A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

21 березня відоме, як Всесвітній день лісу

Дата: 21.03.2024 08:09
Кількість переглядів: 26

Цей день було започатковано Європейською конфедерацією сільського господарства, а з 2013 року Генеральна Асамблея ООН проголосила його Міжнародним днем лісу. Цей день покликаний привернути увагу до важливості лісів для життя на планеті, підвищити обізнаність суспільства про значимість лісових екосистем та необхідність захисту , відновлення лісових масивів.
Ліси є загальним надбанням людства. Вони являють собою найбільш біологічно різноманітну екологічну систему всієї суші, в якій мешкає і росте більше половини всіх наземних видів тварин, комах і різноманітних рослин.
Ліс є частиною культурно-історичного середовища, під впливом якого формуються культура і звичаї цілих народів. Ліс – джерело роботи та матеріального благополуччя значної частини населення.
Ліси забезпечують суспільство багатьма цінностями. Це не лише чиста прісна вода, а й безпечна домівка для нашої флори та фауни, деревина і матеріали її переробки для наших будівель, сировина для виготовлення паперу, пилок та нектар для бджолярства, неймовірна кількість безцінних археологічних, історичних та культурних об’єктів. Тому , любіть ліс і святкуйте це чудове свято.
З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора