A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

16 квітня – Всесвітній день голосу

Дата: 16.04.2024 08:26
Кількість переглядів: 30

Святкувати його почали в 1999 році. Запропонувало святкувати це свято Бразильське товариство ларингології та голосу. Ініціаторами були лікарі – терапевти, логопеди та викладачі співу, які входили до асоціації під головуванням доктора Недіо Штеффен. У 2002 році португальський ларинголог професор Маріо Андреа, тодішній президент Європейського ларингологічного товариства, запропонував відзначати День голосу в усьому світі. У 2016 році було проведено понад 700 заходів, присвячених цьому Дню.
Всесвітній день голосу присвячений феномену голосу як основному засобу спілкування і предмету вивчення безлічі наук, таких як фізика, психологія, фонетика і біологія. Мета заходу полягає в тому, щоб продемонструвати величезну важливість голосу в повсякденному житті людей та підвищити глобальну обізнаність про необхідність запобігання проблем голосу, реабілітації девіантного або хворого голосу, навчання артистичному голосу та необхідності подальшого дослідження функцій і застосування голосу.
Завдання Всесвітнього дня голосу – закликати всіх, хто використовує голос у процесі бізнесу або для власного задоволення, навчитися піклуватися про свій голос, проінформувати про те, як звертатися за кваліфікованою допомогою і навчанням, а також підтримувати дослідження в галузі фізіології голосу.
Голос є основним інструментом як для семантичної, так і для емоційної комунікації і тому має безпосереднє відношення до слухового сприйняття, психології, неврології, мовознавства та фонетики. Це важливий інструмент не тільки в освіті, а й у повсякденній роботі близько 30 відсотків усього працездатного населення.
З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора