Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Які порушення виявляють податківці під час проведення фактичних перевірок

Дата: 04.07.2024 11:57
Кількість переглядів: 22

        Працівниками управління податкового аудиту спільно з управлінням контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Чернігівській області на постійній основі здійснюється робота щодо виявлення фактів порушень законодавства суб’єктами господарювання, порядку проведення розрахунків з покупцями, ведення обліку та дотриманням вимог ліцензування діяльності зі зберігання та обігу підакцизних товарів.

За результатами проведення таких заходів, представниками контролюючого органу встановлено, що в одному з магазинів Чернігова здійснюється реалізація підакцизних товарів, а саме: алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Під час проведення фактичної перевірки за фактичною адресою розташування магазину працівниками Головного управління ДПС у Чернігівській області зафіксовано факти порушень вимог діючого законодавства, а саме:

  • проведення розрахунків без використання РРО/ПРРО;
  • продаж алкогольних напоїв в заборонений законом час доби;
  • порушення порядку обліку товарів, відсутність первинних документів на придбаний товар;
  • зберігання та реалізація тютюнових виробів та алкогольних напоїв, які марковані марками акцизного податку з візуальними ознаками підробки;
  • не забезпечення попереднього програмування товарів в частині відображення в чеках коду УКТ ЗЕД;
  • відсутність у обов’язкових реквізитах чеку цифрового значення марки акцизного податку.

За результатами проведеної перевірки на суб’єкта господарювання складено адмінпротокол та будуть застосовані штрафні (фінансові) санкції у сумі 19 тис гривень.

Також, платником податків надано марки акцизного податку, які мають візуальні ознаки підробки, для проведення експертизи з метою встановлення їх автентичності.

У разі підтвердження факту підробки марок акцизного податку, суб’єкту господарювання будуть анульовані ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, а також будуть застосовані штрафні санкції у розмірі 68 тис гривень.

 

Головне управління ДПС у Чернігівській області вкотре закликає суб’єктів господарювання дотримуватись вимог законодавства при здійсненні своєї діяльності.

Видача покупцю фіскального чеку є запорукою надходжень податків до бюджету та гарантією захисту прав споживача.

Нагадуємо, що для оперативного реагування на незаконну господарську діяльність (продаж товарів без застосування реєстратора розрахункових операцій, праця без належного оформлення трудових відносин тощо) створений чат-бот «StopViolationBot» месенджеру «Telegram», куди громадяни можуть направляти інформацію про порушення вимог чинного законодавства суб’єктами господарювання.

          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора