Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Пенсійний фонд України інформує

У зв’язку зі зростанням тарифу на електроенергію розмір субсидії перерахують автоматично

Постановою Уряду від 21 жовтня 1995 р. № 848 “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива“ передбачено, що перерахунок житлової субсидії в межах установленого строку її призначення без звернення громадян здійснюється, зокрема, у разі зміни розміру цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.

16:15:07 07.06.2024

У червні працюючі пенсіонери, які набули право на перерахунок пенсії, отримають підвищені виплати

З 1 квітня 2024 року пенсіонерам, які після призначення / попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати та на 1 березня 2024 року набули 24 місяці страхового стажу, або менше ніж 24 місяців, але після призначення чи попереднього перерахунку пенсії пройшло два роки, проведено автоматичний перерахунок пенсії. 

16:18:37 31.05.2024

ЗАПИТУЄТЕ – ВІДПОВІДАЄМО

 Чи може українець, який тимчасово мешкає за кордоном та якому до пенсії залишилось менше року, сплачувати добровільні внески до Пенсійного фонду України? Яку мінімальну суму потрібно сплачувати? Сплачувати добровільний внесок на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України можливо незалежно від того, де перебуває людина.   Основними умовами для добровільної участі є: наявність у реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування інформації про особу, на користь якої надходить внесок, та те, що вона не є пенсіонером. Тобто добровільну участь може брати людина, яка хоча б раз була працевлаштованою та за неї роботодавцем офіційно сплачено ЄСВ, і в місяці сплати добровільних внесків вона не була пенсіонером. 

15:16:19 31.05.2024

До уваги громадян, яким відмовлено у призначенні житлової субсидії у зв’язку з наявністю заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг!

Особам, яким відмовлено у призначенні субсидії на наступний період у зв’язку з наявністю простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком на суму понад 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 грн), для одержання виплат потрібно документально підтвердити сплату заборгованості або укласти договір про її реструктуризацію, або заборгованість, яку споживач не визнає, оскаржити в судовому порядку. 

15:15:58 31.05.2024

Нещасний випадок на виробництві: хто може отримати відшкодування

Під час виконання професійних обов’язків може статися нещасний випадок та бути заподіяна шкода здоров’ю працівників. У разі настання таких випадків та втрати працівником працездатності Законом України від 23.09.1999 № 1105-XIV “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” (далі – Закон) передбачено страхові виплати за рахунок коштів загальнообов’язкового державного соціального страхування.

15:16:13 29.05.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора