A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Корисна інформація для громадян

До уваги жителів Плисківської ТГ!

Шановні жителі Плисківської ТГ! Встановлюється місце знаходження жительки с. Плиски вул. Травнева 10., громадянки Бекерської Марії Йосипівни 03.06.1940 року народження, котра 27.03.2024 близько 16 год 00 хв. пішла із свого домогосподарства у невідомому напрямку. Прикмети: зріст близько 155см, середньої тілобудови, на носі маються подряпини. Хворіє на шизофринію . Може називати себе «баба Маша». Вдягнена у платок яскраво зеленого кольору, жилетку темно - зеленого кольору з чорним малюнком, штани чорного кольору, взута в чорні у сіточку капці! У кармані жилетки знаходиться трудова книжка на її ім’я. У разі будь - якої інформації прошу зателефонувати на тел.0960856247, або 102

10:35:41 28.03.2024

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина»  (сел.Срібне). Та ці витрати для роботодавця перетворилися на інвестиції, оскільки він скористався однією із компенсаційних програм служби зайнятості - взяв на роботу людину з інвалідністю та отримав компенсацію за облаштування для неї робочого місця.

16:20:30 27.03.2024

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

11:59:50 27.03.2024

25 березня, кожного року, світ відзначає Міжнародний день пам’яті жертв рабства та трансатлантичної работоргівлі

Трансатлантична работоргівля, яка тривала 400 років, стала наймасовішим в історії людства, насильницьким переміщенням людей на велику відстань. Рабство є безпрецедентною трагедією і однією з самих темних сторінок людської історії. Пошук ефективних засобів протидії цьому ганебному явищу, а також, його профілактика є актуальними та необхідними в сучасному світі. Саме тому, цій проблемі приділяється велика увага і сьогодні. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:08:30 25.03.2024

24 березня, щороку відзначають Всесвітній день боротьби з туберкульозом

 Саме в цей день в далекому 1882 році Роберт Кох оголосив про виявлення бактерії, що спричиняє дане захворювання. Туберкульоз — це інфекційне захворювання, збудником якого є мікобактерія туберкульозу, котра передається переважно повітряно-крапельним шляхом від хворої людини до здорової. Туберкульоз, у більшості випадків, уражає легені, але захворювання може ушкодити будь-який орган, наприклад: нирки, хребет, мозок, лімфатичні вузли, кишечник, шкірні покриви, статеві органи тощо. Основними симптомами захворювання є: - кашель більше двох тижнів; - підвищена температура тіла більше 7 днів; - задишка; - біль в області грудної клітки; - поганий апетит, постійна слабкість; - безпричинна втрата ваги; - підвищена пітливість, особливо вночі; - кровохаркання (наявність крові в мокроті). Пам’ятайте! Туберкульоз не розрізняє соціального статусу і однаково небезпечний для всіх. Існують програми боротьби з туберкульозом і ефективні ліки. Лікування туберкульозу необхідно розпочинати якомога раніше аби легше досягти результату. НЕ ХВОРІЙТЕ. ВСІМ ЗДОРОВ'Я. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.  

08:08:21 24.03.2024

«Найкращий соціальний захист людини – це робота»

Так на «круглому столі», що відбувся вчора в Коропській селищній раді, сказала директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник. Участь у заході взяли Коропський селищний голова Володимир Куніцин, представники служби зайнятості, громадських організацій, соціальні партнери, роботодавці, а також учасники бойових дій та переселенці. Говорили про шляхи вирішення проблем зайнятості саме цих категорій громадян.

12:10:22 22.03.2024

Сільгосппідприємства Чернігівщини потребують працівників: актуальні вакансії

З настанням весни традиційно пожвавлюється попит на працівників сільського господарства, адже саме в цю пору року стартують весняно-польові роботи. Не став винятком і цей рік. Попри воєнний стан та постійні ворожі обстріли прикордоння, місцеві сільгосппідприємства продовжують працювати та тримати економічний фронт.

09:25:53 20.03.2024

До уваги внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території Плисківської ТГ!

У березні 2024 року Українська компанія Грузар розпочинає реалізацію програми допомоги найуразливішим сім’ям ВПО та сім'ям учасників бойових дій, які постраждали від російської агресії. У 2024-25 роках ми плануємо надати допомогу близько 3000 сімей (орієнтовно 10 тис. перевезень різних вантажів). Допомогу отримають родини, які заповнять онлайн-анкету та нададуть підтвердження статусу ВПО або УБД. Упродовж двох місяців ми зобов'язуємось надати послуги переїзду, транспортування чи вантажників для потреб цих сімей. У 2022-23 році у м. Києві та Київській області допомогою нашої громадської ініціативи уже скористалося близько 1500 родин (понад 5000 людей). Для подачі заявки уважно заповніть онлайн-анкету по посиланню: https://gruzar.com.ua/social-programs/besplatnaya-perevozka Зверніть увагу, що заповнення анкети не гарантує отримання допомоги. У разі великої кількості заявок, компанія в першу чергу буде надавати допомогу найбільш нужденним сім'ям. Якщо вам потрібна допомога у заповненні анкети або виникли інші запитання, зверніться за номером підтримки: +380 93 990 18 91 (10.00-18.00). Контакти: Руденко Михайло - організатор соціальної ініціативи та представник компанії Грузар. Пошта: mykhailo.rudenko@gruzar.com.ua З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

12:00:24 19.03.2024

єРобота: бізнес з друку картин на полотні в Чернігові

«Змінити звичну обстановку до невпізнаваності і перетворити просте житло чи робоче приміщення на затишну оселю, оригінальну фотостудію, стильний офіс, ресторан, б'юті-салон можна без масштабного та затратного ремонту», – стверджує чернігівка Наталія Лебедєва і пропонує сучасні дизайнерські рішення. А саме: змінити інтер’єр за допомогою фотошпалер чи картин, друкованих на полотні або дерев’яних з картою міст. Розширити бізнес підприємниці допомогла програма «Власна справа» урядового проєкту «єРобота».

11:20:13 19.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора