A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

16 січня День пам'яті «кіборгів» – день вшанування пам'яті захисників, які 242 дні тримали оборону Донецького аеропорту від російських окупантів та терористів

Дата: 16.01.2024 08:56
Кількість переглядів: 55

Бої за стратегічний об’єкт точилися з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року. За офіційними даними ,захищаючи Донецький аеропорт ,загинули більш 200 військових, 500 - поранені.
Із неймовірною стійкістю, відвагою та незламністю українські військовослужбовці, добровольці, медики та волонтери утримували оборону будівель летовища, а також ,контролювали навколишні села.
«Кіборги» витримали – не витримав бетон», - фраза, яка увійшла в історію разом із подвигом українських бійців. Українських оборонців аеропорту «кіборгами» спочатку прозвали самі російські бойовики, які були вражені стійкістю наших військових. Пізніше назва українських захисників Донецького аеропорту «кіборгами» стала символом національної мужності та оплоту народного духу, вірності ідеалам вільної та незалежної України.
Донецький аеропорт був не просто точкою на карті Донеччини, це - символ того, що українці готові стояти за свою землю до кінця.
Пам'ятаємо кожного, не забудемо ціни, яку продовжуємо платити за нашу незалежність і свободу!
Вічна вдячність і шана всім оборонцям рідної землі!
Слава Україні!
Героям слава!
З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора