A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Весна — це свято для всіх поетів

Дата: 21.03.2024 08:05
Кількість переглядів: 28

Це пора, коли все оживає і серце наповнюється теплом весняного повітря, коли сонце починає свій переможний шлях по небосхилу і хочеться жити, любити, кохати і писати вірші. Прийнято говорити, що поезія – це загущеність думки й почуття…
Саме 21 березня рішенням генеральної конференції ЮНЕСКО був призначений Всесвітній день поезії. Це свято відзначається з 1999 року. Рішення про встановлення даного свята було прийняте в зв’язку з тим, що поезія може допомогти людині розгадати найскладніші питання. Вона формує громадську думку і в той же час передає внутрішні переживання ,як самого автора, так і читачів. Поезія допомагає нам жити разом. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами , гармонійної взаємодії між різними суспільствами. Заохочення поетичної творчості, її поширення та перекладу — це ще один із чинників сприяння культурному різноманіттю, життєво важливе джерело натхнення, відроджуване живою єдністю поета в багатогранних проявах його творчості.
Шануючи поезію, сьогодні від щирого серця вітаю майстрів поетичного слова зі святом Поезії.
Бажаю мирного неба, сповнення творчих задумів та мрій. Хай Ваше слово буде завжди потрібним, лікує душу і освітлює шлях України до ПЕРЕМОГИ.
З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора