Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

30 січня християни відзначають велике церковне свято – Собор трьох святителів

Дата: 30.01.2024 08:15
Кількість переглядів: 27

Це соборне свято присвячене пам’яті Василя Великого, Григорія Богослова і константинопольського патріарха Іоанна Златоуста. Це - свято пам’яті вселенських вчителів, які формально завершили догмат про Святу Трійцю.
Святителі Василій Великий, Григорій Богослов і Іоанн Золотоустий відомі, як великі богослови і отці Церкви. Кожен святий являє собою приклад життя у Христі, приклад для всіх віруючих.
Також, це свято вважають не тільки пам’ятною датою, в яку прийнято згадувати трьох вселенських учителів, чиї праці стали натхненням для віруючих, а цитати – керівництвом до життя, але і приводом для того, щоб задуматися, а чи правильно ви виховуєте своїх дітей.
У цей день прийнято відвідувати церкву, віддавати молитви трьом святим та вчити дітей Слову Божому.
Тож, вітаю Плисківську громаду з Великим церковним святом, та у світле свято Трьох Святих бажаю міцного здоров’я, благополуччя, злагоди у домі.
Хай до Вас прийде втіха душі та серця,надією поповниться життя на краще майбутнє і нетривожне сьогодення! Молимося про мир і спокій на нашій землі у єдності з небесними покровителями, які допоможуть берегти нас від лиха, будуть допомагати у всіх починаннях, відкриватимуть для нас світ добра, праведності та духовності.
Зі святом!
З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора