A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

ДСНС України інформує

За статистикою, понад 40 % усіх пожеж відбуваються у сільській місцевості

Під час таких пожеж гинуть люди, отримують значні ушкодження оселі та майно громадян, а також культурна спадщина, а господарства зазнають чималих збитків. Найбільш гостро стоїть питання організації гасіння пожеж у місцевостях, де існує багато населених пунктів, до яких перший пожежно-рятувальний підрозділ може прибути тільки через значно триваліший час, ніж нормативні 20 хвилин. Концепція реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, схвалена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2014 № 333-р, відносить до основних повноважень органів місцевого самоврядування базового рівня (об’єднаних територіальних громад) забезпечення гасіння пожеж, що передбачає подальший розвиток наявних і утворення нових місцевих пожежно-рятувальних підрозділів, а також розвиток добровільного пожежного руху у всіх населених пунктах Ніжинського району.

15:29:16 13.06.2022

Рятувальники повідомляють:

створено мобільний застосунок "Розмінування України", за допомогою якого можна повідомити ДСНС про виявлені вибухонебезпечні предмети з будь-якого місця швидко та зручно.

13:05:12 26.05.2022

Піротехніки ДСНС знищили мінометну міну часів Другої світової війни

               22 лютого о 14:00 групою піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС України у Чернігівській області знищено у встановленому порядку мінометну міну калібром 82 мм часів Другої світової війни.

11:13:18 22.02.2022

Хибний виклик - помилка чи злочин?

На номер екстреного виклику "101" щодня надходить безліч повідомлень зі стаціонарних і мобільних телефонів із благанням про допомогу від громадян, які потрапили в екстремальні ситуації. Але, на жаль, серед них часто зустрічаються неправдиві виклики, або повідомлення про надзвичайні події, які не підтвердилися. Специфіка Служби порятунку полягає в тому, що рятувальники не можуть залишити поза увагою жоден виклик. Іноді, поспішаючи на хибний виклик, фахівці ДСНС не в змозі надати оперативну допомогу тим, хто її дійсно потребує. Адже під час слідування, паралельно може надійти інформація про реальну надзвичайну подію. У такому випадку втрачається дорогоцінний час, який необхідний для порятунку постраждалих, ліквідації небезпечних ситуацій.

15:42:47 16.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора