Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Начальник Служби у справах дітей Олена ПИЛИПЕНКО, староста Сиволозького старостинського округу Василь МЕНШИКОВ та фахівець із соціальної роботи Вікторія ЛЕМІШ взяли участь у дводенному тренінгу в м. Чернігів

Дата: 16.02.2024 12:01
Кількість переглядів: 112

12-13 лютого 2024 року начальник Служби у справах дітей Олена ПИЛИПЕНКО, староста Сиволозького старостинського округу Василь МЕНШИКОВ та фахівець із соціальної роботи Вікторія ЛЕМІШ взяли участь у дводенному тренінгу в м. Чернігів, який провели тренерки Чернігівського громадського комітету захисту прав людини, у рамках проєкту «Забезпечення комплексного реагування з метою захисту осіб, які постраждали від насильства, пов'язаного з війною, торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства у Чернігівській області» для представників мультидисциплінарних та міжвідомчих груп Комарівської, Плисківської,Височанської , Бахмацької громад Чернігівської області.
Метою навчання було: посилити впровадження превентивної роботи з протидії торгівлі людьми, підвищити спроможність у виявленні та перенаправленні постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації, усвідомлення Національного механізму взаємодії в організації необхідних заходів для постраждалих.
Під час тренінгу визначили поняття:
«торгівля людьми», «експлуатація», «гендерно-зумовлене насильство». Дізналися, які прямі і непрямі індикатори вказують на те, що особа потребує комплексної допомоги; яку допомогу можна забезпечити постраждалим на рівні держави, громади або ГО; яка є практична реалізація Національного механізму взаємодії саме в громадах; які структури залучати до співпраці.
Також обговорили причини та наслідки торгівлі людьми, специфіку психологічного стану людини, особливості проведення первинного опитування та виявлення. Окремо обговорено вимоги створення та функціонування міжвідомчих координаційних рад, склад таких рад, визначення уповноваженої особи та прийняття профільних програм.
Учасники тренінгу отримали велику кількість знань та досвіду, що надасть змогу забезпечити ефективну реалізацію політики у сфері протидії торгівлі людьми.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора