A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Всесвітній день боротьби проти раку відзначається щорічно 4 лютого

Дата: 04.02.2024 08:08
Кількість переглядів: 81

За даними ВООЗ існує понад 100 видів раку і хвороба може розвиватися в будь-якій частині тіла та може уразити будь-кого. Онкологічні захворювання знаходяться на другому місці у списку причин смертності в Україні.
Всесвітній день боротьби проти раку проголошений «Міжнародним союзом боротьби з онкологічними захворюваннями». Мета цього дня - це підвищення обізнаності людей про рак, як одне із найстрашніших і згубних захворювань нашої сучасної цивілізації. Загострюючи увагу до запобігання, виявлення та лікування цього захворювання, можна домогтися гарних результатів, а в деяких випадках і повного одужання.
На даний момент вже відомо, що виникнення 43% ракових захворювань можна було б запобігти, орієнтуючись і дотримуючись елементарних норм здорової поведінки, таких як: заборона доступу до куріння дітей, боротьба з курінням, як таким; фізична активність; збалансована та здорова їжа; своєчасна вакцинація проти вірусів, які викликають рак печінки і шийки матки; утримання від тривалого перебування на сонці та в солярії; своєчасна діагностика і увага до власного здоров’я.
Таким чином, якщо вести здоровий спосіб життя і грамотно проводити профілактику раку, ризик захворіти можна значно знизити, а лікування, яке було розпочато на ранніх стадіях захворювання, дає позитивні результати і збільшує шанси на довголіття. Турбота про власне здоров’я, відмова від шкідливих звичок, регулярне звернення до лікаря – 1 раз на рік для проходження профілактичних оглядів та при появі найменших сумнівів щодо стану свого здоров’я – це шлях до повноцінного та якісного життя.
З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора