A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Із 2003 року, 15 лютого, офіційно вважається Міжнародним днем дитини, що хвора на рак

Дата: 15.02.2024 08:24
Кількість переглядів: 46

Вже близько 40 країн світу, під патронатом Міжнародного товариства дитячих онкологів і за ініціативою Міжнародної конфедерації організацій батьків дітей, хворих на рак (ICCCPO) беруть участь у підтримку «Дня дітей, хворих на рак».
Основна мета цього дня — покращити інформування суспільства про проблеми дитячих онкологічних хвороб.
Рак небезпечне, важке, але в більшості випадків виліковне захворювання. І вдається це завдяки зусиллям лікарів, батьків та всіх небайдужих людей, хто допомагає діткам подолати цю хворобу.
За даними Міністерства охорони здоров’я в Україні щорічно реєструється від 1000 до 1200 нових випадків злоякісних новоутворень у дітей.
У дітей, на відміну від дорослих, причина раку доведена практично на 100%.
Дітки хворіють на рак не тому, що вони курять, вживають наркотики чи працюють на шкідливому виробництві… Дитяча онкопатологія виникає унаслідок генетичної поломки чи генетичної мутації.
Майбутні батьки не задумуються, що буде з їхніми генами, коли вони ведуть аморальний спосіб життя. Генетична поломка у дитини виникає внаслідок передачі цієї поломки батьками, це на 100% спадковий фактор.
Міжнародні організації, які займаються дитячою онкологією, розпочинають кампанію про раннє виявлення онкологічних захворювань, щоб краще інформувати громадськість про ранні ознаки раку у дітей і тим самим врятувати тисячі дитячих життів.
З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора