A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Уповноважений орган з питань пробації

#пробація_Борзна День памʼяті та примирення

       8 травня Україна відзначає День памʼяті та примирення за європейською традицією. У цей день українці вшановують тих, хто у Другій світовій війні боровся з нацизмом та переміг його, а також усіх жертв тієї війни.

12:44:34 10.05.2023

#пробація_Борзна Проведення робочих зустрічей з представниками органів місцевого самоврядування

Державою посилено захист дітей, які мають право на одержання аліментів. На сьогодні законодавство передбачає достатньо жорсткі заходи впливу на осіб, які заборгували зі сплати аліментів. Серед цих заходів – застосування адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт.

15:24:13 16.03.2023

#пробація_Борзна СПІВПРАЦЯ З БЮРО ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ

З кожним роком соціально – виховна робота з особами, засудженими до покарань не пов’язаних з позбавленням волі, стає все більш об’ємною та плідною. З набранням чинності наказу Міністерства юстиції України  №272/5 від 29.01.2019 року «Про затвердження Порядку здійснення нагляду та проведення соціально – виховної роботи з засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі», в практичну діяльність органів з питань пробації введено проведення оцінки ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення та складання індивідуального плану роботи з засудженими особами, з метою зменшення кількості криміногенних потреб даних осіб. Боротьба з факторами, що сприяють вчиненню особами кримінальних правопорушень, не можлива без налагодження належним чином співпраці  між всіма органами та установами, діяльність яких пов’язана з особами, які ведуть антисоціальний спосіб життя або притягувались до кримінальної відповідальності. Так, лише при охопленні всіх сфер життя засудженої особи, можливо розробити та виконати необхідний для її виправлення комплекс заходів.

14:16:05 10.02.2023

#пробація_Борзна Досягнення системи пробації за 8 років роботи

       Цьогоріч, 5 лютого в системі виконання покарань відзначатиметься восьма річниця прийняття Верховною Радою України Закону України «Про пробацію», від 5 лютого 2015 року. Таким чином, Верховна Рада України схвалила реальний крок у сфері наближення юстиції України до міжнародних стандартів і впровадження у державі принципово нової системи заходів кримінально-правового характеру, покликаних у першу чергу забезпечити безпеку суспільства.   Законом України пробація визначається як система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого.

15:59:19 20.01.2023

#пробація_Борзна Не сплачуєш аліменти – відбувай суспільно корисні роботи

            На сьогодні законодавство передбачає достатньо дієві заходи впливу на осіб, які заборгували зі сплати аліментів. Одним з найефективніших з них є  застосування адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисної роботи.

13:34:39 13.12.2022

#пробація_Борзна До 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди

         Працівники та підоблікові Ніжинського районного сектору №4 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області  долучились до проведення заходів з нагоди відзначення 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди, рішення про проведення яких прийняв Кабінет Міністрів під час засідання 12 жовтня 2022р..

12:35:15 02.11.2022

#пробація_Борзна Пробаційні програми, які призначаються за рішенням суду

Відповідно до Закону України «Про пробацію» передбачено такий інструмент роботи із засудженими як пробаційні програми, які призначаються за рішенням суду особі, звільненій від відбування покарання з випробуванням та передбачає комплекс заходів, спрямованих на корекцію соціальної поведінки або її окремих проявів, формування соціально сприятливих змін особистості, які можливо об’єктивно перевірити (програми психологічної корекції та програми соціальної адаптації, спрямовані на усунення негативних факторів, що впливали та можуть в подальшому впливати на поведінку правопорушника).

12:44:00 21.10.2022

#пробація_Борзна ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ОСІБ, ЗВІЛЬНЕНИХ ВІД ВІДБУВАННЯ ПОКАРАННЯ З ВИПРОБУВАННЯМ В РАЗІ НЕВИКОНАННЯ УМОВ, ВСТАНОВЛЕНИХ ВИРОКОМ СУДУ

         В умовах сьогодення, наша судова система все більше спрямована не на ув’язнення осіб, які вчинили злочини, а на їх виправлення в соціумі. Так , до осіб, засуджених за злочини невеликої та середньої тяжкості, здебільшого застосовується звільнення від відбування покарання з випробуванням. При цьому, судом  на особу покладається виконання  певних обов’язків, за умови виконання яких та не вчинення особою повторних злочинів,  після закінчення іспитового строку, особа звільняється від відбування покарання.

15:44:02 19.09.2022

#пробація_Борзна З нагоди Дня Державного Прапора та Дня Незалежності

       Щорічно, 23 серпня,  українці відзначають День Державного Прапора. За офіційною версією, 23 серпня 1991 року - після провалу путчу в Москві - група народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор у сесійний зал Верховної Ради. Освячення прапора було проведено священиком УАПЦ Петром Бойком. Якраз до цієї події і прив'язаний Указ Президента України, Л.Кучми, «Про День Державного Прапора України» № 987/2004, написана відповідна картина на стіні ВРУ, а цей прапор, як реліквія, урочисто зберігається під склом в музеї ВРУ. Наступного дня Україна проголосила незалежність.

09:24:28 29.08.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора