Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Щороку, 17 січня, в усьому світі відзначається День дітей-винахідників (Kid Inventors' Day)

Дата: 17.01.2024 08:04
Кількість переглядів: 66

 Прагнення винаходити – це природний стан усіх дітей. Діти – великі творці та вигадники. Вони здатні бачити та сприймати навколишній світ інакше, ніж дорослі. Тому, часом здатні вразити нас своїми творіннями й винаходами!
З огляду на незаперечні факти дитячої винахідливості, в міжнародному середовищі виникла ідея щорічного проведення Дня дітей-винахідників. Датою цієї календарної події була обрана дата народження Бенджаміна Франкліна - 17 січня, який був не тільки одним з фундаторів незалежності США, а й з 12-ти років цікавився винахідництвом.
Чи знаєте ви, що поєднує водні лижі, хутряні навушники, фруктове морозиво на паличці, віртуальну лабораторію екомоніторингу, папір з опалого листя, електронні окуляри для незрячих? Усі ці предмети були винайдені дітьми.
Їхні погляди не зашорені рамками пристойності й іншими умовностями.
Так, у 1824-му році 15-річний Луї Брайль, чий батько був звичайним швецем, придумав і втілив у життя шрифт для людей з вадами зору та незрячих. Жозеф-Арман Бомбардьє в свої 15 років зі старого автомобіля фірми «Форд» зробив такий вид транспорту, який зараз відомий нам, як снігохід.
З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора