A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Платники Чернігівщини у січні 2024 року сплатили до бюджетів 1,5 мільярди гривень податків

Дата: 07.02.2024 16:04
Кількість переглядів: 30

       У січні 2024 року до бюджетів усіх рівнів юридичними та фізичними  особами сплачено 1,5 млрд грн податків та зборів.

До державного бюджету спрямовано більше половини надходжень (799 млн грн). У порівнянні з січнем минулого року серед бюджетоформуючих платежів загального фонду державного бюджету зросли сплачені суми по податку на додану вартість на 9,1 відс. (+26 млн грн),   податку на прибуток – в 3 рази (+9 млн грн), податку та збору на доходи фізичних осіб – на 1,5 відс. (+3,5 млн грн).

До місцевих бюджетів усіх рівнів сплачено 731 млн грн податків та зборів (47,8 відс. в загальнообласній сумі). Минулорічний рівень перевищено по податку на доходи із заробітної плати найманих працівників – на 18,1 відс. та від надання майна в оренду (в т.ч. земельних паїв) – на 17,8 відс., по єдиному податку від підприємців – на 76,2 відс. та від сільгоспвиробників – на 7,1 відс., по збору за спецвикористання лісових ресурсів – на 11,9 відс., по акцизному податку від реалізації підакцизних товарів – на 21,5 відс, по платі за ліцензії на певні види господарської діяльності – на 9,4 відс., по податку на прибуток – в три рази та по транспортному податку – в два рази.

Крім податків, платники Чернігівщини у січні 2024 року спрямували до державних фондів 755,5 млн гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Головне управління ДПС у Чернігівській області висловлює вдячність платникам податків за прояв справжнього патріотизму – сумлінну сплату податків у цей нелегкий для нашої країни час. Дякуємо кожному платнику, який здійснює свій внесок в економічну безпеку нашої держави, адже завдяки виконанню свого громадянського обов’язку платниками щодо сплати податків, зборів та єдиного внеску, держава стабільно отримує кошти для забезпечення Збройних Сил України, бюджетної сфери, соціальних виплат та відновлення інфраструктури.

          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора