A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Новини

Дата: від до Скинути

СТВОРЕННЯ ПОВНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ЗЕМЕЛЬНІ РЕСУРСИ ГРОМАДИ

СТВОРЕННЯ ПОВНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ЗЕМЕЛЬНІ РЕСУРСИ ГРОМАДИ

За ініціативою сільського голови МАРИНИ ВІРКО та консультанта ТОВ SMART Farming ЮРІЯ БІЛОБЛОВСЬКОГО, з метою створення максимально повної та достовірної інформації про земельні ресурси, щодо підвищення ефективності використання таких ресурсів та збільшення податкових надходжень до Плисківської об'єднаної територіальної громади ТОВ SMART Farming проведе аналіз структурованої інформації про: обсяги, правовий режим, структуру власності та стан використання земельних ресурсів, зокрема земель сільськогосподарського призначення, власників та користувачів земельних ділянок на території нашої громади.

10:55 16.12.2019

Пенсії підвищилися

Пенсії підвищилися

 З 1 грудня цього року розмір мінімальної пенсії для осіб, які втратили працездатність, підвищено з 1564 до 1638 грн – на 74 гривні. Максимальна пенсія зросте на 740 грн і становитиме 16 380 грн.

10:12 12.12.2019

БЖОСТЕК-ПЛИСКИ. Гміна-Громада: Перспективи для розвитку, 5-8 грудня 2019 року.

БЖОСТЕК-ПЛИСКИ. Гміна-Громада: Перспективи для розвитку, 5-8 грудня 2019 року.

БЖОСТЕК та ПЛИСКИ від сьогодні, 6 грудня 2019 р., партнерські стосунки між гміною БЖОСТЕК та громадою ПЛИСКИ. Відповідні договори підписали їхні керівники WOJCIECH STANISZEWSKI та МАРИНА ВІРКО в Будинку культури міста Ясло. МАРИНА ВІРКО та WOJCIECH STANISZEWSKI після підписання договору, обмінялися ручками. Сенатор Alicja Zahac привітала цю непересічну подію, наголосивши на важливості безпосередньо співпраці органів місцевого самоврядування. Домовленості стали можливими завдяки довготривалій взаємодії Асоціації гмін басейну річки Віслока та Чернігівсьго центру підвищення кваліфікації. Керівники Асоціації, Wojceciech Piekos Andrzej Czernecki доклали для цього чимало зусиль, вони ж вели велелюдне зібрання. У своїх виступах польські та українські учасники заявили про бажання розвивати як безпосередні контакти, так і спільну участь у європейських проєктах. Частиною урочистотей став концерт учнів Сновської музичної школи ім. Натана Рахліна та польських викованців.

10:41 08.12.2019

З нагоди Дня місцевого самоврядування в Плисківській об'єднаній територіальній громаді пройшли урочистості.

З нагоди Дня місцевого самоврядування в Плисківській об'єднаній територіальній громаді пройшли урочистості.

З нагоди Дня місцевого самоврядування в Плисківській об'єднаній територіальній громаді пройшли урочистості. Сільський голова МАРИНА ВІРКО сердечно привітала всіх причетних до цього свята. Марина Олександрівна оголосила подяки за наполегливу і самовіддану щоденну працю, високий професіоналізм і компетентність, відповідальність та активну громадську позицію, яка є гідним внеском у розбудову нашого краю і держави, високу активність у громадському житті та з нагоди Дня місцевого самоврядування: КРАВЧЕНКУ СЕРГІЮ МИХАЙЛОВИЧУ - заступнику сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Плисківської сільської ради; ГАЗНЮК ТЕТЯНІ ВІТАЛІЇВНІ - начальнику відділу архітектури, комунальної власності та земельних ресурсів Плисківської сільської ради; БАБИЧ ВІРІ ІВАНІВНІ - спеціалісту І категорії відділу фінансового обліку та звітності Плисківської сільської ради; ХОМЕНКО СВІТЛАНІ АНАТОЛІЇВНІ - діловоду Махнівського старостинського округу; ЗОЗУЛІ ОЛЬЗІ СТЕПАНІВНІ - діловоду Сиволозького старостинського округу. Особливі слова подяки від сільського голови МАРИНИ ВІРКО, від депутатського корпусу, виконавчого комітету та колективу Плисківської сільської ради ветеранам місцевого самоврядування: ІЛЛЯШЕНКО ВАЛЕНТИНІ СТЕПАНІВНІ, КІШЦІ ЛІДІЇ ОЛЕКСАНДРІВНІ, КОТ НАДІЇ ГРИГОРІВНІ, ДРАБИНОЗІ ОЛЬЗІ АНДРІЇВНІ, КУДЛАЙ ОЛЕКСАНДРУ МИХАЙЛОВИЧУ, ЯРМАК СВІТЛАНІ СТРАТІВНІЙ, БРАГІНЦЮ АНДРІЮ ОЛЕКСАНДРОВИЧУ, ГАЗНЮК ГАННІ МАКСИМІВНІ - Ви віддали часточку своєї душі в становлення та розвиток рідного краю. Уклін і шана Вам за високу активність у громадському житті громади. Щиро бажаємо Вам міцного здоров`я, достатку й благополуччя. Нехай цей святковий день додасть Вам натхнення та віри у щасливе майбутнє рідного краю й України.

10:47 07.12.2019

БЖОСТЕК/BRZOSTEK - PLYSKY/ПЛИСКИ   ГМІНИ ТА ГРОМАДИ: ПАРТНЕРСТВО ДЛЯ РОЗВИТКУ

БЖОСТЕК/BRZOSTEK - PLYSKY/ПЛИСКИ ГМІНИ ТА ГРОМАДИ: ПАРТНЕРСТВО ДЛЯ РОЗВИТКУ

БЖОСТЕК/BRZOSTEK - PLYSKY/ПЛИСКИ ГМІНИ ТА ГРОМАДИ: ПАРТНЕРСТВО ДЛЯ РОЗВИТКУ На запрошення Асоціації гмін басейну річки Віслока, що працює на теренах Підкарпатського та Малопольського воєводств нашої західної сусідки з 5 по 8 грудня 2019 р. в Польщі перебуватимуть представники Плисківської об`єднаної територіальної громади Чернігівської області, на чолі з її головою - МАРИНОЮ ВІРКО. У травні цього року делегація польських друзів відвідали наш Плисківський край та висловили бажання розвивати партнерські відносини з нашою громадою в галузі економіки, культури, освіти, молодіжних обмінів та інших. За час, що минув, з допомогою Чернігівський центр підвищення кваліфікації вдалося досягнути домовленостей про укладання відповідних угод між гміною Бжостек та Плисківською громадою. Тож 6 грудня в місті Ясло гміна БЖОСТЕК/BRZOSTEK та Плисківська об`єднана територіальна громада Чернігівської області, в особі їх керівників підпишуть рамкові договори про співпрацю - це не лише про двосторонні контакти, але й можливість участь у різноманітних проектах у рамках програм Європейського Союзу, що сприятиме поширенню взаємовигідних людських контактів та розвитку територій.

12:09 05.12.2019

ЗАСІДАННЯ ВИКОНКОМУ ВІД 29 ЛИСТОПАДА 2019 РОКУ

ЗАСІДАННЯ ВИКОНКОМУ ВІД 29 ЛИСТОПАДА 2019 РОКУ

29 листопада 2019 року під головуванням секретаря сільської ради Ілляшенко Л.В. відбулося засідання виконавчого комітету Плисківської сільської ради. У відповідності до Плану роботи виконавчого комітету на ІІ півріччя 2019 року членами виконкому розглянуті наступні питання: 1.Про використання земель запасу, резервного і водного фондів, та інших земель комунальної власності та дотримання зобов’язань щодо орендної плати за дані земельні ділянки орендарями 2. Про результати проведення культурних заходів по Плисківській сільській раді. 3.Про стан надходження податків та зборів. На засіданні окреслені основні проблеми з даних питань і визначені можливі шляхи їх вирішення. Начальнику відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Вернигор В.О. доручено організувати вивчення культурних запитів і потреб населення в сфері організації дозвілля та активізувати роботу з надходження платних послуг. Начальнику відділу архітектури, комунальної власності та земельних ресурсів Газнюк Т.В. рекомендовано переглянути використання деяких ділянок на предмет самозахоплення. Начальнику відділу фінансового обліку та звітності – головному бухгалтеру Кутовець В.В. доручено активізувати діяльність з метою виконання плану надходжень по акцизному збору та земельному податку з фізичних осіб. Розглянуто колективну заяву жителів с.Плиски, щодо утримання працівника пошти за рахунок місцевого бюджету, прийнято відповідне рішення. В ході засідання виконкому розглянуті заяви жителів с.Плиски та в.Загорівка, щодо проведення вуличного освітлення на відрізку вул.Лісова в с.В.Загорівка. Прийняття мір до громадянина Р., яким вчинені крадіжки із подвір’я громадянки Н. та щодо попередження можливого вживання наркотичних препаратів вагітною особою. За результатами розгляду звернень громадян, щодо видалення дикорослих та порослевих зелених насаджень на території громади, актів обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, виконкомом прийняті відповідні рішення.

13:28 30.11.2019

ЗАСІДАННЯ КОНКУРСНОЇ КОМІСІЇ

ЗАСІДАННЯ КОНКУРСНОЇ КОМІСІЇ

29 листопада 2019 року відбулося засідання конкурсної комісії, де розглядалися питання про допуск кандидатів на посаду директора Плисківської загальноосвітньої школи l-lll ступенів до участі в конкурсі. Після розгляду, обговорення поданих кандидатами документів, конкурсна комісія вирішила допустити до участі в конкурсі на посаду директора Плисківської ЗОШ l-lll ст. Брагінця Віталія Андрійовича - вчителя трудового навчання, інформатики, предмета " Захист Вітчизни" Плисківської ЗОШ l-lll ст., Демусенко Наталію Михайлівну - спеціаліста інформаційної діяльності Плисківської сільської ради.

09:20 30.11.2019

ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ – БУТИ!

ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ – БУТИ!

У грудні добігає кінця перший етап реформи децентралізації, який передбачає добровільне об’єднання громад. З 2020 року, як передбачено в плані нового етапу децентралізації, рішення про об’єднання громад вже прийматимуть на державному рівні. Ні уряд, ні мешканці міст та сіл не можуть безкінечно чекати, доки керівники усіх громад “дозріють до децентралізації. Якщо до кінця 2019 року громади об’єднаються добровільно — вони протягом 5 років отримуватимуть інфраструктурну субвенцію від Кабміну (держава надає підтримку об’єднаним територіальним громадам, зокрема у питаннях відновлення та розбудови інфраструктури їх територій). Якщо ні — вони це право втрачають. Досвід показує, що спроможним громадам господарювати легше, адже об’єднуються і гроші, і людські ресурси. Що б скептики реформи місцевого самоврядування не говорили, але результати фінансової децентралізації свідчать - реформа рухається в правильному напрямку. Як показав час, саме громади з малою кількістю населення демонструють серйозні зрушення в розвитку. Дуже важлива кандидатура лідера і його команди, які розробили і втілюють в життя стратегічний план розвитку ОТГ. До прикладу - Плисківська об’єднана територіальна громада з населенням 2900 осіб і її лідером, сільським головою - МАРИНОЮ ВІРКО. Плисківська ОТГ в 2,8 рази збільшила дохідну частину бюджету, спрямувавши його на розвиток громади. За рахунок "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад" наша громада придбала два нових трактори «Беларус», два причіпи тракторні самосвальні з надставними цільнометалічними бортами 2ПТС-4,5,відвали тракторні – 2 шт., подрібнювач гілок тракторний, навантажувач фронтальний тракторний з ковшем та вилами. За рахунок інфраструктурної субвенції зроблено: капітальний ремонт проїзної частини автомобільної дороги в с.Сиволож, реконструкція вуличного освітлення в с.В.Загорівка, с.Плиски. Оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти за час існування ОТГ не відбулось. Нажаль освітньої субвенції не вистачає, тому кошти доплачуються з місцевого бюджету, 6 закладів загальної середньої освіти продовжують свою роботу та отримують заробітну плату вчасно. Також проводиться фінансування: чотири бібліотеки - філії, чотири Будинки культури, співфінансування 0,5 шт. одиниць зав. ФАП с. Сиволожа, 0,5 шт.од., зав.ФАП - с. Махнівка. Для забезпечення реалізації соціальної політики, щодо надання соціальних послуг у жовтні місяці 2019 року в нас створено Центр надання соціальних послуг (ЦНСП) до якого працевлаштовані 7 працівників з Борзнянського районного центру. В травні 2020 року в приміщенні Плисківської сільської ради планується відкриття Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), на даний час вже розпочинаємо ремонт приміщення. Наявність достатніх ресурсів у місцевих бюджетах є індикатором того, що територіальна громада має можливість надавати більш якісні та більш різноманітні послуги своїм жителям. А також реалізовувати соціальні та інфраструктурні проекти, створювати умови для розвитку підприємництва та залучення інвестицій. Зокрема, розробляти програми місцевого розвитку і фінансувати інші заходи для всебічного покращення умов проживання жителів громади. Реформа децентралізації сприяє якісному покращенню життєвого середовища для мешканців громад, створенню реальних умов для всебічного розвитку територій та людських ресурсів, формування засад дієвого місцевого самоврядування. На сьогоднішній день в Плисківській ОТГ використовуються: землі запасу, землі резервного фонду, землі громадської забудови. Провелася державна інвентаризація земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів нашої громади, були внесені відомості до Державного земельного кадастру та передані землі згідно акту приймання-передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення із державної у комунальну власність Плисківської ОТГ загальною площею 4998,3614 га. це землі, які розташовані за межами населених пунктів. Розробляються технічні документації на проектно-польові дороги. Землі, які передані Плисківській ОТГ впорядковані. На даний час проводиться робота по невитребуваних земельних часток (паї) але ще не оформлені у комунальну власність, так як до 01.01.2025 р. їм дано час для переоформлення спадкоємцями та родичів. У зв’язку з майбутнім процвітанням нашої громади планується в січні 2020 року проведення земельних торгів ( у формі аукціону) площею 356,1323 га. Також в стадії підготовки ще буде три ділянки: 44 га.,10 га. та 137,6068 га. Планується проведення інвентаризації земельних ділянок в межах населених пунктів , яка стане одним із ключових факторів у подальшому для успіху та розвитку нашої громади. І нехай заздрять усі нашій громаді, де більшість земель запасу та резервного фонду здані в оренду. Орендна плата орендарями вноситься помісячно або одноразово Потрібно створювати ринок землі. Але цей ринок має бути таким, щоб аграрії через п’ять років не приходили до влади і не дивилися на представників держави, як на єдиного рятівника. Громадяни України повинні бути самодостатніми та мали право володіти землею. Звичайно, потрібно щоб була державна допомога, але має працювати ринок. Держава має створити умови для того, щоб цей ринок працював, щоб громадяни України могли прийти до будь-якого банку, який йому зручний і отримати кредит під мінімальні відсотки, щоб не було адміністративних механізмів. Жителі громади проти зняття мораторію продажу землі тому, що суттєвого покращення для людей не буде. Практично вся Європа живе за таким устроєм, який ми нині впроваджуємо. Рівень фінансової забезпеченості об’єднаних громад і надалі залишається одним із головних аспектів у питаннях визначення їх спроможності забезпечувати виконання тих завдань і функцій, якими вони наділені. Безумовно, спроможність громади вимірюється багатьма чинниками та параметрами, однак фундаментальним компонентом її життєдіяльності є фінансові ресурси. Ефективність виконання місцевими органами влади децентралізованих функцій, серед іншого, залежить від обсягів отримуваних на відповідній території доходів або від суми коштів, що надається центральною владою на виконання делегованих повноважень. За підсумками січня-вересня 2019 року, експерти проаналізували окремі фінансові показники 806 ОТГ, а саме - здійснили розрахунок чотирьох показників, які характеризують фінансові аспекти діяльності об’єднаних територіальних громад: Показник 1. Доходи на душу населення (співвідношення обсягу надходжень доходів загального фонду без трансфертів до кількості мешканців відповідної ОТГ); 2. рівень дотаційності бюджетів (співвідношення обсягу базової чи реверсної дотації до суми доходів загального фонду ОТГ без урахування субвенцій з державного бюджету); 3. питома вага видатків на утримання апарату управління у фінансових ресурсах ОТГ (відсоткова частка видатків на утримання апарату управління органів місцевого самоврядування у сумі доходів загального фонду без урахування трансфертів з державного бюджету); 4. питома вага заробітної плати у видатках загального фонду (відсоткова частка проведених із загального фонду бюджету видатків на заробітну плату з нарахуваннями до обсягу видатків загального фонду бюджету без урахування трансфертів, перерахованих з бюджету ОТГ до інших бюджетів). Наявне населення нашої громади на 01.01.2018 року 2,9 тисяч осіб, площа території 236,01 кв.км.. Наша Плисківська громада (ОТГ) в 4 групі, з чисельністю населення менше 5 тис. жителів, за підсумками 9 місяців 2019 року ми на 70 місці із 806 ОТГ, а серед громад Чернігівської області – на 14 місці. Показник 1. Доходи на душу населення розраховано як співвідношення обсягу надходжень доходів загального фонду без урахування трансфертів до кількості мешканців відповідної ОТГ. Тобто, у розрахунок включено лише доходи загального фонду, які мобілізуються до бюджету на відповідній території. Цей показник характеризує фінансовий потенціал ОТГ, спроможність забезпечувати громаду за рахунок ресурсів, які генеруються виключно на її території. У нашій ОТГ – 4815,7. Показник 2. Рівень дотаційності бюджетів (питома вага базової/реверсної дотації у доходах загального фонду) розраховано як співвідношення обсягу базової (чи реверсної) дотації до обсягу доходів загального фонду бюджету ОТГ (без урахування субвенцій з державного бюджету). Наша ОТГ отримує базову дотацію – як співвідношення базової дотації до суми 5,7%. Бюджет громади без трансфертів становить 16 532 880 грн. Показник 3. Питома вага видатків на утримання апарату управління у фінансових ресурсах ОТГ визначено як відсоткова частка видатків на утримання апарату управління органів місцевого самоврядування у сумі доходів загального фонду (без урахування всіх видів трансфертів з державного бюджету). У нашій ОТГ видатки на управління 31,4% обсягу власних доходів – це заробітна плата, придбання матеріалів, обладнання та інвентаря, оплата послуг, видатки на відрядження, оплата за електроенергію, оплата інших енергоносіїв(паливо), інші поточні видатки. Проведений аналіз фінансових показників нашої ОТГ свідчить, що ми маємо достатні показниками фінансової спроможності, тобто ми маємо перспективи для розвитку. Ми готові до територіального розширення та відповідного збільшення чисельності нашої громади. Це надасть можливість екстраполювати фінансовий потенціал нашої громади на більшу територію і на більшу кількість населення. ЛАСКАВО ПРОСИМО ДО НАШОЇ ПЛИСКІВСЬКОЇ ОТГ!!!

14:07 28.11.2019

Сільський  голова  МАРИНА ВІРКО провела щотижневу нараду

Сільський голова МАРИНА ВІРКО провела щотижневу нараду

25 листопада 2019 року сільський голова МАРИНА ВІРКО провела щотижневу нараду за участю: секретаря, керуючої справами, начальників відділів та головних спеціалістів Плисківської сільської ради. Начальники відділів прозвітували про свою роботу, яка була виконана протягом тижня. Вирішили проблемні питання. Обговорили план роботи відділів Плисківської сільської ради на неділю.

14:01 26.11.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора