A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Мобільна гінекологічна бригада — можливість безоплатно пройти обстеження та запобігти хворобі. Жінки села Велика Загорівка матимуть можливість пройти таке обстеження 16 квітня, с. Сиволож – 17 квітня і наступний прийом в с. Плиски - 02 травня

Дата: 10.04.2024 15:05
Кількість переглядів: 18

Мобільна бригада лікарів Ніжинського міського пологового будинку здійснює виїзди у села Ніжинського об’єднаного району. Пройти огляд гінеколога, провести ультразвукове дослідження та побувати на прийомі психолога безплатно цього разу змогли жительки села Плиски.
Під час візиту лікарі мобільної бригади обстежили більше 20 жінок.
Жінки села Велика Загорівка матимуть можливість пройти таке обстеження 16 квітня, с. Сиволож – 17 квітня, і наступний прийом в с. Плиски - 02 травня.
Відстань від сіл Плисківської громади до Ніжина більше 40 кілометрів, тож мешканки сіл не завжди можуть приїхати до міста, щоб отримати якісну спеціалізовану медичну допомогу. І мобільна гінекологічна бригада, яка надає безоплатну та ефективну медичну допомогу з питань репродуктивного здоров'я, допомагає розв'язати проблему доступності гінекологічних послуг для жінок у селах.
Проєкт Assisto фінансується міжнародною неурядовою організацією Peace Winds Japan та Japan Platform. До складу бригади входять лікар-акушер-гінеколог, лікар ультразвукової діагностики, дві акушерки, психолог.
Мобільна гінекологічна бригада надає наступні послуги:
  •  огляд гінеколога;
  •  УЗД-дослідження;
  •  консультація з питань жіночого здоров'я, зокрема щодо до- та післяпологового періоду (здоров'я матері, грудне вигодовування та догляд за дитиною);
  •  консультація з питань ВІЛ-інфекцій та захворювань, що передаються статевим шляхом;
  •  медична та соціально-психологічна підтримка постраждалих від домашнього та інших видів насильств, зокрема пов'язаних із війною.
Також у складі мобільної бригади є і психологи, які надають консультації щодо ментального здоров’я жінок.
Всі консультації та обстеження безплатні та конфіденційні.
Щиро дякую лікарям мобільної гінекологічної бригади за таку можливість для сільських жінок.
З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора