Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Корисна інформація для громадян

За допомогою служби зайнятості переселенець з Лисичанська знайшов роботу в Ічні

Які б випробування не підкидала доля, треба впевнено йти вперед. Це підтверджує й життєва історія переселенця Володимира Бугайчука, який переїхав до села Андріївка Ічнянської територіальної громади і знайшов там бажану роботу.

12:49:27 06.10.2023

До уваги жителів Плисківської ТГ!

Шановні жителі Плисківської ТГ!  Звернення за призначенням пенсії може здійснюватися в будь-який час після виникнення права на пенсію.  Якщо звернення за пенсією відбувається протягом трьох місяців з дня досягнення особою пенсійного віку, пенсія призначається з дня, що настає за днем досягнення пенсійного віку (стаття 45 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“).  При цьому днем звернення за призначенням пенсії вважається день прийняття органом Пенсійного фонду України відповідної заяви з необхідними документами.  Таким чином, якщо ви подасте заяву до спливу трьох місяців після досягнення 60 років (до 24 грудня), пенсію буде призначено з 25 вересня.

11:39:43 06.10.2023

Послуги служби зайнятості учасникам бойових дій

Державна служба зайнятості має в арсеналі широкий спектр послуг, у тому числі для воїнів, які повернулися з фронту. Про це наша розмова з заступником директора Чернігівського обласного центру зайнятості Сергієм Роговцем.

12:28:10 03.10.2023

Для призначення житлової субсидії кількість членів домогосподарства визначається на початок місяця, з якого призначається виплата (пункт 24 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 2

 Якщо сім’я вже отримує житлову субсидію, то в такому випадку в разі зняття з реєстрації двох членів домогосподарства в жовтні, розрахунок житлової субсидії в цьому місяці ще здійснюється з урахуванням проживання п’яти членів домогосподарства.  Тобто, щоб з листопада одержувати виплату на трьох членів домогосподарства, до органу Фонду необхідно надати нові заяву і декларацію.  Водночас у разі зміни складу зареєстрованих у житловому приміщенні членів домогосподарства, особа, якій призначено субсидію, має протягом 30 календарних днів повідомити про це орган Пенсійного фонду України, що призначає субсидію (пункт 90 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848).

16:38:24 02.10.2023

Людмила Ключник: «Шансів почати нове життя у переселенців багато. Фахівці служби зайнятості готові допомогти кожному обрати свій шлях до роботи та досягти поставленої мети»

Про це заявила очільниця Чернігівського обласного центру зайнятості на брифінгу в ОВА, що відбувся в рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен», ініційованої Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, яка стартувала у вересні і триватиме до кінця жовтня поточного року.

09:36:33 29.09.2023

Служба зайнятості підтримує переселенців

Вчора відбулася робоча поїздка директора та заступника директора Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник та Сергія Роговця відповідно на Корюківщину. Там, в Корюківській філії Чернігівського обласного центру зайнятості, у рамках всеукраїнської інформаційної кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен» за «круглим столом» з представниками місцевої влади, громадських організацій, соціальними партнерами та роботодавцями обговорили проблеми інтеграції внутрішньо переміщених осіб у нові громади.

12:40:17 26.09.2023

«єРобота»: на Чернігівщині 109 переможці по «Власній справі» й 3 – по програмі «Грант для ветеранів»

       У поточному за  програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота» позитивні рішення щодо надання мікрогрантів на старт або розвиток бізнесу, а це від 50 до 250 тис. грн,  отримали 109 мешканців області. Сума фінансової підтримки від держави складає близько 26 млн грн.

16:41:46 20.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора