A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Привітання

21 березня відоме, як Всесвітній день лісу

Цей день було започатковано Європейською конфедерацією сільського господарства, а з 2013 року Генеральна Асамблея ООН проголосила його Міжнародним днем лісу. Цей день покликаний привернути увагу до важливості лісів для життя на планеті, підвищити обізнаність суспільства про значимість лісових екосистем та необхідність захисту , відновлення лісових масивів. Ліси є загальним надбанням людства. Вони являють собою найбільш біологічно різноманітну екологічну систему всієї суші, в якій мешкає і росте більше половини всіх наземних видів тварин, комах і різноманітних рослин. Ліс є частиною культурно-історичного середовища, під впливом якого формуються культура і звичаї цілих народів. Ліс – джерело роботи та матеріального благополуччя значної частини населення. Ліси забезпечують суспільство багатьма цінностями. Це не лише чиста прісна вода, а й безпечна домівка для нашої флори та фауни, деревина і матеріали її переробки для наших будівель, сировина для виготовлення паперу, пилок та нектар для бджолярства, неймовірна кількість безцінних археологічних, історичних та культурних об’єктів. Тому , любіть ліс і святкуйте це чудове свято. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:09:05 21.03.2024

Весна — це свято для всіх поетів

Це пора, коли все оживає і серце наповнюється теплом весняного повітря, коли сонце починає свій переможний шлях по небосхилу і хочеться жити, любити, кохати і писати вірші. Прийнято говорити, що поезія – це загущеність думки й почуття… Саме 21 березня рішенням генеральної конференції ЮНЕСКО був призначений Всесвітній день поезії. Це свято відзначається з 1999 року. Рішення про встановлення даного свята було прийняте в зв’язку з тим, що поезія може допомогти людині розгадати найскладніші питання. Вона формує громадську думку і в той же час передає внутрішні переживання ,як самого автора, так і читачів. Поезія допомагає нам жити разом. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами , гармонійної взаємодії між різними суспільствами. Заохочення поетичної творчості, її поширення та перекладу — це ще один із чинників сприяння культурному різноманіттю, життєво важливе джерело натхнення, відроджуване живою єдністю поета в багатогранних проявах його творчості. Шануючи поезію, сьогодні від щирого серця вітаю майстрів поетичного слова зі святом Поезії. Бажаю мирного неба, сповнення творчих задумів та мрій. Хай Ваше слово буде завжди потрібним, лікує душу і освітлює шлях України до ПЕРЕМОГИ. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:05:08 21.03.2024

21 березня відзначається Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації

 Проголошений Генеральною Асамблеєю ООН 1966 року, як застереження людству від трагічних наслідків ненависті на расовому ґрунті та нагадування про імперативний обов’язок протидіяти расовій дискримінації. Відповідний День визначений для вшанування пам’яті людей, загиблих від рук поліції під час демонстрації, що відбулася 21 березня 1960 року в Шарпевілі (Південно-Африканська Республіка). Наразі, однією із найбільш дискримінованих процесів є факт окупації території України військами російської федерації, що є прямим порушенням норм міжнародного права, зокрема ,порушенням прав людини на етнічному ґрунті. Сьогодні Україна, на відміну та всупереч військовій агресії з боку рф, котра продиктована псевдо спеціальною військовою операцією з чітким наміром провести денацифікацію України, як завжди , так і зараз дотримується принципів безбар’єрної політики, гуманізму та верховенства права, не обмежуючи народи різних національностей, які проживали та проживають на території України. Політика безбар’єрності в Україні — це, перш за все, філософія суспільства без обмежень, в якому ми всі разом створюємо можливості для кожного, будуючи при цьому могутню та незалежну державу, котра виборює захист прав людей всіх національностей та всіх держав світу. Україна — держава безбар’єрів! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:00:47 21.03.2024

Цього року день весняного рівнодення припадає на 20 березня

Сонце зійде точно на сході і зайде точно на заході. Рівно 12 годин воно буде перебувати над горизонтом і 12 годин – під горизонтом. Також, починаючи з дня весняного рівнодення, зміняться пори року на півкулях: в Південній настане астрономічна осінь, а в Північній – астрономічна весна, яка продовжиться до дня літнього сонцестояння. Світловий день з цього моменту почне збільшуватися, а ніч – зменшуватися. День весняного рівнодення – це особливий час, коли тривалість світлового дня дорівнює ночі. У народному календарі дата отримала назву Весняне рівнодення, Весняний сонцеворот, Вербоносиця, Лазар. Цікаві факти про день весняного рівнодення: У день весняного рівнодення на північному полюсі Землі вперше за шість місяців сходить Сонце. Також , для деяких країн цієї дати настає новий рік (Навруз). Свято відзначають деякі іранські, тюркські та кавказькі народи. Ще одним цікавим фактом є те, що день весняного рівнодення люди святкують лише у північній півкулі, а в південній — осіннього. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:05:55 20.03.2024

20 березня свій ювілейний День народження відзначає прекрасна людина, гарна жінка, добра колега, головний спеціаліст уповноважена особа з публічних закупівель – Інна МАКАРЕНКО!

Шановна, Інно Василівно! У цей святковий для Вас день бажаю Вам Божого благословення у всіх починаннях, весняного настрою в душі і радості в очах, більше прекрасних новин і несподіваних приємних подарунків долі! Зичу усім серцем відчувати любов близьких та красу навколишнього світу, усією душею прагнути до своїх бажань та мрій. Нехай настрій постійно буде веселим. Нехай життя плине щасливою та довгою рікою! З ювілеєм! З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

08:03:42 20.03.2024

Міжнародний день щастя - одне з найоригінальніших і водночас незвичних свят. Традиційно його відзначають саме 20 березня

Основна мета – нагадати всім, що варто радіти життю і бути вдячним за всі подарунки долі, навіть , якщо іноді вона підкидає не надто приємні сюрпризи. Його визначили не випадково: на 20 березня , також , припадає день весняного рівнодення, коли ніч практично зрівняється зі світлою частиною доби. Автори ідеї хотіли показати, що на щастя абсолютно всі мають рівні права, як і на те, аби щодня зустрічати сонце. Запроваджений Міжнародний день щастя резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 28 червня 2012 року. Підтримуючи дану ініціативу, щиро бажаю всім і кожному бути щасливим! Нагадую, що навчитися радіти малому не так важко і під силу кожному з нас. Щастя і радість - це брати близнюки. Задовольняючись малим , набагато легше отримати більше! Будьте щасливі, зі святом! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:02:39 20.03.2024

20 Березня – Всесвітній день Землі

Дату проведення свята обрали не випадково: 20 березня - день весняного рівнодення, коли пробуджується природа і починається новий рівень її розвитку. У календарі міжнародних свят існує два Дні Землі - сьогоднішній відзначається в День весняного рівнодення, а другий - 22 квітня. Перший має миротворчу та гуманістичну спрямованість, другий - екологічну. Мета свята - привернути увагу громадськості до нашого спільного дому - планети Земля, нагадати людям про необхідність дбайливого ставлення до природи і турботу один про одного. Це свято є приводом зайвий раз замислитися про те, що нас оточує. В результаті своєї життєдіяльності людина завдає значної шкоди нашій планеті, що може призвести до її руйнування. Свято День Землі - це символ єдності, усвідомлення, що тільки об'єднаними зусиллями ще можливо боротися з глобальними екологічними та існуючими соціальними проблемами на нашій планеті. Тільки спільними зусиллями можна вирішувати глобальні екологічні і соціальні проблеми на Землі. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:00:15 20.03.2024

Великий піст - один із найтриваліших і найсуворіших. Піст перед Великоднем - один із найважливіших у православних вірян, який присвячують духовному очищенню

Великий піст - головний період утримання у християн. У цей час вірянам не можна харчуватися скоромною їжею, слід відмовитися від розваг, шкідливих звичок. Але це далеко не головне. Говіння під час посту - це підготовка до Великодня, очищення перед головним святом. І насамперед людина має очиститися духовно, змінити своє життя на краще - переглянути своє ставлення до оточуючих, світогляд і сприйняття цінностей. Тому основний наголос під час Великого посту потрібно робити якраз на чистоту своїх думок і справ, а обмеження в їжі - це лише допоміжна частина. Під час посту перед Великоднем важливо дотримуватися низки правил. Вони допомагають очиститися не тільки фізично, а й духовно: більше молитися, читати Святе Письмо; частіше відвідувати храм; каятися; стежити за своїми думками і вчинками - не хвалитися, не заздрити, не засуджувати. Під час посту за церковним статутом слід відмовитися від їжі тваринного походження - м'яса, яєць, молочних продуктів: у понеділок, середу і п'ятницю покладається сухої діяння - фрукти, овочі, хліб, вода, компот; у вівторок і четвер можна їсти гарячу їжу без масла; у суботу та неділю - гарячу їжу з олією. Рибу можна їсти тільки в дні двунадесятих свят. Ці суворі обмеження насамперед стосуються ченців, у мирян же піст може бути не настільки суворим. Адже, як уже говорили, обмеження в їжі - це не головне. Набагато важливіше стежити за своїми думками, мовою, діями. Це гарний час, щоб відмовитися від шкідливих звичок. Постарайтеся дотримуватися правил посту, описаних вище, а утримання від їжі нехай допоможе в цьому. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

07:36:06 18.03.2024

Прощена неділя – остання неділя напередодні Великого поста

Звичай просити пробачення у цей день прийшов з давніх часів, коли подвижники йшли на час Великого посту з міст і монастирів в пустелю, навіть не знаючи, чи повернуться вони назад до Великодня. Вирушаючи в цей важкий і небезпечний шлях, щоб молитися на самоті, вони прощалися і намагалися примиритися один з одним. Кожен з них знав, що, можливо, шлях, який вони роблять, йдучи від світу, може стати для них останнім. Тому попрощатися і пробачити один одному образи було важливо для них. На згадку про це православні також просять вибачення один у одного. Коли ми просимо прощення у ближнього і прощаємо самі, ми приймаємо Бога, який по милості Своїй прощає нам гріхи. Ми просимо Господа пробачити нас і сподіваємося, що Він почує наші молитви. У напрочуд світле і хвилююче свято Прощеної неділі щиро пробачте один одному усі образи. І хай цей простий крок допоможе вам набути душевної гармонії та серцевого спокою. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:07:09 17.03.2024

Сьогодні, 16 березня 2024 року, свій чудовий 93 День народження зустрічає житель села Велика Загорівка Василь Кузьмич ПУГАЧ

Прийміть вітання з таким серйозним ювілеєм! Це вік мудрості і осмислення свого життєвого шляху. Нехай життя наповнюється радістю від усвідомлення того, скільки важливих справ було зроблено за всі ці роки. Шановний, Василю Кузьмичу! Бажаю, щоб кожен день Ви зустрічали з радістю, усмішкою та добрим настроєм. Бажаю неймовірно міцного здоров’я і благополуччя, розуміння і міцної любові близьких, достатку і довгих років життя. Будьте щасливі! Від імені сільського голови Марини ВІРКО, з нагоди дня народження, іменинника привітала староста тВеликозагорівського старостинського округу Олена СМАЛІЙ. З повагою, найкращими вітаннями та побажаннями, сільський голова Марина ВІРКО.

09:42:53 16.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора