Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Міжнародний день мобілізації проти загрози ядерної війни відзначається щороку 29 січня

Дата: 29.01.2024 08:05
Кількість переглядів: 63

 Головною метою події є проведення запобіжних заходів, які спрямовані на попередження загрози ядерної війни. В цей день лунають заклики, пов’язані з припиненням ядерного озброєння.
Передумовою для створення цього особливого для всього людства дня, стала Делійська декларація. Дату святкування обрали на честь дня підписання цього документу. Подія відбулася 29 січня 1985 року в столиці Індії – Нью-Делі. Серед перших держав, що стали підписантами цієї декларації : Індія, Швеція, Аргентина, Мексика, Танзанія та Греція.
Раніше, для попередження початку ядерної війни та збереження навколишнього середовища, у 1963 році було підписано Договір про заборону випробувань ядерної зброї в атмосфері, космічному просторі, а,також, під водою.
Через невдачі російських військ у війні з Україною неодноразово звучали погрози застосування ядерної зброї із сторони росії. Якщо врахувати, що окупанти ведуть війну «без правил» - обстріли цивільних об’єктів, критичної інфраструктури, застосування хімічної зброї (фосфорні бомби) та ін., то можливість ядерного удару, хоч і мала, але існує.
З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора