A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

З В І Т сільського голови про роботу Плисківської сільської ради та її виконавчого комітету за 2020 рік

Дата: 09.04.2021 09:45
Кількість переглядів: 41

Додаток

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення № 148- 6 / VIІI 

Плисківської сільської ради

від 02.04.2021 року

 

 

З В І Т

сільського голови

про роботу Плисківської сільської ради та

її виконавчого комітету за 2020 рік

 

Сільська рада є колегіальним органом, який представляє спільні інтереси територіальної громади. Тому все, що зроблено за звітний період, є результатом колективної роботи кожного депутата, постійних комісій, сесійної діяльності, виконавчого комітету сільської ради, співпраці з громадським активом та жителями громади.

Плисківська територіальна громада утворена відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». До складу громади увійшли наступні населені пункти: с.Плиски, с.Велика Загорівка, с.Степ, с.Сиволож та с.Махнівка.

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Конституцією України, виконавчий комітет Плисківської сільської ради проводить певну організаційну роботу по виконанню власних та делегованих повноважень органів виконавчої влади, спрямованих на покращення добробуту, розвиток інфраструктури та благоустрою нашої громади.

Робота апарату сільської ради здійснюється у відповідності до затвердженого плану роботи виконкому та завдань, що ставляться на нарадах у сільського голови. На щотижневих нарадах розглядаються та вирішуються поточні питання і визначаються шляхи вирішення проблемних та перспективних питань. За підсумками нарад відповідальним виконавцям дано відповідні доручення, які стосувалися питань діяльності освітніх та медичних закладів, проведення заходів, організації харчування дітей у школах, реалізації проектів та програм, ремонту дорожнього покриття вулиць,  освітлення вулиць,  розгляду окремих звернень та скарг громадян, інших документів.

 

За звітний період видано 215 розпоряджень, з яких:

- з основної діяльності – 98;

- особового складу (кадрові) – 117.

 

За звітний період скликано 15 сесій сільської ради на яких розглянуто 318 питань, та 13 засідань виконавчого комітету сільської ради на яких розглянуто 118 питань.

На сесіях сільської ради розглядаються, обговорюються та затверджуються програми соціально-економічного та культурного розвитку сільської ради, які розробляються виконавчим комітетом сільської ради. Заслуховуються звіти про їх виконання. За спрямуваннями діють програми: по благоустрою населених пунктів громади, соціального захисту громадян, програма про надання матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції, програма підтримки збільшення народжуваності, програми розвитку освіти, цільова програма розвитку культури та спорту, програми підтримки комунальних закладів. Загалом у 2020 році на території Плисківської сільської ради  діяло 17 програм, які фінансувалися з сільського бюджету. На 2021 рік сільською радою затверджено 23 програми.

 

Робота депутатського корпусу сільської ради є злагодженою, суттєвих розбіжностей в думках, позиціях в нас немає, рішення в основному приймаємо одноголосно.

Слід зазначити, що крім участі в роботі постійних комісій та пленарних засіданнях ради, депутати працюють в округах, допомагають своїм виборцям у вирішенні їх проблем, беруть активну участь і в заходах, які проводяться сільською радою.

У всіх є бажання працювати, кожен депутат хоче щось зробити для свого округу і це головне.

Відвідуваність депутатами сесій склала 90 відсотків.

 

На виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» в частині забезпечення прозорості та відкритості діяльності суб’єктів владних повноважень постійно оновлюється інформація на офіційному веб- сайті Плисківської сільської ради.

  • про прийняті рішення виконкому та сесії сільської ради,
  • протоколи поіменного голосування;
  • регуляторні акти;
  • про основні події та заходи, що були проведені на території громади,
  • оголошення, які мають суттєве значення в житті нашої громади. 

 

На виконання Указу Президента України «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» виконавчими органами Плисківської сільської ради здійснювалися відповідні організаційно-управлінські заходи, спрямовані на удосконалення роботи із зверненнями громадян.

Протягом 2020 року до виконавчого комітету Плисківської сільської ради надійшло всього 1148 звернень. З них:

  • поштою надійшло - 87 звернень,
  • на особистому прийомі - 1068 звернень.

За видами звернень переважають заяви.

За характером основних питань, що їх порушували громадяни у своїх зверненнях до виконавчого комітету Плисківської сільської ради найбільш актуальними були земельні питання - 886 звернень.

На другому місці серед питань, які порушувались у звернення, стосувалися соціального захисту населення, а само: надання матеріальної допомоги – 105 звернень.

Потрібно зазначити, що всі звернення, які надходять до виконавчого комітету, уважно розглядаються. Викладені у них факти ретельно перевіряються та докладаються усі зусилля до вирішення порушених у зверненнях питань.

Для постійного діалогу з громадськістю ведеться сторінка Плисківської громади в фейсбуці. Один раз на місяць випускається Інформаційний бюлетень Плисківської територіальної громади.

 

Загальна чисельність зареєстрованого населення на час об’єднання становила 2884 осіб, станом на 01.01.2021р. – 2734 чол. за 4 роки населення зменшилось на 150 осіб. Зменшення відбулося за рахунок природного скорочення населення та міграційних процесів. В 2020 році кількість померлих перевищила кількість народжених на 59 осіб та склала 66 осіб.

Порівняно з відповідним періодом 2019 року кількість новонароджених зменшилась у двічі, смертність населення зросла на 12%.

 

Сільський бюджет

Сільський бюджет на 2020 рік сформовано з урахуванням вимог Податкового і Бюджетного кодексів України, положень, програм, Державного бюджету України на 2020 рік.

Фінансова діяльність сільської ради була направлена на запровадження принципів прозорості та відкритості в управлінні, посилення позитивних тенденцій в усіх сферах, здійснення модернізації інфраструктури та запровадження заходів з енергозбереження, проведення комплексу заходів підтримки мало захищених верств населення.

Фінансовий стан громади за 2020 рік характеризується наступними показниками:

За 2020 рік доходи місцевого бюджету склали 25 955 334 грн.

Власні доходи загального фонду бюджету складають 17 097 185 грн. Субвенцій з Державного бюджету отримано в сумі 8 858 149 грн.

Основним джерелом надходжень до спеціального фонду є власні надходження бюджетних установ – це батьківська плата за харчування, які складають 94 100 грн.

Планові показники податку на доходи фізичних осіб виконано на 109,3 %, при плані 7 425 500 грн. надійшло 8 115 971грн.

Надходження плати за землю склали 4 913 418грн., що становить 117,6 % до плану на звітний період.

Загальний обсяг надходжень єдиного податку за 2020рік склав 3 532 495 грн., в тому числі:

єдиного податку з фізичних осіб – 237 185 грн.,

єдиного податку з сільськогосподарських товаровиробників, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній (звітний) рік  перевищує 93 відсотків – 3 291 310 грн.

Фінансування в цілому по деяких галузях у звітному періоді проведено в наступних розмірах:

державне управління – 8 170 683 грн.,

освіта – 10 095 245грн.,

соціальний захист та соціальне забезпечення – 1 634 031грн.,

культура  - 1 149 033грн.,

житлово - комунальне господарство – 3 006 172 грн.,

спорт – 93 386 грн.,

субвенція на придбання житла дітям сиротам – 804 450 грн.,

охорона здоров’я – 155 160 грн.,

медична субвенція – 531 000 грн.

інші (міжбюджетні трансферти) – 40 000 грн.(в тому числі підтримка діяльності Борзнянського відділу поліції та Борзнянської пожежної команди)

Протягом звітного періоду 2020  року по місцевому бюджету проведено своєчасну виплату соціально-захищених статей бюджету (заробітної плати з нарахуваннями, енергоносіїв, медикаментів, продуктів харчування та ін.). Кредиторська заборгованість за даними бухгалтерського обліку сільської ради відсутня.

 

Земельні відносини

Питання вдосконалення земельних відносин було і залишається актуальним на території Плисківської сільської ради

На сьогоднішній день у Плисківській територіальній громаді використовуються землі запасу, резервного фонду, громадської забудови.

Протягом року було прийнято та розглянуто 886 заяв по земельних питаннях. Питання земельних відносин, що виносились на розгляд сесії сільської ради, попередньо розглядались на постійній комісії сільської ради з питань земельних відносин, а потім на сесіях сільської ради були винесені відповідні рішення.

На даний час проводиться робота з невитребуваними земельними частками (паями), які ще не переоформлені у комунальну власність, оскільки спадкоємці мають час для переоформлення до 1 січня 2025року.

У 2020р за використання земель комунальної та приватної власності в бюджет сільської ради надійшло 4 913 419 грн, а само:

- орендна плата з фізичних осіб — 465 185 грн.

- орендна плата з юридичних осіб – 3 762 568 грн.

- земельний податок з фізичних осіб – 169 560 грн.

- земельний податок з юридичних осіб — 516 105 грн

У 2020р. сільською радою були укладені наступні договори оренди:

- на проектні дороги 2 договори під 12%;

- для ведення товарного виробництва 4 договори  під 6% та 12%;

- для ведення фермерського господарства 5 договорів, які були заключено після проведення земельних торгів під 7,3% та 9,8%;

- для обслуговування магазину 1договір під 6%;

- для розміщення споруд телекомунікацій 1 договір під 12%.

Для збільшення надходжень до бюджету, у цьому році планується проведення земельних торгів по 6 земельних ділянках. Також ведуться роботи з інвентаризації земель сільськогосподарського призначення на території Плисківської сільської ради. Роботи включають проведення аналізу всіх земель, що перебувають у власності чи користуванні юридичних та фізичних осіб на території сільської ради, визначення необлікованих масивів сг-угідь, формування земельних ділянок.

На території Плисківської сільської ради значна кількість орендарів, проте, найбільше поповнили бюджет сільської ради за 2020 рік наступні:

 

Назва підприємства

Загальна площа орендованих земель

(га)

Надходження до бюджету (тис.грн.)

1

ТОВ «Плиски-Агро»

375,03

938 557,0

2

ТОВ «Великозагорівське»

317,8

203 776,3

3

ТОВ «Агроінвест -Борзна»,

«Агроінвест-натуральні продукти»

117,5

267 220,9

4

СТОВ «Дружба - Нова»

123,76

107 158,7

5

СТОВ «Дружба»

566,31

675 147,36

6

СТОВ «Злагода»

125,53

140 520,9

7

ТОВ «Івангородське»

387,33

569 023,0

8

ФГ Ілляшенко М.Є.

134,01

163 632,0

9

ФГ Тимошенко Н.І.

176,84

290 464,0

10

Бойко С.О.

109,74

114 949,0

 

Благоустрій

Благоустрій — візитна картка кожного населеного пункту. Варто зауважити, що озеленення та чистота села, — це в першу чергу оцінка діяльності як місцевої влади, так і громадськості. З метою забезпечення роздільного збирання сміття на території ТГ здійснено закупівлю 8 мусорних баків для скла та 8 контейнерів для пластикових відходів загальною вартістю 47 920 грн.

Основним завданням щодо реалізації заходів з благоустрою населених пунктів є забезпечення належного утримання та поліпшення санітарного та естетичного стану підвідомчої території. Питанню благоустрою постійно приділяється значна увага. На протязі 2020 року підтримувався належний порядок на прилеглих територіях установ розташованих на території сіл, зокрема,

- ремонт доріг

- ремонт вуличного освітлення 

- придбання  дитячого ігрового майданчику для с.Махнівка, - придбання заборів, які встановлені біля амбулаторій с.Плиски, с.В.Загорівка та в с.Махнівка

та багато іншого.

На поточний ремонт мереж зовнішнього освітлення вулиць було спрямовано 546 139 грн., що дало можливість повністю виконати поставлені задачі. Крім того, виготовлено два проекти по реконструкції вуличного освітлення по с.Махнівка та с.Плиски, реалізація яких планується  в 2021 році.

Забезпечено ремонт вуличних доріг щебенево-грунтовою сумішшю по с.В.Загорівка – 3 вулиці, по с.Махнівка – 2 вулиці та с.Степ – 1 вулиця, загальна сума робіт склала на суму 297 072 грн.

Для постійного вирішення питань по благоустрою 8 працівників комунального підприємства «Перспектива» проводили системні роботи з благоустрою та покращенню санітарного стану населених пунктів  громади, а саме:

1. Утримання в належному санітарному та естетичному стані місць відпочинку та масового перебування людей, це прибирання та обкошування зупинок, дитячих площадок, спортивних майданчиків та зон відпочинку.

2. Утримання в належному стані пам’ятних знаків та пам’ятників на території населених пунктів громади: прибирання, обкошування, фарбування та побілка Братських могил та обелісків.

3. Регулярно проводиться обкошування обочин доріг, обрізка аварійних гілок та дерев на підвідомчій території.

4. На кладовищах постійно проводяться обкошування та вирубка сухих дерев та дерев, які створюють небезпеку для надгробних знаків.

5. Для задоволення потреб жителів сіл на протязі року, проводився централізований вивіз сміття.

 

Місцева пожежна команда

З метою запобігання надзвичайним ситуаціям на території Плисківської сільської ради функціонує місцева пожежна команда, яка утримується за кошти місцевого бюджету.

Всі працівники пройшли медичні комісії і придатні для здійснення необхідних заходів відповідно до посадових інструкцій. 4 вогнеборці пройшли навчання з надання домедичної допомоги потерпілим.

Для працівників місцевої пожежної команди придбані спецодяг (7 комплектів) на суму 10 850 грн.

Для гасіння пожеж використовуються 3 пожежні машини.

Для безперебійного функціонування пожежних машин виготовлено запасну цистерну ємкістю 10 тон.

В 2020 році було здійснено 25 виїздів на гасіння пожеж. Із них 1 пожежа будівлі в селі Велика Загорівка та 24 – гасіння трав’яного покрову. Під час негоди взимку (обледеніння дротів) та відсутності світла по всіх населених пунктах, пожежною машиною здійснювався підвіз води мешканцям громади.

 

Освіта, фізична культура та спорт

 

2020 рік був складним, особливо для освітян. Ми постали перед новими викликами, пов’язаними з пандемією.

Сьогодні мережа закладів загальної середньої освіти громади налічує 3 заклади, в яких навчається 174 учні:

Великозагорівська ЗОШ І-ІІІ ст. – 47 учнів,

Плисківська ЗОШ І-ІІІ ст.- 96 учнів, працює група продовженого дня,

Сиволозька ЗОШ І-ІІІ ст.- 31учень.

Як позитив, можна відмітити, що жодний заклад освіти не закритий, не реорганізований, незважаючи на існуючі вагомі

проблеми, це - відсутність дитячого контингенту, як наслідок малокомплектні школи.

Основною темою для освіти на сьогодні залишається Нова українська школа - сучасне освітнє середовище, яке забезпечує необхідні умови, засоби і технології для навчання учнів, педагогів, батьків. Класні кімнати оснащені новими сучасними меблями, комп’ютерами, дидактичними матеріалами.

Освітню реформу підтримано державою значним фінансовим ресурсом, у тому числі на засадах співфінансування з місцевими бюджетами, придбані:

- сучасні меблі на суму 21 000 грн., (співфінансування 4 000 грн.);

- дидактичні матеріали на суму 24 797 грн. ( співфінансування 2 255 грн. );

- комп’ютерне обладнання на суму 41 192 грн. (співфінансування 4 208грн)

Освіта – інвестиція в майбутнє. Осучаснення загальної середньої освіти – це об’єктивна вимога часу:

- створення умов рівного доступу до здобуття якісної освіти в освітніх закладах,

- проведення ЗНО,

- оптимізація мережі закладів,

- впровадження інформаційних технологій.

Мала наповнюваність класів свідчить про незавантаженість загальноосвітнього закладу, що призводить до неефективності використання матеріально-технічної бази шкіл, завищеної вартості утримання 1 учня порівняно з існуючими нормативами.

Так на утримання 1 учня Плисківської ЗОШ І-ІІІ ст.- 36 546 грн., Великозагорівської ЗОШ І-ІІІ ст.- 47 963 грн., Сиволозької ЗОШ І-ІІІ ст.- 64 155 грн.

Освітня субвенція не виділяється при повній відсутності наповненості класів, тому утримання неефективної освітньої мережі відбувається за рахунок бюджету громади. Це – тягар для місцевого бюджету, нереалізовані або відтерміновані плани розвитку. Формування  оптимізованої освітньої мережі актуальне питання.

Але не зважаючи на труднощі - всі працівники освітніх, дошкільних закладів отримали відпускні, оздоровчі. Заборгованості не було. Виплачено більше 8 млн. грн. на заробітну плату. З вересня 2020 року щомісяця на заробітну плату з сільського бюджету виділялось близько 200 тис. грн., на сьогодні виділяється близько 300 тис. грн.

На потреби шкіл, їх матеріально – технічну базу ( крім виплат на заробітну плату та палива) із бюджету громади за 2019-2020 н. р. виділено:

- Плисківську ЗОШ І-ІІІ ст. -23 573грн.; 

- Сиволозьку ЗОШ І-ІІІ ст. –139 080грн., в тому числі на ремонт котла у Сиволозькій ЗОШ І-ІІІ ст. та придбання комплектуючих використано близько 136 000грн.

- Великозагорівську ЗОШ І-ІІІ ст. – 64 345 грн., в тому числі на будівництво внутрішніх туалетів використано бюджетних коштів в сумі 41 859грн.

Отримали державну субвенцію на придбання дезінфікуючих засобів для ЗЗСО близько 22 500 грн.

На придбання твердого палива з місцевого бюджету виділено коштів на вугілля 198 450 грн. та паливні палети 197 960 грн.

За рахунок інвесторів проведені ремонтні роботи господарських приміщень, де зберігається тверде паливо, у Плисківській ЗОШ І-ІІІ ст. та Великозагорівському закладі дошкільної освіти «Перлинка».

Придбано дизпаливо для шкільного автобуса на суму 149 395 грн.

Для шкіл громади придбано два проектори, принтер на суму 35 000 грн.

Для ЗДО придбано 2 навчальні магнітні дошки на суму 1 870 грн. та килимове покриття – 1 888грн.

В зв’язку з введенням карантинних обмежень не проводилась оздоровча кампанія в громаді. За ініціативи сільського голови Вірко М.О., рішенням сесії Плисківської сільської ради внесені зміни до Програми оздоровлення дітей на 2020 рік та виділені кошти батькам на потреби обдарованих дітей громади. Матеріальну допомогу отримали 6 обдарованих дітей громади в розмірі по 2 500грн.

На контролі – протипожежний стан закладів освіти. Проведена перезарядка вогнегасників, здійснені заміри опору ізоляції, придбані фотолюмінісцентні аварійні виходи. 

На достатньому рівні організований підвіз учнів з сіл Махнівки та Сиволож до Плисківської ЗОШ І-ІІІ ст. Підвезення здійснюється шкільним автобусом, який знаходиться у задовільному стані, своєчасно проводяться ремонтні роботи, техогляди та страхування. За кошти Плисківської сільської ради на ремонт автобуса придбані запчастини – на суму 10 000 грн.

У Плисківській громаді функціонують 3 заклади дошкільної освіти, які налічують 51 вихованець.

Великозагорівський ЗДО «Перлинка» - 21 вихованець,

Плисківський ЗДО « Веселка» - 21 вихованців,

Сиволозький ЗДО « Журавлик» - 9 вихованців. 

Заклади дошкільної освіти знаходяться повністю на забезпеченні місцевого бюджету. Працівникам ЗДО виплачені відпускні та оздоровчі в сумі 651 641 грн. На потреби дошкілля виділені кошти за 2020 рік на суму 207 000грн.

Фізична культура, спорт - це здоровий спосіб життя, улюблене заняття, захоплення, професійна діяльність, здорова нація. Плисківська громада - спортивна громада, має міцні спортивні традиції, вагомі спортивні досягнення - це добрий приклад для юних жителів громади.

Футбольні команди Плисківської громади активно брали участь у турнірах і мають високі досягнення, а саме: Великозагорівська «Україна» - чемпіон Першої ліги Борзнянської футбольної ліги 2020 та «Єдність Плиски» - срібний призер Першої ліги Борзнянської футбольної ліги 2020.

На відрядження та матеріальне забезпечення спортсменам виділено 94 886 грн. Крім цих коштів, виділені премії спортивним командам за підсумками спортивного 2020 року у розмірі 18 500 грн.

Основні спортивні заходи проведені згідно програми, єдиного календарного плану розвитку фізичної культури та спорту громади.

Заради краси та здоров'я мешканців громади проводився фітнес- марафон «ЗМІНИ СЕБЕ», під керівництвом тренера п'ятикратного чемпіона України по бодібілдингу Сергія Сорокіна.

 

Соціальний захист населення

Відповідно до Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» - здійснення соціально-правового захисту дітей покладається на службу у справах дітей.

Служба здійснює захист прав дитини, представляє інтереси дітей в судах, забезпечує діяльність щодо усиновлення та сімейних форм виховання, веде справи з опіки та піклування над дітьми, вирішує численні спори між батьками щодо спілкування з дитиною та визначення місця її проживання, захист житлових прав дітей, веде справи дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, тощо.

На виконання вимог Закону України «Про охорону дитинства», згідно графіку планових рейдів-перевірок «Діти вулиці», «Вокзал», службою у справах дітей виконавчого комітету Плисківської сільської ради спільно з фахівцем соціальної роботи, директором центру надання соціальних послуг, представниками відділу освіти, молоді та спорту, представниками поліції у 2020 році проведено 40 рейдів-перевірок.

На обліку служби перебуває 10 дітей: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також 12 дітей знаходяться на обліку, як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах. На території Плисківської ОТГ створені дві прийомні сім’ї, в яких виховуються дві прийомні дитини.

З метою виявлення дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, постійно проводяться обстеження умов проживання і утримання дітей у сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків, виховуються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування. Впродовж 2020 року комісіями вивчались матеріально-побутові умови  проживання сімей, у яких виховуються діти, ставлення батьків до виховання дітей, створення умов для їх розвитку, проводились бесіди. Регулярно вивчається питання поведінки даних дітей, стан відвідування ними навчальних закладів, надаються консультації. За результатами обстежень складено 65 актів умов проживання. 

Начальником Служби у справах дітей виконавчого комітету Плисківської сільської ради видано 40 наказів.

Станом на 01.01.2021 року службою організовано та проведено 8 засідань комісії з питань захисту прав дитини, на яких було розглянуто 15 питань, згідно яких було прийнято 8 рішень.

В результаті проведеної роботи сім′ям було надано допомогу у вирішенні даних питань з якими вони особисто зверталися у Службу у справах дітей виконавчого комітету Плисківської сільської ради. Надана гуманітарна допомога одягом, взуттям, продуктами харчування. Надано ряд різних консультацій, проведено бесіди та роз′яснювальна робота серед дорослих, щодо відповідального ставлення стосовно виконання своїх батьківських обов’язків

В Плисківській територіальній громаді створений Центр надання соціальних послуг, який має два структурні підрозділи: відділення соціальної допомоги вдома; відділення надання соціальних послуг сім’ям, дітям та молоді.

У ЦНСП працює директор, фахівець із соціальної роботи, та сім соціальних робітників, які обслуговують 67 громадян похилого віку. Бажаючим надається первинна медична допомога, допомога в обробітку присадибних ділянок, доставка продуктів та інші види допомог згідно переліку. За період функціонування Центру померло 13 осіб.

Працівники Центру допомагають людям які опинилися в важких життєвих обставинах.

Оформлено та доставлено до геріатричного пансіонату в с. Часнівці Козелецького району на постійне місце проживання – одна особа.

Оформлено та доставлено до Чернігівського геріатричного пансіонату на постійне місце проживання – одна особа.

Надано допомога в оформленні банківської картки для отримання матеріальної допомоги – три особи.

Придбано для дитини з інвалідністю наколінники і ходунці.

Протягом 2020 року з місцевого бюджету Плисківської сільської ради було виділено коштів на матеріальну допомогу в суму 447 400 грн. з них:

- згідно програми «Турбота» - 345 400грн;

- згідно програмі надання одноразової матеріальної допомоги учасникам АТО – 72 000грн.

- згідно програми підтримки збільшення народжуваності – 30 000 грн.

Під час карантину було роздано 21 продуктовий набір громадянам похилого віку нашої громади.

За кошти місцевого бюджету Плисківської сільської ради забезпечується перевезення пільгових категорій громадян, які досягли пенсійного віку, чорнобильцям, учасникам АТО, дітям з числа багатодітних сімей на приміських автобусних маршрутах загального користування на загальну суму 226 100 грн.

По всіх селах громади пільговим категоріям громадян було оформлено допомогу на тверде паливо.

З метою доступності мешканців громади до банківських послуг (оплата комунальних послуг, поповнення рахунку, переказ коштів, оплата за інтернет) в сільській раді встановлено банківський термінал самообслуговування Приват Банк.

В 2020 році Плисківська сільська рада продовжувала брати участь в Програмі «U-LEAD з Європою» з метою створення та модернізації Центра надання адміністративних послуг (ЦНАП). Програма спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією.

На виконання умов даної  Програми Плисківська сільська рада підготувала приміщення під ЦНАП за європейськими стандартами, в 2020 році з бюджету сільської ради виділено коштів на проведення реконструкції та ремонту приміщень для ЦНАП близько 230 000грн. За кошти Євросоюзу приміщення обладнано меблями і комп’ютерним обладнанням; відбулося навчання персоналу відділу ЦНАП. На даний час встановлюються програми, отримуються доступи до реєстрів ДЗК, міграційної служби та інших.

З метою наближення надавачів послуг до потенційних заявників, створення комфортних умов для жителів громади організовано роботу по оформленню будь-яких видів соціальних допомог, пільг, субсидій та компенсацій, спеціалістами відділу ЦНАП Плисківськоі сільськоі ради та у старостинських округах за місцем проживання жителів громади. 

Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) – місце, де широке коло послуг місцевого, регіонального та державного рівнів, можуть надаватися в одному місці, в форматі «єдиного вікна», тобто, адміністраторами ЦНАП надаватимуться всі види послуг, від прийняття заяви до видачі відповідного документу заявнику. Не потрібно ходити по всіх кабінетах, варто звернутися до спеціаліста ЦНАП.

В цьому році завершено будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини (на 1-2 лікаря) в селі Плиски, яке розпочато у квітні 2019 році. Всього на будівництво витратили державних коштів на загальну суму 4 788 000 грн., фінансування з бюджету Плисківської об’єднаної територіальної громади – 531 000 грн. На закупку медичного обладнання витрачено 506 000 грн. фінансування з бюджету Плисківської об’єднаної територіальної громади – 55 560 грн. Сільська амбулаторія Плисківської ОТГ отримала від Центру первинної медико-соціальної допомоги Чернігівщини санітарний автомобіль підвищеної прохідності «Renault Duster», закуплений за рахунок коштів державного бюджету та співфінансування з місцевого бюджету вартістю 516 840 грн. фінансування з бюджету Плисківської об’єднаної територіальної громади – 21 000 грн.

 

Культура

Мережа закладів культури Плисківської громади налічує вісім закладів культури, із них:

- три сільські будинки культури: Плисківський, Великозагорівський та Махнівський,

- один Сиволозький сільський клуб,

- одна Плисківська публічна бібліотека та три бібліотеки-філії.

У закладах культури функціонує шість аматорських колективів в яких приймають участь 200 учасників, а само:

- чоловічий колектив «Дивограй» та народний аматорський колектив «Калинове намисто» Великозагорівського сільського будинку культури;

- вокальний жіночий колектив «Берегиня» та зразковий аматорський хореографічний колектив «Веселка» Плисківського сільського будинку культури;

- вокальний жіночий колектив «Вербиченька» Махнівського сільського будинку культури;

- вокальний колектив «Калина» Сиволозького сільського клубу.

На сьогодні в клубних закладах нашої громади працює 21 гурток.

За 2020 рік  в закладах культури відповідно до напрямків роботи проведено 355 культурно – освітніх та розважальних масових заходи.

Основні з них чотири онлайн-конкурси:

1. «Моє щасливе дитинство».

2. «Мелодії моєї родини».

3. «З Україною у серці».

4. «В ім’я честі твоєї, Україно».

На забезпечення матеріально- технічної бази закладів культури всього з місцевого бюджету виділено коштів в сумі 62 734 грн., в тому числі придбано сценічні костюми «Молдавські» на суму 29 800 грн.

І останнє, дозвольте подякувати всім жителям громади, керівникам підприємств, установ, депутатам за порозуміння і підтримку в роботі, конструктивну і ділову співпрацю у розв’язанні питань розвитку громади.

Разом з вами ми створимо процвітаючу громаду.

 

 

Сільський голова                                  Марина ВІРКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора