A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Новини

Дата: від до Скинути

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

Сьогодні, 26 лютого 2024 року, відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням сільського голови Марини ВІРКО, за участі першого заступника сільського голови Ірини ВЕРНИГОР, секретаря сільської ради Людмила ІЛЛЯШЕНКО, заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмили ЛЕБЕДЬ, старост старостинських округів, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. Всі керівники структурних підрозділів прозвітували про виконану роботу за минулий тиждень. У ході наради обговорили актуальні питання, поточний стан справ за основними напрямками роботи та окреслили завдання на тиждень, в тому числі щодо: - результатів оповіщення військозобов'язаних; - вшанування пам'яті загиблих від російської агресії - Удовика Сергія Олександровича та Мацапули Михайла Миколайовича; - видалення аварійних дерев на території громади; - здійснення комплексу заходів, спрямованих на поліпшення стану довкілля в громаді; - інше. По завершенню наради надані відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи. Разом ми сильні і єдині! Перемога буде за Україною! Слава Україні! Героям Слава! Слава ЗСУ!

13:58 26.02.2024

На знак глибокої шани до полеглих Героїв, вшанували їх світлу пам'ять...

На знак глибокої шани до полеглих Героїв, вшанували їх світлу пам'ять...

Сьогодні, 24 лютого 2024 року, минає два роки від початку повномасштабної збройної агресії росії проти України. Два роки тому рф вторглась на територію України – незалежну суверенну державу й тим самим розпочавши найбільшу війну в Європі після Другої світової. Вони прийшли вбивати, катувати, грабувати. Ця війна триває вже 10 років. Ми все пам’ятаємо, пам’ятаємо, якою ціною нам дається незалежність, свобода та порятунок життів. З цієї нагоди, на знак глибокої шани до полеглих Героїв, за дорученням сільського голови Марини ВІРКО, старости старостинських округів, працівники культури поклали скорботні квіти на могили та до меморіальних дошок, встановлених на честь загиблих захисників Батьківщини. Вшанували їх світлу пам'ять хвилиною мовчання та добрим словом. Низько схиляємо голови перед світлою пам'яттю загиблих. Шануймо наших Героїв. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.  

16:59 24.02.2024

24 лютого виповнюється два роки від початку злочинного повномасштабного вторгнення російської  федерації в Україну

24 лютого виповнюється два роки від початку злочинного повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну

Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку москва розпочала проти України 10 років тому з окупації Криму у 2014 році. Героїчний опір українців – це не лише боротьба за фізичне виживання Українського народу та свободу країни. У цій війні Україна захищає свій європейський вибір, свою ідентичність та свої цінності. Українці проливають кров за вільну, демократичну Європу. Сьогодні Україна ефективно стримує російську збройну агресію завдяки зусиллям на військовому, дипломатичному, інформаційному фронтах, а також , потужній міжнародній допомозі. Наша стійкість забезпечується нашими героями на фронті, волонтерами, медиками, рятувальниками, викладачами, водіями у тилу, без допомоги яких протистояти російській агресії було б ще важче. Однозначно, ці два роки – роки незламних людей, незламної сили волі і незламної країни. Ці роки стали роками, коли ми щодня дякуємо українським Воїнам! Дякуємо за кожен світанок і за кожен вечір. Дякуємо їм за їхню незламність та мужність, сміливість та стійкість. Вони навчили українців поваги, шани і вдячності. Україна сильна людьми, які вірять Збройним силам України, вірять у перемогу України! Повномасштабне вторгнення росії як ніколи об’єднало та згуртувало націю. Тепер у кожного українця свій фронт і своя місія. Воїни сміливо боронять Україну від агресора. У лікарів, які працюють 24/7, свій медичний фронт, волонтери шукають, знаходять і везуть все найнеобхідніше, бо є надійною опорою військових і медиків. Ми боротимемося, доки не звільнимо від окупанта останній сантиметр української землі. Тож наше суспільство має й надалі залишатися консолідованим для перемоги над агресором і розбудови демократичної правової держави. Тримаємось і віримо – Україна переможе і буде вільною, мирною державою! Слава всім, хто воює за Україну! Світла памʼять кожному, хто віддав своє життя за нашу свободу! Разом — до Миру! До Перемоги! Перемога України – запорука світової стабільності. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

08:01 24.02.2024

До акції забору крові ЗСУ долучилися жителі Плисківської громади

До акції забору крові ЗСУ долучилися жителі Плисківської громади

20 лютого 2024 року адміністрація КНП "Борзнянська міська лікарня“ БМР організувала день донора, за участі фахівців Чернігівського обласного центру крові, для забору крові ЗСУ та медичним закладам Чернігівської області. За підтримки голови Плисківської сільської ради Марини ВІРКО,  організовано та надано автобус для підвезення жителів громади до пункту забору крові. Дуже вдячні кожному, хто не залишився осторонь, адже це найменше, що ми могли зробити заради наших воїнів. Віримо в Україну, Сили оборони і в кожного, хто на своєму місці наближає нашу Перемогу!  

08:08 21.02.2024

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

Сьогодні, 19 лютого 2024 року, відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням сільського голови Марини ВІРКО за участі першого заступника сільського голови Ірини ВЕРНИГОР, секретаря сільської ради Людмили ІЛЛЯШЕНКО, заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмили ЛЕБЕДЬ, старост старостинських округів, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. Всі керівники структурних підрозділів прозвітували про виконану роботу за минулий тиждень. У ході наради обговорили актуальні питання, поточний стан справ за основними напрямками роботи та окреслили планові завдання на тиждень, в тому числі щодо: - щодо здійснення мобілізаційних заходів; - використання освітньої субвенції на НУШ; - участі жителів громади у Дні донора; - щоквартального обстеження захисних споруд цивільного захисту ; - вивчення потреб сімей ВПО; - підготовки щодо включення системи вуличного освітлення; - інше. По завершенню наради надані відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи. Разом ми сильні і єдині! Перемога буде за Україною! Слава Україні! Героям Слава! Слава ЗСУ!

16:59 19.02.2024

Начальник Служби у справах дітей Олена ПИЛИПЕНКО, староста Сиволозького старостинського округу Василь МЕНШИКОВ та фахівець із соціальної роботи Вікторія ЛЕМІШ взяли участь у дводенному тренінгу в м. Чернігів

Начальник Служби у справах дітей Олена ПИЛИПЕНКО, староста Сиволозького старостинського округу Василь МЕНШИКОВ та фахівець із соціальної роботи Вікторія ЛЕМІШ взяли участь у дводенному тренінгу в м. Чернігів

12-13 лютого 2024 року начальник Служби у справах дітей Олена ПИЛИПЕНКО, староста Сиволозького старостинського округу Василь МЕНШИКОВ та фахівець із соціальної роботи Вікторія ЛЕМІШ взяли участь у дводенному тренінгу в м. Чернігів, який провели тренерки Чернігівського громадського комітету захисту прав людини, у рамках проєкту «Забезпечення комплексного реагування з метою захисту осіб, які постраждали від насильства, пов'язаного з війною, торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства у Чернігівській області» для представників мультидисциплінарних та міжвідомчих груп Комарівської, Плисківської,Височанської , Бахмацької громад Чернігівської області. Метою навчання було: посилити впровадження превентивної роботи з протидії торгівлі людьми, підвищити спроможність у виявленні та перенаправленні постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації, усвідомлення Національного механізму взаємодії в організації необхідних заходів для постраждалих. Під час тренінгу визначили поняття: «торгівля людьми», «експлуатація», «гендерно-зумовлене насильство». Дізналися, які прямі і непрямі індикатори вказують на те, що особа потребує комплексної допомоги; яку допомогу можна забезпечити постраждалим на рівні держави, громади або ГО; яка є практична реалізація Національного механізму взаємодії саме в громадах; які структури залучати до співпраці. Також обговорили причини та наслідки торгівлі людьми, специфіку психологічного стану людини, особливості проведення первинного опитування та виявлення. Окремо обговорено вимоги створення та функціонування міжвідомчих координаційних рад, склад таких рад, визначення уповноваженої особи та прийняття профільних програм. Учасники тренінгу отримали велику кількість знань та досвіду, що надасть змогу забезпечити ефективну реалізацію політики у сфері протидії торгівлі людьми.

12:01 16.02.2024

Співчуття...

Співчуття...

Плисківська сільська рада, її сільський голова Марина ВІРКО глибоко сумуємо  з приводу передчасної смерті голови Талалаївської сільської ради Людмили Михайлівни Андрусенко. Висловлюємо щирі співчуття родині, близьким та колегам покійної. Світла пам'ять про Людмилу Михайлівну надовго збережеться у серцях усіх, хто її знав.

08:14 16.02.2024

Начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Валентина ВЕРНИГОР взяла участь в онлайн-конференції «Захист НКС в умовах війни. Збереження культурного коду національної єдності»

Начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Валентина ВЕРНИГОР взяла участь в онлайн-конференції «Захист НКС в умовах війни. Збереження культурного коду національної єдності»

Сьогодні, 15 лютого 2024 року, начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Валентина ВЕРНИГОР взяла участь в онлайн-конференції на платформі ZOOM з начальниками відділів управління культури і туризму районних державних адміністрацій, керівниками відділів культури об’єднаних територіальних громад, директорами клубних закладів «Захист НКС в умовах війни. Збереження культурного коду національної єдності». Організатором заходу виступив КЗ «Обласний центр народної творчості Чернігівської обласної ради». Захід відбувся за підтримки Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації. Online - конференція відбулась з метою підвищення обізнаності щодо охорони, захисту і дослідження нематеріальної культурної спадщини Чернігівщини, зокрема, шляхом навчання на платформі ZOOM, розповсюдження знань про НКС та сприяння популяризації НКС громадами. Представники 4 областей мали змогу поділитися власним досвідом, здобути нову корисну інформацію щодо фіксації, обробки та збереження НКС на території України. Під час конференції Валентина Олексіївна презентувала елемент НКС нашої громади каша «Бабка» та продемонструвала відео-рецепт приготування «Каші «бабка» від Плисківської громади»  (каша з крохмальної локшини). Для приготування такої каші спочатку потрібно спекти млинці, але унікальність полягає в тому, що для цього знадобиться крохмаль власного виробництва. Беремо 10 кілограмів картоплі та криничну воду. Картоплю гарно миємо, не чистимо. Натираємо на будь-якій середній терці. Всю масу, яку отримали, швиденько промиваємо (саме швидко, щоб зберегти в картоплі потрібний нам крохмаль, а не вимити його разом з водою). Далі нам необхідне сито, на дно якого кладемо марлю (у два шарі). Сито прилаштовуємо на відро. Терту картопляну масу невеличкими порціями кладемо в сито. Таким чином потрібно промити все. Коли вода відстоїться (це приблизно до трьох годин), зливаємо її. Отриману крохмальну масу просушуємо. Далі беремо 500 мл молока, 5–6 яєць, 400 г картопляного крохмалю, 100 г цукру, щіпочку солі. Яйця збиваємо з цукром, солимо, вливаємо молоко, добре перемішуємо. Поступово додаємо крохмаль і теж добре розмішуємо. Печемо млинці, нарізаємо їх локшиною, кладемо її у глиняний горщик і заливаємо гарячим молоком. Потім зверху на молоко кладемо 100 г вершкового масла і заливаємо трьома збитими яйцями. Ставимо в піч на 30 хвилин. Проведення гастрономічних фестивалів, Днів кулінарії, Свят каші – один із найкращих способів передачі елемента НКС від покоління до покоління. Під час таких заходів мешканці кожного села Плисківської громади презентують свої каші «бабки» з крохмальної локшини, проводять майстер-класи. Усі охочі мають змогу скоштувати кашу «бабка» й дізнатися її рецепт. Такі заходи можна вважати допоміжним інструментом у пізнанні нематеріальної культурної спадщини. Також вони сприяють подальшому збереженню традицій. Елемент «Каша «бабка» від Плисківської громади» 16 листопада 2023 року увійшов до Обласного списку елементів НКС Чернігівщини. Примітка: в тексті збережено деякі особливості місцевої лексики. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.    

15:10 15.02.2024

Зупинено спробу забруднення нечистотами парку в селі Плиски

Зупинено спробу забруднення нечистотами парку в селі Плиски

Шановні жителі Плисківської ТГ! 15 лютого 2024 року, завдяки небайдужим жителям громади, було зупинено спробу забруднення нечистотами парку в селі Плиски. Біля парку розташовані приміщення власником, яких є Голиця В.В., земельна ділянка комунальної власності під забудовами, знаходиться в оренді Голиці В.В., вигрібні ями цих споруд знаходяться на комунальній власності Плисківської сільської ради (територія парку). Працівниками Плисківської сільської ради було виявлено спробу вчинити неправомірні дії на земельній ділянці комунальної власності Плисківської сільської ради, що підтверджує байдужість та зневагу МЕЦЕНАТА до жителів громади. Також виявлено купу сміття та відходи від спалювання деревини, для фіксації порушень було викликано наряд поліції. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.  

14:00 15.02.2024

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

Сьогодні, 12 лютого 2024 року, за дорученням сільського голови Марини ВІРКО секретар сільської ради Людмили ІЛЛЯШЕНКО провела щотижневу оперативну нараду за участі заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмили ЛЕБЕДЬ, старост старостинських округів, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. Під час наради присутні обговорили актуальні питання, поточний стан справ за основними напрямками роботи та окреслили планові завдання на тиждень, в тому числі щодо: - визначення особи відповідальної за роботу з кривдниками; - прогнозування бюджету громади на період до 2027 року; - збору заяв від воїнів-інтернаціоналістів для здійснення виплат; - надання допомоги воїнам-землякам із 44 бригади ЗСУ; - заготівлі дров для сім’ї загиблого воїна та інше. По завершенню наради Людмила ІЛЛЯШЕНКО подякувала всім присутнім за плідну роботу, надала відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи. Разом ми сильні і єдині! Перемога буде за Україною! Слава Україні! Героям Слава! Слава ЗСУ!

14:07 12.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора