Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

27 січня в Україні відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2024 08:22
Кількість переглядів: 56

27 січня в Україні відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, який проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року, співавторами якої виступили 100 держав, в пам’ять про жертв нацистського терору під час Другої світової війни.
Дата 27 січня обрана не випадково: саме цього дня 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау неподалік польського Освенціма.
Голокост – це трагедія єврейського народу, яка забрала близько 6 мільйонів невинних життів. Знищені долі, роз’єднані родини – це занадто жорстокий урок історії, який потрібен пам’яті для того, щоб запобігти повторенню трагедії. На превеликий жаль, Голокост не обійшов стороною Україну. Друга світова війна була трагедією для українських євреїв.
Голокост – одна із наймасштабніший трагедій в історії земної цивілізації, жахливий нацистський злочин. Мільйони невинних людей було знищено лише за належність до єврейського народу. Нормальна людська свідомість відмовляється це сприймати, адже за кожною людиною стояла доля, доля поколінь. Це - наш спільний біль. Він щемить у серцях українців, ятрить рани нашої багатостраждальної землі, гіркими рядками повнить книгу буття українського народу.
З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора