Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Новини

Дата: від до Скинути

ВІТАННЯ ПЛИСКІВСЬКОГО СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ МАРИНИ ВІРКО

ВІТАННЯ ПЛИСКІВСЬКОГО СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ МАРИНИ ВІРКО

Плисківський сільський голова МАРИНА ВІРКО щиро вітає  Великозагорівську команду "Білі блискавки", які представляли Плисківську ТГ у відкритій першості Борзнянської ТГ з настільного тенісу серед команд першої ліги. Проявивши велику волю до перемоги, за підсумками двох ігрових турів команда, у складі якої: Анатолій та Владислав ФЕДОРЧЕНКИ і Олександр МОСКАЛЕНКО вибори друге командне місце, який був вручений Кубок та срібні медалі.

17:52 21.02.2021

ЧАС - ЯКИЙ Я ПРИСВЯТИЛА ВАМ, ДЛЯ МЕНЕ НЕЗАБУТНІЙ!!!

ЧАС - ЯКИЙ Я ПРИСВЯТИЛА ВАМ, ДЛЯ МЕНЕ НЕЗАБУТНІЙ!!!

Найдорожчі, найцінніші та найкращі жителі Плисківської громади, я вдячна Богу і долі, що Ви у мене є!!! Живіть так, щоб в очах було життя... У серцi - любов... На душі - спокій... А за спиною - крила...Час - найдорожча валюта, його не відкладеш і не назбираєш, не примножиш на депозиті, він списується з рахунків незалежно від використання.

16:11 20.02.2021

У День Героїв Небесної Сотні, Плисківський сільський голова МАРИНА ВІРКО вшанувала загиблих захисників України

У День Героїв Небесної Сотні, Плисківський сільський голова МАРИНА ВІРКО вшанувала загиблих захисників України

Сьогодні, в День Героїв в Небесної Сотні, як Плисківський сільський голова та громадянка України МАРИНА ВІРКО, вшанувала загиблих захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави. Щоб належним чином віддати данину пам’яті Героям МАРИНА ОЛЕКСАНДРІВНА  поклала квіти до місць поховань захисників України в селі Велика Загорівка. Імена наших земляків, воїнів-героїв – Юрія Савченка та Володимира Лестухи назавжди залишаться в нашій пам’яті, адже вони є справжнім прикладом мужності та патріотизму, сили та відваги. Україна завжди буде вдячна своїм синам, які віддали своє життя за свободу та незалежність нашої держави. Слава Україні!    

13:52 20.02.2021

ВДЯЧНІСТЬ ПЛИСКІВСЬКОГО СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ МАРИНИ ВІРКО

ВДЯЧНІСТЬ ПЛИСКІВСЬКОГО СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ МАРИНИ ВІРКО

Меценатство в Україні має свою давню історію і було поширене по всій Україні. Уславлені імена українських підприємців-меценатів Терещенків, Ханенків, Попових та інших вписані в ту історію назавжди. Ще Володимир Мономах у своєму «Повчанні» закликав своїх дітей не лінуватися творити добро. Здатність чинити добро та приносити благо закорінена у самому людському єстві. Для кого в порядку речей була конкретна допомога ближньому і дальньому. Не за допомогу у відповідь, і навіть не за "спасибі", а просто так. Бо щось заважало цим людям просто жити тільки заради себе самих і кола своїх рідних. Але як раніше, так і зараз одна з найпоширеніших та найефективніших форм благодійності пов`язана з меценатством. Михайло Миколайович Голиця – це ім’я відоме, не тільки кожному хто проживає в Плисківській громаді, але далеко за її межами. Український підприємець і футбольний функціонер. Голова правління холдингової компанії «Київміськбуд». Почесний президент футбольного клубу «Єдність» (Плиски). Депутат Київської міської ради 22, 23, 24 і 25 скликань. Михайло Миколайович має державні нагороди: Орден «За заслуги» II і III ступенів, медаль «В пам'ять 1500-річчя Києва», нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, Почесною грамотою Верховної Ради України, має Подяки від Київського міського голови. Заслужений юрист України. Меценатство Михайла Миколайовича Голиці починається з прискореного биття серця, не байдужого до рідної землі, з патріотизму. Не обов’язково з великої літери, а того, що вміщується в одній-єдиній людській душі, заполоненій прагненням добра і любові до ближнього, до рідної краю, до рідної землі. Можливо, саме в цьому й міститься тайна тих перспектив, які він бачить у розвитку рідного Плисківського краю. Він завжди відгукується на допомогу для вирішення проблем. Висловлюю слова вдячності Михайлу Миколайовичу Голиці за розуміння та підтримку, за розвиток громади, а саме за допомогу у відкритті поліцейської станції у с. Плиски Плисківської територіальної громади. Цінуємо Вашу людську щедрість і розуміння наших проблем та надіємося, що і надалі наша співпраця стане ще більш міцнішою. Шановний, Михайле Миколайовичу, Ви - приклад благодійності, служіння народу громади. Хай Вам Бог посилає своє благословіння на Ваші добрі діла! Від усього серця бажаємо Вам здоров’я, злагоди, взаєморозуміння, душевного спокою та достатку. Плисківський сільський голова МАРИНА ВІРКО щиро дякує  КП « Перспектива», колективу Плисківської сільської ради, Старостам, Депутатському корпусу та Виконавчому комітету. Низький уклін Вам за Вашу натхненну і самовіддану працю, за Вашу непохитну віру у майбутнє нашого Плисківського краю!

10:11 20.02.2021

Плисківський сільський голова МАРИНА ВІРКО та начальник Головного управління Нацполіції в Чернігівській області ВОЛОДИМИР НІДЗЕЛЬСЬКИЙ відкрили у селі Плиски поліцейську станцію територіальної громади.

Плисківський сільський голова МАРИНА ВІРКО та начальник Головного управління Нацполіції в Чернігівській області ВОЛОДИМИР НІДЗЕЛЬСЬКИЙ відкрили у селі Плиски поліцейську станцію територіальної громади.

18.02.2021 року у Плисківській територіальній громаді, запрацювала поліцейська станція. Плисківський сільський голова МАРИНА ВІРКО та начальник Головного управління Нацполіції в Чернігівській області ВОЛОДИМИР НІДЗЕЛЬСЬКИЙ відкрили у селі Плиски поліцейську станцію територіальної громади. Плисківська ТГ долучилася до реалізації програми «Поліцейський офіцер громади». Відтепер у громаді працюватиме свій поліцейський, орієнтований на вирішення безпекових проблем саме нашої територіальної громади.  ВОЛОДИМИР НІДЗЕЛЬСЬКИЙ висловив щирі слова вдячності сільському голові МАРИНІ ВІРКО за вагомий особистий внесок в реалізацію проекту  «Поліцейський офіцер громади» та плідну співпрацю сільського голови МАРИНИ ВІРКО з Головним управлінням поліції в Чернігівській області, ініціативу та наполегливість в підтримці правопорядку і безпеки громадян. Володимир Нідзельський наголосив про активізацію роботи поліції над розкриттям шахрайств та масштабну інформаційну кампанію щодо попередження цих злочинів. Тому закликав розповісти кожному мешканцю нашої громади про найпоширеніші шахрайські схеми та способи вберегтися від них. Начальник відділу Ніжинської поліції ВОЛОДИМИР ДУХНО представив старшого лейтенанта ВОЛОДИМИРА АРХИПЕНКА, який став поліцейським Плисківської територіальної громади. Завдяки станції поліцейський зможе швидко та якісно реагувати на повідомлення громадян, орієнтуватися на їх потреби, запобігати та протидіяти злочинності. Плисківська громада утворилася в 2015 році, плідно розвивається і відкриває все нові і нові інфраструктурні об’єкти. Сьогодні вона включає в себе 5 населених пунктів, де мешкають понад 2778 людей. Впевнена, що дільничний офіцер громади допоможе забезпечити спокій, порядок та законність у нашій громаді. Поліцейський постійно комунікуватиме не лише з населенням, а зі старостами по старостинських округах, депутатським корпусом та виконавчим комітетом, а також щотижня ми разом обговорюватимемо стан справ на нараді, а потім будемо аналізувати стан вирішення різної проблематики. Обов’язок поліцейського офіцера громади – щоденно забезпечувати порядок на території громади, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень. Плисківська сільська рада створила комфортні умови для проживання та роботи поліцейського, забезпечила всім необхідним в роботі, включаючи і автомобіль. Володимир АРХИПЕНКО житиме поряд з нами та кожного дня вирішуватиме всі проблеми та буде готовий прийти на допомогу в режимі 24/7. Всі мешканці громади з будь-якими питаннями можуть звертатися та інформувати офіцера поліції про стан всіх справ у громаді. Сподіваюся, що вже зовсім скоро громадяни відчують, що поліція справді стала ближчою до людей та вийшла на новий рівень взаємодії з громадою.

09:42 19.02.2021

Плисківська ТГ славиться своїми спортивними талантами, з честю продовжує традиції виховання фізично загартованого молодого покоління

Плисківська ТГ славиться своїми спортивними талантами, з честю продовжує традиції виховання фізично загартованого молодого покоління

Плисківська ТГ славиться своїми спортивними талантами, з честю продовжує традиції виховання фізично загартованого молодого покоління. Адже, здорова духом і тілом людина складає опору громади. Спорт не лише дає здоров'я, він загартовує характер і волю. Заплановане спортивне свято за підсумками 2020 року не відбулося, оскільки ковід вніс свої корективи. Проте, відзначення грошовими винагородами спортивних команд, спортсменів громади відбулося: чемпіон першого відкритого чемпіонату з футболу Борзнянської ОТГ у першій лізі ФК "Україна" с. Велика Загорівка, срібний призер даного чемпіонату - ФК "Єдність" с. Плиски, бронзовий призер - ФК "Агротрейд" с. Сиволож, учасник чемпіонату - ФК " Петрівка" с. Махнівка; чемпіон з пляжного волейболу, який проводила Борзнянської ОТГ, команда у складі Довгополого В. та Кантура В. с. Сиволож; срібний призер онлайн турніру з шашок - 64 Федорченко В.А. Пишаємося Вами. Ви - взірець для підростаючого покоління. Глибока шана та щира вдячність за матеріальну підтримку футбольних команд громади та плідну співпрацю інвесторам, спонсорам: Гладкову В.Л., Реві А.М., Шиянову О.Ю., " Агротрейд - Виробництво" м. Харків, с/ г ТОВ " Злагода", що входить до складу групи компаній «Агротрейд», Мазію О.І., Нагорному М.М., Індику Є.В.

13:50 01.02.2021

22 січня 2021 року відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенної-екологічної  безпеки та надзвичайних ситуацій Плисківської сільської ради, під головуванням сільського голови МАРИНИ ВІРКО

22 січня 2021 року відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенної-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Плисківської сільської ради, під головуванням сільського голови МАРИНИ ВІРКО

На порядку денному засідання комісії стояло питання Про дотримання правил пожежної безпеки у житловому секторі громадян Плисківської ТГ при влаштуванні та експлуатації приладів пічного опалення, електромереж та необережного поводження з вогнем.

08:00 23.01.2021

ВІТАННЯ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ МАРИНИ ВІРКО,  з нагоди ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ.

ВІТАННЯ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ МАРИНИ ВІРКО, з нагоди ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ.

Голова Плисківської сільської ради МАРИНА ВІРКО щиросердечно вітає всіх жителів громади, з нагоди ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ! Щороку 22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності. Офіційно в Україні свято встановлено Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99. 30 грудня 2011 року Указом Президента України день було перейменовано у «День Соборності та Свободи України». 13 листопада 2014 року Указом Президента України свято було відновлено як День Соборності. Акт Злуки став історичним об’єднанням українських земель в одній державі. Він увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття. Це була основоположна подія для українського державотворення. 24 серпня 1991 року позачергова сесія Верховної Ради УРСР ухвалила Акт проголошення незалежності України. Його підтримали українці на Всеукраїнському референдумі 1 грудня 1991 року. Ця подія стала відправною точкою для відліку історії сучасної Української державності. Утім, історики цілком справедливо відзначають, що 24 серпня 1991 року насправді відбулося відновлення державної незалежності України. Вперше у XX столітті українська незалежність була проголошена 22 січня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради, а вже за рік (22 січня 1919 року) на Софійському майдані в Києві відбулася не менш вагома подія – об’єднання Української Народної Республіки (далі – УНР) і Західноукраїнської Народної Республіки (далі – ЗУНР) в одну державу. Внаслідок невдач Української революції 1917–1921 року державність зберегти не вдалося. І як результат, упродовж XX століття українці змушені були кількаразово відновлювати її в боротьбі. Є низка значень терміну “соборність”. Найбільш вживані з них: об’єднання в одне державне ціле всіх земель, заселених конкретною нацією на суцільній території; духовна консолідація всіх жителів держави, згуртованість громадян, незалежно від їхньої національності. Нарешті, соборність невіддільна від державності, суверенітету й реальної незалежності народу – фундаменту для побудови демократичної держави. За часів радянського тоталітарного режиму проголошення незалежності УНР і День Соборності не відзначалися. Зі встановленням радянської влади всі українські свята були витіснені з суспільного простору. Пам’ять про об’єднання УНР і ЗУНР зберігали мешканці Західної України й українська політична еміграція в країнах Західної Європи й Америки. 22 січня там урочисто відзначали свято незалежності та соборності Української держави. Перше по справжньому масштабне відзначення свята Соборності відбулося 22 січня 1939 року в Карпатській Україні в місті Хусті. Таким чином закарпатці нагадали про волю українців, висловлену на з’їзді Всенародних зборів у Хусті 21 січня 1919 року про приєднання Закарпаття до Української Народної Республіки зі столицею в Києві. Це була не просто маніфестація, а найбільша за 20 років перебування краю у складі Чехословаччини демонстрація українців за участю понад 30 тисяч осіб, що з’їхались до столиці Карпатської України. У 71-у річницю Акта Злуки (22 січня 1990 року) в Україні відбулася одна з найбільших у Центрально-Східній Європі масових акцій – “живий ланцюг” як символ єдності східних і західних земель України. Понад мільйон людей, узявшись за руки, створили безперервний ланцюг від Івано-Франківська через Львів до Києва. Акція засвідчила, що українці подолали страх перед комуністичною партією і готові протистояти тоталітарному режимові. 32 роки тому ця подія стала провісником падіння СРСР і відновлення незалежної України.

08:12 22.01.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора