A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Податкові новини

Сплачуєте іпотечний кредит – дізнайтеся як отримати податкову знижку

  Платник податку - резидент має право включити до податкової знижки частину суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом за умови наявності документального підтвердження витрат, що включаються до податкової знижки:

12:09:10 27.05.2020

Який порядок подання та розгляду заяв для отримання сімейним фермерським господарством додаткової фінансової підтримки

     Заяви для отримання сімейним фермерським господарством додаткової фінансової підтримки через механізм доплати на користь застрахованих осіб – членів/голови сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – додаткова фінансова підтримка) подається головою сімейного фермерського господарства за себе та членів фермерського господарства до контролюючого органу за місцем свого обліку як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) не пізніше ніж за п’ять робочих днів до початку місяця.

12:07:11 27.05.2020

Які податки найбільше наповнюють місцеві бюджети Чернігівщини

До місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області у січні-квітні 2020 року надійшло понад 1,9 млрд грн від сплати податків і зборів. Приріст до відповідного періоду минулого року 7,9 відс. (+139,7 млн гривень).

16:29:33 25.05.2020

На Чернігівщині надходження податку на доходи фізичних осіб зросли до 1,6 млрд гривень

Податок на доходи фізичних осіб є основним джерелом наповнення місцевих бюджетів. У структурі надходжень він займає позицію лідера – 63,7 відсотка від загальної суми інших податків і зборів. Тому надходження саме цього податку є показовим для розвитку регіону в цілому, зазначили у  податковій службі Чернігівщини.

12:04:59 22.05.2020

На Чернігівщині платники податків перерахували на обороноздатність країни близько 122 мільйона гривень військового збору

За 4 місяці поточного року платники податків Чернігівщини сплатили  до бюджету майже 122 млн грн військового збору. В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли  на 12,6 млн грн, або на 11,5 відсотка.

16:47:00 18.05.2020

Державі відшкодовано збитківна суму 7,6 мільйонів гривень

Податкова міліція ГУ ДФС у Чернігівській області повідомляє, що деякі підприємства та фізичні особи продовжують ухилятись від сплатиземельного податку, який є одним з джерел наповнення місцевого бюджету. Після внесення змін до Податкового кодексу України у 2015 році, підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки. Зазначена норма Податкового кодексу дала змогу деяким юридичним та фізичним особам навмисно не укладати договори оренди земельних ділянок з власниками землі (міська рада, територіальна громадата ін.), тим самим уникати від сплати вказаних податків та зборів до місцевихбюджетів. На даний час податковою міліцією ГУ ДФС у Чернігівській області розслідується декілька кримінальних проваджень за фактами ухилення від сплати земельного податку підприємствами м.Чернігова. Одне з таких проваджень у квітні поточного року направлено до суду та завдяки вжитим під час досудового розслідування кримінального провадження заходам, завдані державі збитки в сумі 7,6 млн. грн. відшкодовані в повному обсязі. Задля вирішення питання щодо унеможливлення ухилення від сплати земельного податку, ГУ ДФС у Чернігівській області направлено відповідні пропозиції до Верховної Ради України щодо внесення змін до Податкового кодексу України. За повідомленням податкової міліції ГУ ДФС у Чернігівській області.  

12:44:53 18.05.2020

Про інформаційну підтримку платників на період карантину

Державна податкова служба України з метою надання інформаційної підтримки платникам податків у період карантину розробила серію навчальних відеоуроків на тему: як користуватися електронними сервізами податкової.

14:01:47 15.05.2020

Єдиний рахунок впроваджується з 1 січня 2021 року

Кабінет Міністрів України 29 квітня 2020 року затвердив Порядок функціонування єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та виконання норм статті 351 Податкового кодексу України центральними органами виконавчої влади.

12:49:42 06.05.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора