A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Привітання

26 березня в Україні відзначають День Національної гвардії України – свято нацгвардійців, які щодня захищають права, життя українців, законні інтереси держави та суспільства

Вітаю легендарну Національну Гвардію, народжену Революцією Гідності, з професійним святом! Честь, мужність, закон – це гасло Нацгвардії, написане кров‘ю патріотів, які в буремні часи початку 2014 року стали в проломі за Україну. Прямо з Майдану добровольці йшли до лав новоствореної Національної гвардії. Українські Нацгвардійці – це наша справжня еліта - професійні, навчені військові, які готові віддати життя за свою Батьківщину і свій народ. Вічна слава нацгвардійцям, що віддали життя за нашу свободу і незалежність! Шана Героям, які зараз боронять нашу землю. Дякую кожному гвардійцю за Вашу вірність Присязі, військовому та громадянському обов’язку, відданість Українському народові! Бажаю вам міцного здоров’я, залізного терпіння та хороброго духу! Нехай усі ваші цілі та мрії будуть легко досяжні! Залишайтеся такими ж сміливими, сильними та цілеспрямованими! Знайте, ви приклад мужності для всіх чоловіків у нашій країні та за її межами! Слава Україні! Героям Слава! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:02:58 26.03.2024

25 березня - День служби безпеки України!

Шановні працівники Служби безпеки України! Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем служби безпеки України! Захищати національні інтереси – почесна і складна задача, і далеко не кожен здатний робити це так віддано і професійно, як ви. Ви стоїте на сторожі конституційних прав і свобод українських громадян, захисті нашої держави. Завдяки відповідальному ставленню до виконання обов’язків зростає авторитет Служби безпеки, співробітники демонструють професіоналізм та мужність, не шкодуючи сил і здоров’я, ризикуючи власним життям, захищають законність, права і свободи громадян. У цей святковий день висловлюю велику вдячність всім працівникам Служби безпеки України. Окремі слова подяки і шани ветеранам СБУ. Нехай удача та професійні успіхи будуть вашими постійними супутниками у житті. Бажаю вам міцного здоров`я, витримки й наснаги! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:05:50 25.03.2024

Сьогодні, 24 березня, свій день народження святкує Юлія ДЬОЛОГ – діловод Плисківської сільської ради

Шановна, Юліє Володимирівно! Від щирого серця хочу привітати Вас з Днем народження,побажати Вам всього найкращого: удачі, здоров'я, щирих друзів, сімейного щастя, фінансового благополуччя, а перш за все, щоб збулося все те, про що Ви мрієте. Нехай у Вашій душі завжди панує гармонія, а навколишні люди відтримують Вас у всіх Ваших починаннях. Радійте кожному дню, долайте будь-які труднощі. Нехай добро і щедра доля не оминають Вас і Вашу родину! З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:04:08 24.03.2024

Всесвітній день метеоролога відзначає світова спільнота 23 березня

Ні для кого не є секретом те, що метеорологія задовольняє практичні потреби суспільства, а метеорологічні умови здійснюють величезний і різнобічний вплив на діяльність людини. Сильні зливи, снігопади, грози, град, сильні морози, ожеледь, тумани, суховії, пилові бурі, спека й інші природні явища не такі страшні, коли ми вчасно знаємо про їх виникнення та просування, адже найзалежнішим від погодних умов є саме сільськогосподарське виробництво. Тож, бажаю метеорологам мирного неба та яскравого сонця, сяючих промінчиків щастя і добра. Бажаю випадання опадів радості й натхнення, поривів вітру успіху та везіння, бажаю завжди точних прогнозів і прекрасної погоди! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:17:03 23.03.2024

Сьогодні, 23 березня 2024 року, святкує свій День народження житель Плисківської територіальної громади, наш захисник Сергій МОЗГОВИЙ із села Плиски, який боронить нашу країну від ворога

Шановний, Сергію Олександровичу! Щирі вітання, многая літа! Доземний уклін за відважність, боротьбу зі злом та наближення Перемоги! Вірю і довіряю! Благословенного вам року і найшвидшого повернення в обійми рідних з перемогою! Бажаю здоров'я, терпіння, стійкості, невтомності духу, вірних друзів, миру та благополуччя. Хай Бог Вас береже від бід у нашій славній Україні! Нехай ніщо не порушує Вашого спокою, а всі намічені плани реалізуються чітко і в строк. Нехай Господь завжди опікується Вами! Дякую за мирне небо, мужність, за те, що Ви є! Рідня, наша громада і вся Україна чекає Вас з Перемогою! З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:07:48 23.03.2024

22 березня уся світова спільнота відзначає Всесвітній день води під гаслом: «Вода для всіх»

Уперше ідея проведення Всесвітнього дня води прозвучала на Конференції ООН з охорони довкілля, що відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро. Відтоді, Всесвітній день води святкується щорічно. Вода є основою життя на Землі. Вона використовується майже в усіх сферах людської діяльності. Її значення в економічному і соціальному розвитку суспільства повсякденно зростає. Водні ресурси виступають, як головний фактор планування, розвитку і розміщення майже всіх галузей економіки. Стале функціонування і розвиток країни, рівень життя, здоров’я і добробуту її громадян тісно пов’язані зі станом водних ресурсів. Для України питання води ,також , є надзвичайно актуальним, адже , не зважаючи на велику кількість річок, Україна за запасами доступних до використання водних ресурсів належить до малозабезпечених країн Європи та світу. Враховуючи те, що в Україні, з одного боку, низький рівень водозабезпечення, а з іншого, діє потужний водоємкий виробничий комплекс, що не відповідає відновлюваній спроможності водних екосистем, проблема раціонального використання води стала одним з чинників національної безпеки України. Всесвітній день води – це свято професіоналів, для яких охорона вод і відтворення водних ресурсів, є щоденною роботою. Хай наші ріки будуть чистими і прозорими! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО .

08:08:15 22.03.2024

22 березня відзначають професійне свято таксисти всього світу

У далекому 1907 році на вулицях Лондона з’явилися автомобілі, обладнані спеціальними лічильниками – таксиметрами. Тому , такий міський транспорт почали називати таксі, а водіїв, відповідно, – таксистами. Професія таксиста не така вже й легка, як здається на перший погляд, адже водій повсякчас повинен бути пильним, обережним на дорозі та ввічливим зі своїми клієнтами. На думку профільних експертів, загальний об’єм ринку таксі в Україні становить близько 40 млрд грн на рік. Насправді дуже складно собі уявити життя без послуг таксі, адже , незважаючи на збільшення кількості автомобілів у населення, професія водія завжди буде затребувана на ринку праці. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:03:27 22.03.2024

21 березня відоме, як Всесвітній день лісу

Цей день було започатковано Європейською конфедерацією сільського господарства, а з 2013 року Генеральна Асамблея ООН проголосила його Міжнародним днем лісу. Цей день покликаний привернути увагу до важливості лісів для життя на планеті, підвищити обізнаність суспільства про значимість лісових екосистем та необхідність захисту , відновлення лісових масивів. Ліси є загальним надбанням людства. Вони являють собою найбільш біологічно різноманітну екологічну систему всієї суші, в якій мешкає і росте більше половини всіх наземних видів тварин, комах і різноманітних рослин. Ліс є частиною культурно-історичного середовища, під впливом якого формуються культура і звичаї цілих народів. Ліс – джерело роботи та матеріального благополуччя значної частини населення. Ліси забезпечують суспільство багатьма цінностями. Це не лише чиста прісна вода, а й безпечна домівка для нашої флори та фауни, деревина і матеріали її переробки для наших будівель, сировина для виготовлення паперу, пилок та нектар для бджолярства, неймовірна кількість безцінних археологічних, історичних та культурних об’єктів. Тому , любіть ліс і святкуйте це чудове свято. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:09:05 21.03.2024

Весна — це свято для всіх поетів

Це пора, коли все оживає і серце наповнюється теплом весняного повітря, коли сонце починає свій переможний шлях по небосхилу і хочеться жити, любити, кохати і писати вірші. Прийнято говорити, що поезія – це загущеність думки й почуття… Саме 21 березня рішенням генеральної конференції ЮНЕСКО був призначений Всесвітній день поезії. Це свято відзначається з 1999 року. Рішення про встановлення даного свята було прийняте в зв’язку з тим, що поезія може допомогти людині розгадати найскладніші питання. Вона формує громадську думку і в той же час передає внутрішні переживання ,як самого автора, так і читачів. Поезія допомагає нам жити разом. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами , гармонійної взаємодії між різними суспільствами. Заохочення поетичної творчості, її поширення та перекладу — це ще один із чинників сприяння культурному різноманіттю, життєво важливе джерело натхнення, відроджуване живою єдністю поета в багатогранних проявах його творчості. Шануючи поезію, сьогодні від щирого серця вітаю майстрів поетичного слова зі святом Поезії. Бажаю мирного неба, сповнення творчих задумів та мрій. Хай Ваше слово буде завжди потрібним, лікує душу і освітлює шлях України до ПЕРЕМОГИ. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:05:08 21.03.2024

21 березня відзначається Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації

 Проголошений Генеральною Асамблеєю ООН 1966 року, як застереження людству від трагічних наслідків ненависті на расовому ґрунті та нагадування про імперативний обов’язок протидіяти расовій дискримінації. Відповідний День визначений для вшанування пам’яті людей, загиблих від рук поліції під час демонстрації, що відбулася 21 березня 1960 року в Шарпевілі (Південно-Африканська Республіка). Наразі, однією із найбільш дискримінованих процесів є факт окупації території України військами російської федерації, що є прямим порушенням норм міжнародного права, зокрема ,порушенням прав людини на етнічному ґрунті. Сьогодні Україна, на відміну та всупереч військовій агресії з боку рф, котра продиктована псевдо спеціальною військовою операцією з чітким наміром провести денацифікацію України, як завжди , так і зараз дотримується принципів безбар’єрної політики, гуманізму та верховенства права, не обмежуючи народи різних національностей, які проживали та проживають на території України. Політика безбар’єрності в Україні — це, перш за все, філософія суспільства без обмежень, в якому ми всі разом створюємо можливості для кожного, будуючи при цьому могутню та незалежну державу, котра виборює захист прав людей всіх національностей та всіх держав світу. Україна — держава безбар’єрів! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:00:47 21.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора