Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Наша маленька громада першою серед громад області надала статус "Дитина війни" школярам та вихованцям закладів освіти, організувала безкоштовне харчування, для 198 дітей громади, за рахунок місцевого бюджету

Дата: 11.12.2023 16:59
Кількість переглядів: 32

Шановні жителі Плисківської громади!
У пеклі війни найбільше страждають діти — безпорадні і беззахисні, вони не можуть захиститися від жорстокості ворога і безвідповідальності дорослих. З початку російсько-української війни величезна кількість українських дітей постраждала від збройного конфлікту.
Наразі статус дітей, що зазнали страждань через збройну агресію росії, регулюється Постановою Уряду від 5 квітня 2017 р. № 268 «Про затвердження Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів».
Наша маленька громада першою серед громад області надала статус "Дитина війни" школярам та вихованцям закладів освіти, організувала безкоштовне харчування для 198 дітей громади за рахунок місцевого бюджету.
З вересня по грудень місяць 2023 року на харчування дітей громада витратила 305000 гривень.
На 2024 рік для харчування дітей війни в бюджеті Плисківської громади передбачено 1384240 гривень.
Незважаючи на складні обставини, зумовлені війною, та з метою належного захисту дітей в умовах воєнного стану, організації їх активного відпочинку , організованого дозвілля Плисківська громада – одна з чотирьох громад в області влітку 2023 року відкрила роботу 3-х таборів відпочинку з денним перебуванням дітей при кожному закладі загальної середньої освіти.
За кошти місцевого бюджету в сумі 210000 гривень було оздоровлено 134 дитини.
Діти – це наше майбутнє, наш сенс життя і наше щастя. Ростіть, розвивайтесь, оздоровлюйтесь, щоб незабаром разом з усією Україною святкувати ПЕРЕМОГУ!
З повагою, сільський голова Марина ВІРКО.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора