A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Уповноважений орган з питань пробації

#пробація_Борзна Пенітенціарна пробація, як інструмент соціальної адаптації засуджених

В України з 2015 року запроваджено пенітенціарну пробацію, що відповідно до ст. 11 Закону України «Про пробацію» полягає в підготовці осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, до звільнення з метою трудового і побутового влаштування таких осіб після звільнення за обраним ними місцем проживання. Для вирішення окреслених питань та визначення механізму взаємодії в процесі виконання завдань пенітенціарної пробації Міністерством юстиції України спільно з Міністерством соціальної політики України, Міністерством охорони здоров’я України та Міністерством внутрішніх справ України підписано спільний наказ від 03.04.2018 року № 974/5/467/609/280 «Про затвердження Порядку взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб’єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк».

14:36:11 03.03.2021

#Борзна_пробація Впровадження в Україні Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту

 Відомим є факт, що поки що в Україні рецидиви злочинів офіційно не обраховуються. Хоча певну статистику випадків повторних правопорушень ведуть окремі правоохоронці  (окремо слідчі органи, окремо науковці, окремо Державна установа «Центр пробації» та ДКВС України), втім єдиного реєстру, де були б зведені воєдино всі дані і обраховувалися вони за єдиною методикою, в Україні донині не існувало. Міністерством юстиції України було видано Наказ «Про затвердження Порядку формування та ведення Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту». Впровадження Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту, є одним із ключових пріоритетів діяльності Центру пробації. Запуск та забезпечення функціонування цієї системи дозволить створити єдину базу даних інформації про засуджених та ув’язнених, забезпечити оперативну комунікацію між органами та установами пенітенціарної системи та пробації, а також забезпечить взаємодію з іншими державними структурами, які працюють з реєстрами.

10:15:54 22.12.2020

#пробація_Борзна Продовжуємо співпрацю з волонтерами

 Одним з чинників, які здійснюють негативний вплив на розвиток нашого суспільства і держави, нині є високий рівень злочинності. Це негативно впливає на безпеку людей, їх життєдіяльність, нормальні відносини в родинах та суспільстві, сталість моральних правил співжиття.

09:24:23 19.10.2020

#пробація_Борзна Проведення тестування на ВІЛ

25 серпня 2020 року у рамках реалізації проекту «Заради життя»,  що впроваджується РАНТ та Всеукраїнською благодійною організацією «Мережа організацій, що працюють в пенітенціарній сфері», відбувся моніторинговий візит соціального працівника ВБО Анни Лаврик до Борзнянського районного сектору філії ДУ «Центр пробації в Чернігівській області». Так, на базі Борзнянського РС пробації було організовано проведення тестування на ВІЛ, участь в якому взяло 11 під облікових сектору. За висновками тестування у одинадцятьох осіб був негативний результат на ВІЛ. Також, були обговоренні питання щодо труднощів в наданні послуг з ВІЛ-інфекції, туберкульозу, громадянам, які знаходяться на обліку в службі пробації та шляхи їх усунення.

13:10:02 07.09.2020

#пробація_Борзна Проведення профілактичної роботи спільно з ЦСС СДМ

          Належним чином налагоджена співпраця  між всіма органами та установами, діяльність яких пов’язана з особами, які ведуть антисоціальний спосіб життя або притягувались до кримінальної відповідальності, є  однією з запорук успіху. Так, лише при охопленні всіх сфер життя засудженої особи, можливо розробити та виконати необхідний для її виправлення комплекс заходів. Більшість осіб, які вперше вчиняють кримінальні правопорушення, є особи молодіжного віку, при проведенні профілактичної та соціально – виховної роботи з якими необхідна тісна співпраця між органом виконання покарань та центром надання соціальних послуг.

15:08:06 12.08.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора