Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Щорічно, 3 березня, в усіх країнах відзначається Всесвітній день письменника – професійне свято літераторів (World Day of the writer)

Дата: 03.03.2024 08:01
Кількість переглядів: 16

Хоча професія письменника з'явилася багато століть назад, майстри слова отримали своє свято лише у 1986 році на засіданні 48 конгресу Міжнародного ПЕН-клубу. Відтоді Всесвітній день письменника відзначають щорічно 3 березня.
Утім, це не тільки професійне свято митців пера. У цей день закликають не забувати про те, що письменницька праця має нести правду і захищати свободу слова.
Професія письменника нелегка, багатогранна і заслуговує глибокої поваги. Саме тому і був створений Всесвітній день письменника. Його відзначають не лише романісти, прозаїки, поети, памфлетисти, публіцисти, фантасти, фейлетоністи, новелісти та інші майстри слова. Його по праву вважають своїм журналісти, історики та блогери.
Письменники Плисківської громади прийміть найщиріші вітання з нагоди Вашого свята. Бажаю Вам міцного здоров'я, щастя, благополуччя, подальших успіхів у Ваших починаннях, щоденних справах, сміливих планах та сподіваннях. Нехай доля завжди буде до Вашої творчості щедра, сповнена незгасаючого натхнення та бажання творити нові шедеври , прославляючи свій рідний край!
Зі Святом!
З повагою, найкращими вітаннями, сільський голова Марина ВІРКО.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора