A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Форум з питань реалізації Стратегії реформи шкільного харчування

Дата: 16.01.2024 16:59
Кількість переглядів: 51

16 січня 2024 року сільський голова Марина ВІРКО, начальник відділу освіти, молоді та спорту Алла КРИВЕЦЬ та директор Великозагорівської ЗОШ І-ІІІ ст. Анатолій ФЕДОРЧЕНКО брали участь в регіональному форумі з питань реалізації Стратегії реформи шкільного харчування на період до 2027 року, який пройшов на базі Національного університету «Чернігівська політехніка» у змішаному форматі.
Головна мета згаданої вище реформи полягає не лише у забезпеченні дітей здоровим та якісним харчуванням через переформатування чинної системи, але й у формуванні здорових харчових звичок як у дітей, так і дорослих, а також популяризації ідеї корисного харчування серед українців та поліпшенні здоров'я нації.
Реформу розпочато у 2020 році з ініціативи першої леді Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ та за підтримки профільних міністерств, державних установ, міжнародних партнерів, українських фахівців та громадських активістів.
Тематика регіонального форуму, метою якого є підготовка громад та закладів освіти до реформування шкільного харчування, об'єднала представників Міністерства освіти і науки України, Офісу реформи системи харчування, освітян, очільників місцевих рад і всіх, хто ініціював та впроваджує в нашій державі та безпосередньо на теренах нашої Чернігівщини реформу шкільного харчування.
Звертаючись до присутніх у залі, заступник голови обласної ради Дмитро БЛАУШ зазначив, що особливого значення набуває збереження фізичного і ментального здоров'я підростаючого покоління зараз, в умовах постійних стресів і переживань через повномасштабну війну. Тому важливо змінити на краще ставлення до власного здоров'я майбутніх громадян України.
Модератором заходу виступив начальник Управління освіти і науки ОДА, депутат обласної ради Юрій МУЗИКА. Спікери форуму озвучили стратегічні цілі реформи. В їх числі: фінансова спроможність громад для реалізації реформи системи шкільного харчування; модернізація харчоблоків із застосуванням трьох технологічних моделей організації харчування; безпечне збалансоване харчування в закладах освіти, кадровий потенціал і підготовка «агентів реформи». Заключною та основною стратегічною ціллю реформи є свідомий вибір українцями здорового харчування.
З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора