поліція закликає вас до пильності, не дайте себе ошукати!

07:31:05 12.05.2023

В Україні запрацював закон про звільнення від податку на знищену нерухомість

З 6 травня набув чинності підписаний Президентом Закон № 3050-IX щодо звільнення від сплати податку на нерухоме майно, яке було знищене чи пошкоджене внаслідок агресії росії. Закон передбачає, що призупинення нарахування та сплати податку на знищену чи пошкоджену нерухомість (крім землі) починається з місяця, в якому нерухомість набула такого стану. Підтверджувальними документами є складені акти за результатами огляду такого об’єкта нерухомості органом державної влади чи органом місцевого самоврядування. Також з 1 січня 2023 року податок не нараховується та не сплачується на нерухоме майно, яке розташоване на території активних бойових дій або тимчасової окупації (за період з першого числа місяця, в якому було визначено щодо відповідних територій дату початку активних бойових дій або тимчасової окупації, до останнього числа місяця, у якому завершено бойові дії або тимчасову окупацію на відповідній території). #Мінреінтеграції

13:58:26 06.05.2023

Цифра дня 1253 безробітних Чернігівщини цьогоріч долучилися до суспільно корисних робіт і таким чином поповнили лави «Армії відновлення» країни

      Їх силами у громадах області здійснюються ремонтно-відновлювальні роботи, облаштовуються укриття цивільного захисту, розчищаються від чагарників та прибираються придорожні й прибережні смуги. Також безробітні залучалися до зведення фортифікаційних споруд, розвантаження гуманітарних вантажів, заготівлі дров та приготування їжі для військових,  плетіння маскувальних сіток та виготовлення окопних свічок.

13:21:31 19.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора