A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Новини

Дата: від до Скинути

Зупинено спробу забруднення нечистотами парку в селі Плиски

Шановні жителі Плисківської ТГ! 15 лютого 2024 року, завдяки небайдужим жителям громади, було зупинено спробу забруднення нечистотами парку в селі Плиски. Біля парку розташовані приміщення власником, яких є Голиця В.В., земельна ділянка комунальної власності під забудовами, знаходиться в оренді Голиці В.В., вигрібні ями цих споруд знаходяться на комунальній власності Плисківської сільської ради (територія парку). Працівниками Плисківської сільської ради було виявлено спробу вчинити неправомірні дії на земельній ділянці комунальної власності Плисківської сільської ради, що підтверджує байдужість та зневагу МЕЦЕНАТА до жителів громади. Також виявлено купу сміття та відходи від спалювання деревини, для фіксації порушень було викликано наряд поліції. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.  

14:00 15.02.2024

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

Сьогодні, 12 лютого 2024 року, за дорученням сільського голови Марини ВІРКО секретар сільської ради Людмили ІЛЛЯШЕНКО провела щотижневу оперативну нараду за участі заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмили ЛЕБЕДЬ, старост старостинських округів, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. Під час наради присутні обговорили актуальні питання, поточний стан справ за основними напрямками роботи та окреслили планові завдання на тиждень, в тому числі щодо: - визначення особи відповідальної за роботу з кривдниками; - прогнозування бюджету громади на період до 2027 року; - збору заяв від воїнів-інтернаціоналістів для здійснення виплат; - надання допомоги воїнам-землякам із 44 бригади ЗСУ; - заготівлі дров для сім’ї загиблого воїна та інше. По завершенню наради Людмила ІЛЛЯШЕНКО подякувала всім присутнім за плідну роботу, надала відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи. Разом ми сильні і єдині! Перемога буде за Україною! Слава Україні! Героям Слава! Слава ЗСУ!

14:07 12.02.2024

09 лютого 2024 року відбулося чергове засідання виконавчого комітету Плисківської сільської ради

09 лютого 2024 року, у відповідності до Плану роботи виконавчого комітету на І півріччя 2024 року, проведене чергове засідання виконавчого комітету Плисківської сільської ради, яке пройшло під головуванням першого заступника сільського голови Ірини ВЕРНИГОР. На засідання прибуло 10 членів виконавчого комітету. Згідно порядку денного присутні розглянули такі питання: 1.Про виконання плану роботи виконавчого комітету Плисківської сільської ради за 2023 рік. 2.Про стан роботи адміністративної комісії за 2023 рік. 3. Про звіт роботи КП «Перспектива» за 2023 рік . 4.Про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. 5.Про визначення компенсації власникам житлових будівель витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану, за січень 2024 року . 6. Про організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території Плисківської сільської територіальної громади. 7. Про затвердження акту обстеження на видалення дерев на території с.Плиски № 1 від 06.02.2024 р. По результатах розгляду прийняті відповідні рішення, з якими можна ознайомитися після оприлюднення на сайті Плисківської сільської ради.

16:30 09.02.2024

08 лютого 2024 року, за ініціативи депутатів Плисківської сільської ради, відбулося позачергове засідання 42 сесії 8-го скликання Плисківської сільської ради

У порядку денному сесії   було лише одне, але надважливе питання. Забезпечення здобувачів освіти якісним харчуванням у освітніх закладах. На початку засідання депутати сільської ради хвилиною мовчання вшанували пам’ять наших воїнів-захисників, які полягли на полі бою за нашу рідну землю. ПОРЯДОК ДЕННИЙ: 1. Звернення депутатів Плисківської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області до Офісу Президента України, Верховної Ради України, керівника Чернігівської обласної військової адміністрації та керівника Ніжинської районної військової адміністрації. Депутати сільської ради працювали конструктивно і злагоджено. Прийнято відповідне рішення, яке буде опубліковане на сайті Громади. Вдячні всім депутатам за плідну співпрацю на благо ПЛИСКІВСЬКОЇ ТГ. З повагою та шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:24 09.02.2024

Вчитель Великозагорівської ЗОШ І-ІІІ ст. Плисківської сільської ради Роман БАЛИЦЬКИЙ брав участь у всеукраїнському конкурсі "Учитель року- 2024" в номінації «Географія»

На виконання наказу Управління освіти і науки Черігівської обласної державної адміністрації від 01 листопада 2023 року No 197 «Про проведення першого туру всеукраїнського конкурсу “Учитель року -2024”», відповідно до Положення про всеукраїнський конкурс «Учитель року», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 серпня 95 року No 638 (зі змінами), ураховуючи Указ Президента  України від 24 лютого 2022 року No 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затверджений Законом України від 24 лютого 2022 року No2102-ІХ (зі змінами), з метою підвищення престижності професії вчителя, виявлення й підтримки талановитих педагогічних працівників області вчитель Великозагорівської ЗОШ І-ІІІ ст. Плисківської сільської ради Роман БАЛИЦЬКИЙ брав участь у всеукраїнському конкурсі "Учитель року- 2024" в номінації «Географія». Щиро вітаю та дякую за участь в конкурсі. Бажаю нових творчих звершень, успіхів на професійній ниві. З повагою,  сільський голова Марина ВІРКО.

11:59 07.02.2024

ВІДБУЛАСЯ ЩОТИЖНЕВА ОПЕРАТИВНА НАРАДА

Сьогодні, 05 лютого 2024 року, за дорученням сільського голови Марини ВІРКО секретар сільської ради Людмили ІЛЛЯШЕНКО провела щотижневу оперативну нараду за участі заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмили ЛЕБЕДЬ, старост старостинських округів, керівників структурних підрозділів Плисківської сільської ради. Під час наради присутні обговорили актуальні питання, поточний стан справ за основними напрямками роботи та окреслили планові завдання на тиждень, в тому числі щодо: - щодо здійснення мобілізаційних заходів; - підготовки до проведення засідання виконкому; - здійснення виплат воїнам-інтернаціоналістам , які виконували військовий обов’язок на території інших держав ; - продовження ремонту вентиляційної системи у ПРУ Сиволозькоі ЗОШ І-ІІІ ст; - заготівлі дров для установ громади; - участі здобувачів освіти у ІІІ етапі шкільних олімпіадах та інше. По завершенню наради Людмила ІЛЛЯШЕНКО подякувала всім присутнім за плідну роботу, надала відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи. Разом ми сильні і єдині! Перемога буде за Україною! Слава Україні! Героям Слава! Слава ЗСУ!

16:59 05.02.2024

Здобувачі освіти закладів загальної середньої освіти Плисківської сільської ради взяли участь в олімпіадах

Відповідно до наказу Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації від 10 січня 2024 року № 02 «Про проведення ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів у 2023/2024 навчальному році» здобувачі освіти закладів загальної середньої освіти Плисківської сільської ради взяли участь в олімпіадах: з правознавства – учень 9 класу Великозагорівської ЗОШ І-ІІІ ст. БАЛИЦЬКИЙ Богдан (вчитель Олена РЯБЧУН), англійської мови – учениця 10 класу Великозагорівської ЗОШ І-ІІІ ст. Анна КАДУН (вчитель Тамара ДМИТРИК), з біології - учень 8 класу Великозагорівської ЗОШ І-ІІІ ст. Артем ГОПАЧЕНКО (вчитель Тетяна ФЕДОРЧЕНКО) та технології (трудове навчання) учениця 8 класу Сиволозької ЗОШ І-ІІІ ст. Каріна ЛИЧАК (вчитель Парасковія ТКАЧЕНКО). Завдання були різні за складністю, але учні намагалися їх виконати. Дякую здобувачам освіти та педагогічним працівникам за участь. З повагою і шаною, сільський голова Марина ВІРКО.

08:19 04.02.2024

Відбувся ІІ (територіальний) етап змагань з волейболу та футзалу

02 лютого 2024 року, в рамках проекту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги», під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО» на базі Сиволозької ЗОШ І-ІІІ с. відбувся ІІ (територіальний) етап змагань з волейболу та футзалу, в яких брали участь здобувачі освіти Великозагорівської , Сиволозької та Плисківської ЗОШ І-ІІІ ст. Плисківської сільської ради. Головні завдання змагань : -виховання почуття любові до спорту та спортивних змагань; -формування в учнів початкового уявлення про те, що саме у спорті найбільше; -виявлення талановитої молоді, щоб у подальшому допомогти їй реалізувати себе й, можливо, піти у великий спорт. Кожна гра була цікавою та захоплюючою. Команди запекло змагалися за звання найкращої. Багато позитивних емоцій, заряд бадьорості та гарного настрою отримали всі учасники змагань. У змаганнях з волейболу брали участь здобувачі освіти із Сиволозької та Плиськівської ЗОШ І-ІІІ ст. Перемогу здобула команда Сиволозької ЗОШ І-ІІІ ст. У змаганнях з футзалу участь брали команди з усіх трьох закладів освіти. У результаті місця розподілилися таким чином: І місце -Плисківська ЗОШ І-ІІІ ст.; ІІ місце – Великозагорівська ЗОШ І-ІІІ ст.; ІІІ місце – Сиволозька ЗОШ І-ІІІ ст. Всі переможці та призери нагороджені пам'ятними статуетками, медалями та грамотами. Щиро бажаю юним спортсменам міцного здоровʼя, наполегливості у досягненні мети, успіхів та перемоги ! З повагою і шаною, сільський голова Марина ВІРКО.  

12:14 03.02.2024

30 січня 2024 року адміністратор відділу ЦНАП Олена БУРДА взяла участь в засіданні Координаційної ради з питань молодіжної політики при Ніжинській районній державній адміністрації, яке провела заступник голови Ніжинської РДА Людмила Желада

 У засіданні брали участь начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун, директор Чернігівського обласного молодіжного центру Ірина Сімонова, відповідальні за реалізацію молодіжної політики в громадах району та активна молодь Ніжинщини. На засіданні розглянуто сутність та напрямки діяльності молодіжних центрів та обговорено подальші плани з реалізації молодіжної політики у громадах Ніжинщини. З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.

09:49 31.01.2024

Рік випробувань та викликів, які долали разом... ЗВІТ Плисківського сільського голови Марини ВІРКО про виконання своїх повноважень, про підсумки роботи депутатського корпусу сільської ради, її виконавчого комітету, підприємств та установ, підпорядко

Відповідно до положень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» я, Плисківський сільський голова, звітую про виконання своїх повноважень, про підсумки роботи депутатського корпусу сільської ради, її виконавчого комітету, підприємств та установ, підпорядкованих сільській раді, за 2023 рік. Плисківська сільська рада публічна і відкрита у своїй діяльності. Вся робота і моя, як голови, і виконавчого апарату у вас на очах. На офіційному сайті та сторінці у Facebook Плисківської сільської ради систематично оприлюднюються документи, прийняті на сесіях ради, засіданнях виконавчого комітету та висвітлюється інформація про заходи, які проходять на території громади, події. Перш за все, я хочу подякувати Збройним силам України, територіальній обороні за захист рідної землі та надану можливість жити, працювати і розвивати громаду. Вклоняюся пам'яті Героїв, які віддали життя за нашу свободу. Схиляю голову перед матерями, вдовами, дітьми, які втратили своїх синів, чоловіків, батьків, рідних... Світла пам'ять Героям! Я вдячна жителям нашої громади за активну громадську позицію, небайдужість, силу духу та вірність інтересам громади і України. На території Плисківської сільської територіальної громади налічується 2455 об’єктів погосподарського обліку та зареєстровано 2455 громадян, в т. ч. в с.Плиски – 883 особи, с. В.Загорівка – 824 особи, с. Махнівка – 254 особи, с. Сиволож – 487 особи, с. Степ – 7 осіб. Сільська рада є колегіальним органом, тому головною формою роботи була і залишається сесійна діяльність. Протягом звітного періоду проведено 13 пленарних засідань сільської ради восьмого скликання. Всього було прийнято 133 рішення, діяли 24 програми соціально-економічного розвитку громади. У звітному 2023 році проведено 13 засідань виконавчого комітету, де розглянуто 121 питання та прийняті відповідні рішення. Особлива увага приділялася питанням виконання місцевого бюджету, заслуховувались щоквартальні звіти. Аналізуючи бюджетні показники за 2023 рік, ми маємо надходження доходів до загального фонду бюджету без урахування трансфертів в сумі 24267003,61 грн. (108,38%), з урахуванням офіційних трансфертів –43416603,41 грн. (104,51 %); Основними формуючими джерелами доходів загального фонду бюджету громади стабільно є плата за землю (35,53%), податок на доходи фізичних осіб (34,43%) та єдиний податок (28,60%). Офіційних трансфертів (субвенцій) отримано на суму 19149600,00грн., в т. ч.: - базова дотація – 6634100,00 грн., - освітня субвенція – 7086100,00 грн., - інша субвенція з місцевого бюджету – 10000,00 грн., - додаткова дотація з державного бюджету - 5419400,00 грн. За 2023 рік здійснено видатків загального фонду сільського бюджету на загальну суму 42254835,29 грн. (99,37%), в т. ч.: - органи місцевого самоврядування – 12970300,03 грн., - дошкільна освіта – 1867054,82 грн., - загальна середня освіта – 14718341,99 грн., - охорона здоров’я –1171958,66 грн., - компенсація за пільговий проїзд автомобільним та залізничним транспортом окремим категоріям громадян – 240040,00 грн., - інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення – 2491930,77 грн.,(в т. ч. матеріальна допомога- 547300,00 грн.) - благоустрій села – 3840528,58 грн., - бібліотеки – 572140,08 грн., - будинки культури – 1286029,55 грн., - проведення спортивної роботи в регіоні – 94335,00 грн., - здійснення заходів із землеустрою – 27500,00 грн., - утримання та розвиток автомобільних доріг – 1412137,79 грн., - реалізація заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості -197800,00 грн., - інші поточні видатки- 2400,00 грн., - забезпечення діяльності місцевої пожежної охорони –914031,74 грн. Субвенцій із місцевого бюджету в районний та державний бюджети на виконання регіональних програм соціально-економічного розвитку надано в сумі 448 306,28 грн., в т. ч.: 20000,00 грн. –Борзнянській міській лікарні; 33306,28 грн. – Ніжинській районній раді для виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю; 80000,00 грн. – Ніжинській районній раді на виконання, «Програми забезпечення територіальної оборони, національного спротиву та покращення матеріально - технічного забезпечення військових частин та підрозділів, які дислокуються на території Ніжинського району на 2023-2024 роки»; 55000,00 грн.- 24 ДПРЧ м.Борзна; 200000,00 грн.- Ніжинському РВП ГУНП в Чернігівській області; 30000,00грн. –СПД №1 (м.Борзна) ВП №1 Ніжинського РВП ГУНП в Чернігівській області; 30000,00 грн. –ВП №1 (м.Бахмач) Ніжинського РВП ГУНП в Чернігівській області. Основну суму видатків загального фонду бюджету складають видатки по захищених статтях бюджету, з них – 68,1% на заробітну плату працівників бюджетних установ громади з нарахуваннями. До спеціального фонду сільського бюджету надійшло доходів в сумі 5381842,69 грн., виконання плану складає 100,89 %. Видатків по спеціальному фонду здійснено в сумі 517 340,00 грн., відсоток виконання становить 85,46. Із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду) передано коштів в сумі 402 340,00 грн. Капітальні вкладення у 2023 році відповідно до Плану соціально-економічного розвитку здійснені на придбання автомобіля спеціалізованого фургону PEUGEOT BOXER вартістю 298000,00 грн., генераторів на суму 69000,00 грн. та на коригування кошторисної документації по проєкту з реконструкції Центру культурних послуг в с.Плиски в сумі 35340,00 грн. Освітянська галузь - найбільш об’ємна серед інших галузей соціально - культурної сфери громади. Тому, значний обсяг фінансового ресурсу громади в сумі 16793773,56 грн. спрямований на утримання установ та закладів освіти, що становить 39,25% загального бюджету та 62,9 % власних надходжень. На території громади продовжують функціонувати 3 заклади загальної середньої освіти і 2 заклади дошкільної освіти. Незважаючи на воєнний стан, освітній процес закладів освіти у 2023-2024 навчальному році здійснюється в очній формі навчання. Для цього в с.Сиволож заклад освіти облаштований власним ПРУ, а в с.В.Загорівка та с.Плиски заклади освіти використовують укриття поза межами освітніх закладів. У 2023-2024 навчальному році здобувають освіту 196 учнів та 29 вихованців дошкільної освіти. Освітній процес здійснюють 37 педагогічних працівників та 22 - обслуговуючого персоналу. Дошкільну освіту допомагають здобувати 3 педагогічних працівників та 5 - обслуговуючого персоналу. Обслуговуючий персонал закладів освіти утримується повністю за рахунок місцевого бюджету. Середньорічна вартість утримання одного здобувача освіти за 2023 рік становить 75093,58 грн., в тому числі за рахунок коштів освітньої субвенції – 36153,57 гривень, та одного вихованця ЗДО – 64381,20 гривень. Всі заклади освіти забезпечені паливом, придбано 120 тон палетів на суму 1140000 грн. Організовано безкоштовне підвезення учнів та вчителів, які проживають за межами населених пунктів, в яких розташовані заклади освіти, шкільним автобусом. В рамках реалізації гуманітарного проєкту Фонду Міжнародної Солідарності у 2023 році наша громада отримала новий комфортний шкільний автобус і на даний час шкільний автопарк громади складається з 2 одиниць транспорту. Заклади загальної середньої освіти продовжили реформу відповідно до Концепції НУШ. В 2023 році вчителі 6 класів прийняли естафету впровадження НУШ. Наша маленька громада першою серед громад області оформила статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних та збройних конфліктів, школярам, вихованцям закладів освіти і організувала безкоштовне їх харчування за рахунок коштів місцевого бюджету. Тільки з вересня по грудень 2023 року на придбання продуктів харчування дітей громада використала 305000 гривень. Безкоштовне харчування в школі – це значна допомога родинам з дітьми, тому на 2024 рік для харчування дітей передбачено коштів в сумі 950000,00 гривень. Незважаючи на складні обставини, зумовлені війною, Плисківська громада, одна з чотирьох громад в області, влітку 2023 року відновила роботу 3-х пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням дітей при кожному закладі загальної середньої освіти, терміном 14 днів. Протягом літньої кампанії 2023 року забезпечено безкоштовними відпочинковими послугами 134 дитини, що становить 72 % від їх загальної кількості. Всього із бюджету громади на відпочинок дітей використано коштів в сумі 210000,00 грн. Вартість харчування на одну дитину становила 106,61 грн. в день. В рамках постанови КМУ від 09.05.2023 р. №462 двоє дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, безкоштовно оздоровилися в дитячому таборі «Артек – Буковель». Плисківська громада продовжує співпрацю із дружньою гміною Бжостек (Польща). Навесні 2023 року здобувачі освіти Великозагорівської ЗОШ І-ІІІ ст. Єлизавета БАЙЛО та Анна КАДУН представляли Плисківську громаду спільно з командою Батуринської громади у гмінному конкурсі з англійської мови «Masterof English», який проходив у гміні Бжостек (Польща). Всі учасники Міжнародного конкурсу отримали вагомий досвід у спілкуванні англійською мовою, неймовірно приємні враження, а на згадку - подарунки. Протягом 2023 року в Плисківській громаді проводилася фізкультурно-спортивна робота відповідно до Програм, Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів. В громаді функціонують шкільні спортивні команди та доросла футбольна команда. Плисківська громада фінансово підтримує на всіх турнірних змаганнях (обласні у м. Чернігів та Всеукраїнські у м. Київ) нашого земляка майстра спорту Міжнародного класу з гирьового спорту Володимира ДЕМЧЕНКА з с.Махнівка, який, виборюючи золото та срібло, прославляє нашу громаду. Пишаємося ще одним нашим земляком із с. Велика Загорівка Владиславом ФЕДОРЧЕНКО. Владислав має перший спортивний розряд. Неодноразовий призер чемпіонатів України з шашок-64 серед різних вікових категорій, багаторазовий переможець різноманітних Міжнародних турнірів, змагань всеукраїнського, обласного та районного рівнів. Учасник чемпіонату Європи серед молодих надій. Це - взірці для підростаючого покоління. У с. Велика Загорівка відбувся благодійний парний турнір з більярду "Великозагорівська піраміда - 2023" на підтримку ЗСУ. У турнірі активно змагалися 8 команд. Кошти, які були зібрані учасниками змагань та друзями-спортсменами, направлені на придбання необхідного екіпірування нашому воїну-земляку. Також, у 2023 році в с. Велика Загорівка проводився більярдний турнір пам’яті Віталія Індика. Традиційно провели щорічний турнір з міні – футболу пам'яті земляка Андрія Гриня. Футбольна команда ФК «Петрівка» (с. Махнівка) представляла громаду у IV Відкритому чемпіонаті Борзнянської ТГ з футболу «Разом до Перемоги» на підтримку ЗСУ та кубку Борзнянської ТГ з футболу. 12 серпня у Плисківській громаді відбувся велопробіг селами громади, присвячений Міжнародному Дню молоді. Проте, вік учасників був різний - від 4 до 60-ти років. Метою даного заходу було привернення уваги дітей до історії становлення України, історії наших героїв-земляків та неймовірної краси нашої землі. На території громади медичне обслуговування здійснюють 4 медичні заклади. Плисківська амбулаторія загальної практики сімейної медицини на випадок відсутності електроенергії забезпечена генератором. В даному приміщенні працює аптечний пункт. Також, аптечний пункт працює і в с. Велика Загорівка. В 2023 році Плисківська сільська рада здійснювала фінансування 6,5 шт. одиниць медичного персоналу. Витрати на їх заробітну плату з нарахуваннями становлять 1150927,35 грн. Крім того, заплачено за споживання електроенергії медичними закладами громади в сумі 176104,00 грн. Продовжує надавати свої послуги Центр надання соціальних послуг Плисківської сільської ради, який має два структурні підрозділи: відділення соціальної допомоги вдома; відділення надання соціальних послуг сім’ям, дітям та молоді. За звітний період соціальними робітниками відділення соціальної допомоги вдома надавався повний найважливіший комплекс заходів щодо забезпечення життєдіяльності особам, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги. Всього на обслуговуванні знаходилися 73 особи, з них: с. Плиски – 26 осіб, с. Махнівка – 10 осіб, с.Велика Загорівка - 30 осіб та с. Сиволож – 7 осіб. Їм надавалася первинна медична допомога, допомога в обробітку присадибних ділянок, доставка продуктів та інші види допомог згідно переліку. За 2023 рік були взяті на обслуговування 14 осіб похилого віку; зняті з обслуговування у зв’язку зі смертю – 5 осіб; зняті з обслуговування за власним бажанням або зміною місця проживання – 9 осіб похилого віку. Надання соціальних послуг здійснюється повністю за рахунок коштів місцевого бюджету. Також, фахівцем із соціальної роботи здійснено 164 акти оцінки потреб сім’ї, 10 актів з’ясування обставин вчинення насильства, 164 повідомлення про сім’ю / особу. Всього надано 9 послуг соціального супроводу сім’ї, 3 послуги соціальної профілактики, 159 послуг консультування, 1 послуга екстреного/кризового втручання. Здійснювалося соціальне супроводження двох прийомних сімей, а також, дві сім’ї, у яких виховуються діти, позбавлені батьківського піклування. При Центрі надання соціальних послуг функціонує мобільна бригада соціально психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та /або насильства за ознакою статі. Керівником мобільної бригади (фахівцем із соціальної роботи) була проведена інформаційно-просвітницька робота в межах акції «16 днів проти насильства». Всього здійснено 10 виїздів мобільної бригади щодо вчинення домашнього насильства психологічного характеру, складені акти оцінки потреб сім’ї/особи та надані 10 соціальних послуг, з них: 1- кризового та екстреного втручання, 2- соціального супроводу, 7 -консультування. При Плисківській сільській раді працює Служба у справах дітей, яка здійснює соціально-правовий захист дітей. Штатна чисельність складає 1 особа (начальник) при кількості дитячого населення 263 дітей. У Службі у справах дітей сільської ради створена комплексна система захисту інформації та підключена до ресурсів Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти» (ЄІАС «Діти»), забезпечено ведення єдиного банку даних, де постійно оновлюється інформація, про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сімей потенційних опікунів, піклувальників, дітей, що проживають в сім`ях, які опинились в складних життєвих обставинах, та дітей постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. На первинному обліку у Служби перебувають: - 8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; - 3 дітей під опікою/піклуванням; - 5 дітей, що проживають у дитячому будинку сімейного типу; - 255 дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів (зазнали психологічного та морального насильства під час бойових дій ); - 25 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах. За звітний період Службою у справах дітей проведені 12 засідань комісії з питань захисту прав дитини, на яких були прийняті відповідні рішення. А також, проведено 17 профілактичних заходів (рейди) «Діти вулиці», «Вокзал». Під час проведення рейдів обстежені 15 родин, попереджені про невиконання батьківських обов’язків 4 батьків, відносно яких складені адміністративні протоколи. Начальник Служби захищав інтереси дітей в двох судових засіданнях щодо позбавлення батьківських прав відносно 2 дітей. На території громади проживають 30 багатодітних родин, в яких виховуються 108 дітей. З метою покращення добробуту таких сімей сільська рада зібрала пакет документів та подала на конкурс, що проводився в рамках районної Програми передачі нетелей багатодітним сім’ям, які проживають у сільській місцевості Ніжинського району на 2021-2027 роки, пропозиції з отримання племенних нетелей по двох багатодітних родинах громади. В грудні відбулася передача нетелей в родину Зінаїди НАУМЕНКО (с. Плиски), в якій виховується семеро дітей та Вікторії МАЦОЛИ (с.Велика Загорівка), в якій виховується п’ятеро дітей. З метою забезпечення прав громадян на отримання якісних адміністративних послуг на території Плисківської територіальної громади функціонує Центр надання адміністративних послуг Плисківської сільської ради, який успішно взаємодіє з суб’єктами надання адміністративних послуг. До відділу ЦНАП Плисківської сільської ради звертаються десятки громадян для отримання послуг державної влади та місцевого самоврядування, де мають можливість отримати 195 адміністративних послуг. За звітний період відділом ЦНАП надані 2956 консультацій та 2969 адміністративних послуг, в т .ч.: - послуг щодо місця проживання - 1581, з них: реєстрація місця проживання –52, реєстрація місця проживання новонароджених дітей – 4, зняття з реєстрації місця проживання – 86, видані витяги з РТГ про реєстрацію місця проживання – 476, актуалізовані особи у РТГ –963; - послуг соціального характеру – 575, з них: державні соціальні допомоги – 101, пільги – 88, субсидії – 258, реєстрація ВПО – 22, реєстрація заяв на виплати ВПО –16, зняття з реєстрації ВПО – 17, реєстрація громадян на перерахунок виплат субсидії та пільги – 35, реєстрація заяв на компенсацію ЖКП – 38; - встановлення статусу, видача та продовження посвідчень батькам багатодітної сім'ї та дитини з багатодітної сім'ї – 3; - послуг Держаного реєстратора –133, з них: державна реєстрація нерухомого майна – 121, надання Витягу про присвоєння адреси З ЄДЕССБ –12; - видані довідки різного характеру на потребу громадян – 398. Вчинені нотаріальні дії - 151, з них: посвідчено заповітів – 45, посвідчено дублікатів заповіту-2, посвідчено довіреностей – 43, засвідчено справжність підпису на документах – 61. Проведена державна реєстрація актів цивільного стану-25, з них: зареєстровано смертей –22, шлюбів -3. Протягом 2023 року працівники Центру вивчили та ввели в експлуатацію 4 нові електронні реєстри, впровадження яких полегшує та прискорює надання послуг. Звернення громадян є одним із засобів захисту їх прав та законних інтересів. За 2023 рік до виконавчого комітету Плисківської сільської ради надійшло 246 заяв, до сесії 391 заява. Крім того, до Плисківської сільської ради за 2023 рік надійшло: 9 звернень на гарячу лінію Чернігівської ОДА, 56 запитів на публічну інформацію, 26 журналістських звернень, 9 депутатських звернень та 7 адвокатських запитів. На особистому прийомі сільським головою з початку року прийнято 96 жителів Плисківської територіальної громади. Переважна більшість порушених питань вирішено позитивно. Всім заявникам надані вичерпні відповіді та роз’яснення щодо вирішення порушених проблем. За 2023 рік отримано електронною поштою 2138 листів, відправлено вихідних документів – 1060, з них - 453 з контрольними термінами виконання. Адміністративна комісія при виконавчому комітеті Плисківської сільської ради, як колегіальний орган, працює у складі 9 чоловік. Протягом 2023 року адміністративна комісія провела 5 засідань, де були розглянуті 10 справ про адміністративне правопорушення, за результатами розгляду яких прийняті 8 постанов про притягнення до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на загальну суму 16031 грн., з них сплачено в добровільному порядку в сумі 8551 грн. З метою примусового стягнення несплачених сум штрафу матеріали 4 адміністративних справ передані виконавчій службі на виконання. Двом адмінпорушникам винесено попередження. Земля, як найбільш цінний природний ресурс для нашої територіальної громади, є одним із важливих джерел наповнення місцевого бюджету, слугує задоволенню різноманітних інтересів та потреб жителів громади. У 2023 році за використання земель комунальної та приватної власності в бюджет сільської ради надійшло платежів в сумі 8622446,19 грн., що становить 35,5% власних доходів, в т. ч.: - орендної плати з фізичних осіб — 415 116,64 грн. - орендної плати з юридичних осіб – 7 922 201,09 грн. - земельного податку з фізичних осіб – 191 292,48 грн. - земельного податку з юридичних осіб — 93 835,98 грн. Протягом року відбулося 2 засідання комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам Плисківської сільської ради, на яких розглянуті матеріали по 2 фактах використання земельних ділянок без правовстановлюючих документів. Сума збитків визначена в сумі 97 705,13 грн. Матеріали з визначення та відшкодування розміру збитків передані до правоохоронних органів. Передані у власність земельні ділянки 22 громадянам площею 4,86 га. Розроблена та затверджена технічна документація щодо інвентаризації земель на 119 земельних ділянок (проектні дороги) площею 53,9789 га. Укладено 42 договори оренди на земельні ділянки загальною площею 172,75 га під 6-12% та 28 додаткових угод щодо продовження терміну дії оренди та збільшення орендної плати до 12%. На фінансування Програми благоустрою населених пунктів Плисківської сільської ради використано кошти в сумі 2 140 787,23 грн., а саме : 855 750,75 грн. - на придбання матеріалів, 292 906,93 грн. - на оплату за спожиту електроенергію вуличного освітлення, 355 900,00 грн. - на заробітну плату з нарахуваннями працівникам з благоустрою, 154 379,00 грн. – розчистка доріг комунальної власності від снігу, перевезення спиляної деревини, транспортні послуги з перевезення вантажу, 477 389,28 грн. – поточний ремонт і грейдерування доріг комунальної власності та інше. В 2023 році виготовлені інформаційні стенди, які встановлені при в’їзді в населений пункт, в центрі та при виїзді із нього, витрати становлять в сумі 66700 грн. За рахунок коштів спеціального фонду бюджету придбано пересувний електромеханічний дровокол вартістю 75,0 тис. грн. Фінансування КП «Перспектива» в 2023 році проведено на суму 1699740 грн., які використані на заробітну плату працівникам підприємства на суму 1642540 грн. та на придбання пального палива 57200 грн. Протягом року працівниками КП «Перспектива» постійно скошувалися бур’яни, проводилась розчистка і обрізка сухостійних, аварійних дерев та вирубка дикої порослі та чагарників вздовж доріг; здійснювався догляд за садом біля амбулаторії загальної практики сімейної медицини, приведено в належний стан сільські футбольні поля; ліквідовано 6 стихійних сміттєзвалищ. До суспільно корисних робіт, таких як заготівля дров, ліквідації сміттєзвалищ та прибирання територій, комунальним підприємством «Перспектива» залучалися щомісячно в періоді з квітня по листопад 2023 року в середньому по 8 чол. в місяць, які мали статус безробітних. ЧОЦЗ профінансовано видатків на заробітну плату в сумі 325470,73 грн. В громаді повністю збережено цілісність культурних закладів та кадровий потенціал. Реалізацію державної політики в сфері культури на території Плисківської сільської ради здійснюють 4 клубних закладів (3 будинки культури та 1 сільський клуб) та публічна бібліотека територіальної громади, до складу якої входять 3 бібліотеки – філії. Бібліотеками громади обслуговується 827 користувачів різного віку, яким видані 27478 примірників книг та періодичних видань. Книжкові фонди на кінець звітного року становлять 42002 примірників. Ми очищаємо наші фонди від застарілої, зношеної літератури та яка відверто ворожа — російська література. В 2023 році по Плисківській ПБ були списані 3317 примірників книг та періодичних видань, з них 2217 примірників на російській мові. Протягом 2023 року в бібліотеках проведені 155 масових заходів, які відвідали 1453 відвідувачів. У закладах культури функціонують 6 аматорських колективів та працює 17 гуртків. В зв’язку з ситуацією в країні заклади культури змушені змінити формат проведення заходів, більшість яких були в онлайн-режимі або офлайн-режимі, але з обмеженим відвідуванням учасників та глядачів, з дотриманням всіх правил безпеки. Ми завжди пам’ятатимемо героїв нашої історії, які віддали своє життя за нашу свободу та незалежність. Наш обов’язок – берегти пам'ять про них щодня, щоб не забути цінності, за які вони боролися. В 2023 році в селі Плиски проведено реставрацію пам’ятника воїнам- односельчанам. Він вперше кардинально відновлювався з часу його спорудження (1975р.). В результаті реставрації пам’ятник оновлений: повністю відновлений цоколь, зміцнений фундамент, площадка перед пам’ятником декоративно залита бетоном, замінені 13 бетонних плит з надписами на гранітні, більш довговічніші, естетичніші, стійкіші до серйозних перепадів температури. Загальна сума витрат на реставрацію склала 140000 грн. У с. Велика Загорівка реконструйовано могилу спалених односельчан у роки Другої світової війни. Щира вдячність всім меценатам та небайдужим жителям, які долучилися до відновлення історичної спадщини. Із бюджету громади на придбання та встановлення гранітних плит виділено коштів в сумі 26000 грн. Продовжується робота по збереженню та популяризації нематеріальної культурної спадщини громади. Експертною радою з питань нематеріальної культурної спадщини при Департаменті культури Чернігівської ОДА за результатами презентації начальником відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Валентиною ВЕРНИГОР каша «Бабка» від Плисківської громади була включена до обласного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини. Для забезпечення життєздатності елемента нематеріальної культурної спадщини проведений майстер-клас по приготуванню каші «Бабки» для здобувачів освіти в Плисківській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Діти із задоволенням взяли участь у майстер-класі. З початком вторгнення та збройної агресії російської федерації на території України виникла гостра необхідність у проведенні додаткових заходів з метою протидії воєнним загрозам, забезпеченні реалізації заходів цивільного захисту. Працювала та працює комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Плисківській сільській раді. Створена Плисківська субланка Ніжинської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернігівської області. У приміщенні Плисківської сільської ради, приміщеннях старостинських округів обладнані та функціонують консультаційні пункти з питань цивільного захисту для забезпечення якісного проведення просвітницько- інформаційної роботи і пропаганди знань серед населення з питань захисту та дій у НС. Проводилися спеціальні об’єктові тренування з питань цивільного захисту спеціалізованих служб та формувань цивільного захисту за темами: «Заходи пожежної безпеки на робочому місці, у побуті», «Надання домедичної допомоги при мінно - вибухових пораненнях». У закладах загальної середньої освіти громади організовані та проведені Дні цивільного захисту, Тижні знань з основ безпеки життєдіяльності, Тижні безпеки дитини. 29 грудня 2023 року в Плисківській ЗОШ І-ІІІ ст. відкрито клас безпеки. Клас створений в рамках реалізації Всеукраїнського проєкту « Клас безпеки», метою якого є систематична підготовка дітей та молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної, мінної безпеки, формування навичок самозахисту, надання домедичної допомоги, рятування в умовах надзвичайних ситуацій. Плисківська територіальна громада має наявні захисні споруди цивільного захисту: 2 ПРУ та 2 найпростіші укриття. До ЗСЦЗ громади у населених пунктах розміщені показники руху, забезпечений цілодобовий доступ до них населення. Здійснювалися комісійні щоквартальні обстеження захисних споруд цивільного захисту щодо оцінки стану готовності до використання за призначенням. Згідно рекомендацій комісії Плисківською сільською радою здійснені наступні заходи: - придбані та встановлені пожежні щити із первинними засобами пожежогасіння, вогнегасники, світильники, електролампочки, встановлене евакуаційне освітлення, здійснене зʼєднання відгалужень та окінцювань жил проводів і кабелів у всіх розподільчих коробках в приміщеннях проти радіаційного укриття за допомогою паяння, зварювання, опресування або затискачів. В укриттях є санвузли або біотуалети, медпункти, запаси води, місця для сидіння, проведені поточні ремонти. За кожною ЗСЦЗ призначена відповідальна особа. На випадок загрози або виникнення НС, повʼязаних з припиненням електропостачання та усіх видів електронних комунікаційних послуг на території громади у кожному населеному пункті облаштовані та функціонують пункти незламності. Заклади освіти, медичні заклади, пункти незламності, захисні споруди цивільного захисту забезпечені генераторами. З метою запобігання надзвичайним ситуаціям на території Плисківської сільської ради функціонує місцева пожежна команда та 3 підрозділи добровільної пожежної охорони у кожному населеному пункті громади. Для гасіння пожеж використовуються 4 пожежні машини. На утримання МПК профінансовано у сумі 1329996,23 грн. Згідно розпоряджень 3 відділу Ніжинського РТЦК та СП проводилось оповіщення військовозобов’язаних про виклик до територіального центру комплектування. Всього здійснено 669 оповіщень військовозобов’язаних. На даний час мобілізовані та служать в ЗСУ – 104 мешканці громади, демобілізовані - 3 . На жаль, в нашій громаді є втрати - 1 загиблий Солдат Олег Олексійович та 7- безвісно відсутніх. Відповідно до Програми «Про надання одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям ЗСУ, які беруть участь в російсько - українській війні та учасникам антитерористичної операції (ООС)» захисники щороку отримують матеріальну допомогу та допомогу при пораненнях. В 2023 році всього надано матеріальної допомоги на загальну суму 320000 грн., в т. ч.: 84 військовослужбовцям, які на даний час служать, на суму 252000 грн., 6 пораненим - 30000 грн., 6 учасникам АТО - 12000 грн., 3 сім’ям військовослужбовців, які вважаються безвісно відсутніми – 15000 грн., родині загиблого військовослужбовця– 5000 грн. та військовополоненого – 3000 грн. Щоденно українці, кожен на своєму місці, роблять все можливе аби приблизити перемогу України над терористами. Серед тих, хто допомагає і жителі Плисківської громади, які беруть активну участь у волонтерській роботі: плетуть маскувальні сітки для техніки, виготовляють окопні свічки, передають на фронт речі першої необхідності, продукти харчування, медичні засоби, засоби гігієни, збирають гроші для придбання необхідного обладнання для воїнів ЗСУ. Одним із благодійних заходів на підтримку ЗСУ стали благодійні концерти «Разом до Перемоги», які проводилися в кожному населеному пункті громади. Всього на благодійних концертах, ярмарках в селах громади було зібрано 92659 грн. В квітні місяці 2023 року на благодійному концерті в селі Плиски було зібрано 21440 гривень. Всі зібрані кошти передані захисникам. Висловлюю слова глибокої шани, щирої вдячності подружжю із с. Велика Загорівка Наталії Іванівні та Олексію Григоровичу СОЛДАТ за виховання сина-патріота України, відважного воїна Олега СОЛДАТА, який загинув 05 серпня 2022 року, захищаючи рідну землю від ворога. В пам’ять про загиблого сина Олега СОЛДАТА, на отримані виплати батьки купили та передали військовим 2 автомобілі для 95 ДШБ. Крім того, родина СОЛДАТІВ для Великозагорівської ЗОШ І-ІІІ ст., де навчався їхній син, придбала вуличний спортивний тренажер, чотири комплекти комп’ютерів, кулер для води, мобільну баскетбольну стійку, п’ять гімнастичних матів, дві класні дошки, фліпчарт, два стенди, а також лінолеум у дві класні кімнати та будівельні матеріали для ремонту коридору школи. Вчинок батьків вражає. В добрій справі житиме пам'ять про сина. З перших днів російської агресії працівники апарату сільської ради одностайно прийняли рішення матеріально підтримувати наших військових. Разом працівники сільської ради перерахували на потреби захисників і захисниць 173925 грн. Останній в цьому році особистий збір від працівників Плисківської сільської ради для потреб наших захисників і захисниць перераховано військовій частині А 2573 на придбання шин для сідельного тягача марки VOLVO в сумі 16400 грн. та 66-ї бригади 3 батальйону на придбання автомобіля в сумі 23000 грн. Надаємо допомогу українцям, які були вимушені залишити свої домівки та приїхали до Плисківської громади в пошуках прихистку. Всього впродовж 2023 року в нашій громаді зареєструвалися 22 внутрішньо переміщені особи, знялися з обліку -17 і на кінець року всього в громаді проживали 74 ВПО. Тому, нашим завданням було прийняти усіх і створити комфортні умови. В зв’язку з тим, що переселенці поселилися в більшості в приватному секторі, громада забезпечила 12 родин твердим паливом (дрова). А 7 родинам, які потребували фінансової підтримки, надана матеріальна допомога на суму 32000 грн. Підсумовуючи все вище сказане, хочу закликати всіх і надалі трудитися з повною віддачею на благо наших мешканців. Пам’ятаймо, Україна - у нас одна! Борімося за неї всіма силами! Об’єднавшись, ми зможемо досягти стабільного розвитку нашої громади та держави! Продовжуємо працювати задля Перемоги! З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.  

16:59 29.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора