Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Щороку, 14 березня, в Україні відзначається День українського добровольця

Дата: 14.03.2024 08:09
Кількість переглядів: 18

 Пам'ятна дата встановлена Верховною Радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.
Дата 14 березня була обрана не випадково. Саме в цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на схід України з метою захисту нашої держави та її суверенітету.
Україна переживає найбільше випробування у своїй новітній історії – повномасштабну збройну боротьбу з російським агресором за власну незалежність і територіальну цілісність. Завжди, у найважчі часи нашої історії, знаходилися відважні люди, які добровільно брали зброю до рук і ставали на захист своєї Батьківщини. Нині добровольцем став увесь український народ: ті, хто прийшов до центрів комплектування та поповнив ряди Збройних Сил України, ті, хто став до лав територіальної оборони, ті, хто всіляко допомагає захисникам і готовий стати до їхніх лав завтра.
Наша готовність добровільно стати на захист України є вирішальною запорукою нашої Перемоги.
Слава Укравні! Героям Слава!
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора