A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

23 квітня - Всесвітній день книги й авторського права

Дата: 23.04.2024 08:05
Кількість переглядів: 14

У квітні 1995 р. Генеральна конференція ЮНЕСКО заснувала Всесвітній день книги і авторського права, який щорічно відзначається з 1996 року. Головна мета свята – привернути увагу як державних органів, так і широкої публіки до книг, як джерел отримання знань, засобів комунікації, які залишаються основою активної освіти й критичного мислення, незважаючи на стрімкий розвиток більш складних джерел інформації. Сьогодні Всесвітній день книги святкують у 190 країнах світу.
Кожного року за ініціативою ЮНЕСКО обирається Всесвітня столиця книги. В 2024році Всесвітньою столицею книги обрано французьке місто Страсбург.
Цього дня проводяться зустрічі з авторами, читання уривків із улюблених книг, різноманітні конкурси, вікторини, акції на захист книги, фестивалі читання, розпродаж книг тощо. Деякі країни з нагоди цієї дати видають одне з найпопулярніших видань і роздають його безкоштовно.
Особливістю впровадження такого дня на світовому рівні є усвідомлення книжки як потужної зброї у налагодженні миру й нівелюванні соціальних проблем: книжка, що втілює творчі поривання людини і її прагнення поділитися власними ідеями і здобутками зі світом, має сприяти діалогу, взаєморозумінню і толерантності. Крім того, ЮНЕСКО в межах Всесвітнього дня книги та авторського права виступає за надання рівного доступу до знань та підвищення грамотності населення. Ще одним важливим аспектом є усвідомлення цінності книжки і її незамінності у поширенні знань і формуванні культури, незалежно від форми представлення інформації.
Відсвяткуйте цей день, придбавши книжку і підтримавши українського видавця або замінивши, наприклад, перегляд телевізора на читання. МИРУ УСІМ НАМ!
З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора